Pythonutvecklare inom AI
Studera till Pythonutvecklare inom AI på 2 år!
Överblick
Antagningskrav
Kurser som ingår
Ledningsgrupp
AI eller Artificiell Intelligence är en kompetens som efterfrågas mycket nu och väntas öka ytterligare de kommande åren. Python är ett språk som används mycket frekvent för att skapa tillämpningar inom området AI. Med kompetens inom python har du möjlighet att arbeta inom flera olika branscher exempelvis diagnostik inom sjukvården, underhållsoptimering inom industrin och optimering av jordbruksproduktion.
Utbildningen
Utbildningen ska ge den studerande möjligheter att förstå och förklara utvecklingsprocessens alla skeden och självständigt kunna välja arbets- och projektmetodik för att kunna skapa effektiv kod i Python för AI-lösningar. Specifikt kommer utbildningen behandla AI-utveckling, maskininlärning, djupinlärning och neurala nätverk.
Utbildningen genomförs med ett upplägg som möjliggör utökad digitalisering för att erbjuda större flexibilitet för dig som studerande. Huvuddelen av pythonutbildningen hålls på plats, men vissa utvalda delar av kurserna kommer att genomföras på distans med liveföreläsningar.
Utbildningen kräver förståelse för avancerad matematik och minimikravet är att man har kunskaper motsvarande Matematik 3
Lärande i Arbete (LIA)
En fjärdedel av din utbildning är förlagd på en verklig arbetsplats. Där får du, under erfaren handledning, omsätta teori i praktisk arbetslivserfarenhet och utveckla, fördjupa och befästa dina lärdomar till kunskap. Dessutom får du chansen att lära dig mer om vilka utmaningar som finns i yrkesrollen, skaffa värdefulla kontakter och lära känna branschen på ett djupare plan.
På Nackademin har vi en unik närhet till anställande företag och du får en mycket relevant kunskap, eftersom näringslivet medverkar i både innehåll, upplägg och lärande. Genom LIA (praktik på arbetsplats) så fungerar Nackademin också som en självklar rekryteringsbas, och våra elever har gott rykte i branschen.
Två gånger per år anordnar Nackademin sina Branschdagar där du som student får möjlighet att träffa och nätverka med företag inom branschen. Det är ett unik tillfälle att knyta kontakter för en framtida LIA-praktik, och en potentiell anställning.
%
Yrkesroller efter utbildningen
Efter avslutad utbildning kan du arbeta som:
- Applikationsutvecklare inriktning AI
- Pythonutvecklare inriktning AI
- Systemutvecklare inom Python
Inspiration
Liknande utbildningar
Javautvecklare
2 år
Platsbunden
Programutvecklare .NET
2 år
Platsbunden
Det finns två olika typer av behörighet du måste uppfylla för att ha möjlighet att bli antagen på en utbildning: Grundläggande behörighet och särskild behörighet.
Grundläggande behörighet:
- Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning med minst 2250 poäng samt godkända betyg i Engelska 5, Matematik 1 och Svenska 1.
- Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1.
- Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.
- Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen. Läs mer under Reell kompetens.
Alla våra utbildningar bedrivs på svenska. För att du ska kunna genomföra utbildningen krävs det väldigt goda kunskaper i det svenska språket både skriftligt och muntligt.
Affärsmannaskap
Yh-poäng: 10
Syftet med kursen är att du ska förstå innebörden av Affärsmannaskap kopplat till det personliga agerandet och ansvaret att bidra till varje verksamhetsresultat och lönsamhet på både kort och långsikt.
Målet är att du ska förstå hur det personliga agerandet och den egna kommunikationen påverkar kundens uppfattning och relation till företaget samt kopplingen till företagets slutliga resultat och lönsamhet. Vidare ska kursen även ge dig förmågan att identifiera nuvarande och framtida kompetensbehov i branschen och aktivt förstå och kunna ta ansvar för sitt eget framtida kompetensutvecklingsbehov. Du ska förstå innebörden och fått träna på genomförandet av en säljprocess samt ha en förståelse för att säljbarhet sker i direkt eller indirekt, i varje roll, oavsett ansvar och funktion.
Databasteknik
Yh-poäng: 25
Syftet med kursen är att du ska lära dig använda korrekta och effektiva databaslösningar. Vidare ska du lära dig använda, modellera och konstruera relationsdatabaser.
Målet med kursen är att du, efter avslutad kurs, ska ha kunskap om olika arbetssätt kring användandet av olika databaser.
DevOps
Yh-poäng: 20
Syftet med kursen är att du ska få en förståelse för linux och cloudtjänster.
Kursens mål är att du ska få en förståelse för servermiljöer, såsom linux, för att lära sig produktionssättning av applikationer.
