Samhällsbyggnad
YH

Beteendeanalytisk byggarbetsmiljösamordning

två kvinnor i arbetsuniform arbetar som Arbetsledare bygg och anläggning

Denna utbildning om totalt 5 dagar ger dig djupgående kunskap om reglerna kring byggarbetsmiljösamordning och hur du implementerar dessa på ett effektfullt sätt med hjälp av tillämpad beteendeanalys.

 

Genom praktiska exempel och expertledd undervisning får du verktygen för att säkerställa en trygg och säker byggarbetsmiljö inom din organisation.

Läs mer

Kursens innehåll

Kursen är uppdelad i 3 moduler där vi kommer att gå igenom:

Läs mer

Modul 1 – Byggarbetsmiljösamordning

 

I utbildningens första modul får du en grundlig genomgång av de legala krav som reglerar byggarbetsmiljöansvar och byggarbetsmiljösamordning. En central föreskrift för både byggherrar och byggarbetsmiljösamordnare är AFS 2023:3 om projektering och byggarbetsmiljösamordning, men även AFS 2023:12 (utformning av arbetsplatser) och AFS 2023:13 (risker vid vissa typer av arbeten) ingår i utbildningen.

Läs mer

Modul 2 – Beteendeanalytisk organisationsutveckling

 

I utbildningens andra modul får du lära dig varför människor vanligtvis väljer riskfyllda beteenden och hur du med hjälp av tillämpad beteendeanalys och SAFE-modellen kan se till att öka motivationen för mer säkra beteenden hos medarbetarna.

SAFE-modellen består av faserna studera, analysera, förändra och effektgranska. Modellen har sin bas i aktionsforskning.

Läs mer

Modul 3 – Beteendeanalytisk byggarbetsmiljösamordning

 

Den tredje och sista modulen i utbildningen består av praktiska moment där du tillsammans med andra kursdeltagare får tillämpa era nyvunna kunskaper i olika case. Med hjälp av tillämpad beteendeanalys och SAFE-modellen ska du beskriva hur legala arbetsmiljökrav kan omsättas till praktik på en byggarbetsplats utifrån ett samordningsperspektiv.

Casen diskuteras mellan deltagarna och tillsammans hjälper ni varandra att hitta effektfulla lösningar på utmanande, komplexa och riskfyllda situationer som kan uppstå på en byggarbetsplats.

Läs mer

Möt dina utbildare

Läs mer

 

Edit Norderfeldt är legitimerad psykolog och har arbetat som organisationskonsult i ca 10 år. Merparten av uppdragen har varit inom bygg- och anläggningsbranschen samt industri där hon arbetat med att stärka organisationers säkerhetskultur genom implementering av Beteendebaserad Säkerhet (BBS) som metod. Hon har även hjälpt kunder att utveckla och genomföra koncernövergripande ledarskapsprogram med BBS som teoretisk utgångspunkt, samt varit ansvarig för utbildningar i säkerhetskultur för både privat och offentlig verksamhet. Utöver arbetet som konsult har hon arbetat i forskningsprojekt vid Göteborgs Universitet där hon deltagit i utveckling/utvärdering av ledarträningsprogram för platschefer i byggbranschen.

Läs mer

 

Fredrik Rosengren är författare, utbildare och föreläsare med över 15 års erfarenhet av arbetsmiljöarbete inom högriskbranscher, både som konsult och i olika ledande befattningar. Han är utbildad miljö- och arbetsmiljöingenjör vid Kungliga Tekniska Högskolan och Linnéuniversitetet, innehar personcertifikat för BAS-P och BAS-U (behörighet kvalificerad), är OBM-certifierad samt innehar en EMBA-examen från Stockholm Business School.

Fredrik har skrivit böckerna ”Säkerhetsparadoxen – Den snedvridna vägen mot en säker byggbransch” samt ”Beteendebaserad säkerhet – en handbok för byggbranschen” (båda utgivna av Svensk Byggtjänst).

Läs mer

 

Tomas Lindecrantz är en välrenommerad senior projektledare med erfarenhet från byggbranschen sen början av 90 talet. Han började som entreprenör och har arbetat som platschef på bl.a. NCC och SRS och utbildade sig till projektledare 2002 enl. PMI. Tomas har varit ledande inom ett antal stora infrastrukturprojekt där han har praktiserat beteendebaserad säkerhet. mellan 2017 till 2022 ledde han genomförandet av Roslagsbanans utbyggnad med en budget på 3,5 miljarder som 2019 vann Håll Nollans arbetsmiljöpris.

Läs mer
Startdatum & plats

Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig när kursstart är fastställd


Omfattning

3 veckor

totalt 5 dagar varav 4 heldagar är distans och en dag är platsbunden på Nackademin, Solna


Betalningsvilkor

För företagskunder är köpet bindande vid anmälan till kursen och återbetalning kommer inte att vara tillgänglig. Kan du inte närvara kan du låta din kollega överta din plats.

Har du några frågor eller funderingar om utbildningen är du varmt välkommen att kontakta oss på foretag@nackademin.se

 

Intresseanmälan är inte bindande.

Läs mer

Pris

12 700 kr (inkl. moms)


Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan så får du vårt nyhetsbrev samt information om när ansökan för denna utbildning öppnar.

*” anger obligatoriska fält

GDPR*