Examensarbete
Yh-poäng: 30
Syftet med examensarbetet är att du ska sammankoppla, fördjupa och utveckla sina kunskaper och färdigheter inom området pythonutveckling riktad mot AI på en nivå som motsvarar branschstandard. Det gör du genom att genomföra ett praktiskt projekt, med fördel i samarbete med ett företag, exempelvis skapa en AI-lösning från problem- eller kravspecifikation till en färdig applikation eller tjänst i Python eller annan för utbildningen relevant teknik.
Målet är att du självständigt ska kunna planera, genomföra, dokumentera och presenterna projektet. Resultatet av ditt examensarbete ska redovisas i både en rapport och projektdokumentation. Examensarbetets slutprodukt kommer att vara skrivet på engelska.
LIA 1
Yh-poäng: 30
Syftet med LIA 1 är att du genom praktiskt arbete hos ett företag ska få kännedom om och aktivt arbeta med för yrkesrollen relevanta arbetsuppgifter och metoder.
Målet är att du ska omsätta och utveckla sina kunskaper i programmering i en skarp arbetsmiljö samt skapa AI-lösningar eller applikationer utifrån kravställning. Kursen ska även ge dig en god förståelse för de arbetsmetoder och rutiner som används inom branschen. LIA kan genomföras både på nationella och internationella företag där både svenska och engelska är koncernspråket.
LIA 2
Yh-poäng: 70
Syftet med kursen är att du, genom praktiskt arbete hos ett företag ska få kvalificerade kunskaper och arbetsmetoder för att kunna nå en yrkesmässig nivå att arbeta självständigt som en Pythonutvecklare riktad mot AI.
Målet är att du med stor självständighet och enligt ett företags rutiner kunna utveckla komplexa applikationer och lösningar i en skarp arbetsmiljö och arbeta aktivt med avancerade uppgifter som tillhör yrkesrollen. Målet med kursen är även att den studerande ska bli anställningsbar som Pythonutvecklare inom AI.
Maskininlärning och Deep Learning
Yh-poäng: 50
Syftet med kursen är att du ska få en gedigen introduktion till Maskininlärning och Deep Learning, samt vidareutveckla dina färdigheter från kursen i Maskininlärning – teori och praktik. Syftet är även att du ska lära sig att tolka och preparera data utifrån färdiga modeller.
Målet med kursen är att du ska kunna formulera, strukturera och lösa praktiska problem som kan vara underlag för vidare bearbetning av Data Scientists.
Maskininlärning, teori och praktisk tillämpning
Yh-poäng: 45
Syftet med kursen är att du på en grundläggande nivå skall förstå maskininlärning konceptuellt, teoretiskt och till viss del praktiskt samt vilka fundament som utgör de vitala delarna.
Målet är att du ska kunna redogöra för de matematiska och statistiska fundament som ligger till grund för maskininlärning.
Pythonprogrammering I
Yh-poäng: 45
Syftet med kursen är att ge dig en introduktion till Python som programmeringsspråk och hur det används i relation till AI och ML.
Målet med kursen är att du, efter avslutad kurs, kan de grundläggande fundamenten för Python som programmeringsspråk, exempelvis dess bibliotek och versionshanteringssystem, och språkets fördelar inom AI och ML.
Pythonprogrammering 2
Yh-poäng: 50
Syftet med kursen är att vidareutveckla de grundläggande kunskaper du har tillförskaffat dig under kursen Pythonprogrammering I. Således är avklarad kurs i Pythonprogrammering I ett förkunskapskrav.
Målet är att du med fördjupade kunskaper i Python efter avslutad kurs ska kunna välja mellan olika algoritmer för den bästa programmeringslösningen med läsbarhet, struktur och effektivitet som ledord i kodningen.
Webbramverk i Python
Yh-poäng: 55
Syftet med kursen är att du ska få en djupare förståelse i vad det innebär att vara med i ett projekt, och visa en förståelse för begreppen och tillvägagångssätten för att genomföra detta. Du ska även få kunskaper om webbramverk kopplade till Python, såsom Django och Flask. Du ska lära sig agila arbetsmetoder i en projektmiljö.
Målet är att du ska kunna använda sig av sina kunskaper inom webramverk för att själv kunna utveckla en applikation. Du ska även förstå hur man implementerar lämpliga säkerhetslösningar och hur man bäst strukturerar en applikation.
Antagningen
Har du frågor gällande följande:
Din ansökan, hur du ansöker, ej behörig, behörighetsprov, preparandkurser och 20%-regeln. Vänligen kontakta antagningen.
antagningen@nackademin.se
08-466 60 00
Utbildningsledare
Kontakta mig om du har specifika frågor om kursinnehåll.
Camilla Al Aokite
Mejla mig
Anmäl intresse för den här utbildningen!
Fyll i formuläret nedan så får du vårt nyhetsbrev samt information om när ansökan för denna utbildning öppnar.