Vi använder cookies för att tillhandahålla våra tjänster och för att visa annonser baserat på intressen.
Vår policy för cookies.

Jag förstår

Ledningsgrupp

Ledningsgruppen består av potentiella arbetsgivare som kvalitetssäkrar utbildningen och ser till så att du lär dig precis det som branschen efterfrågar.

Om programmet

Stad: Stockholm

Form: YH-utbildning

Pris: 0 kr ex. moms

Längd: 2 år

Praktik: 29 veckor


Antagningskrav:
Grundläggande behörighet, samt lägst godkänt betyg i Svenska B/2, Matematik B/2, Engelska A/5 och Programmering A/1 eller motsvarande kunskaper*.

OBS! Tänk på att skicka in kopior på dina originalbetyg, utdrag från t.ex. antagning.se är ej giltiga.

* Datorkunskap kan inte motsvara Programmering A.

Kurser
Kalendarium

Programutvecklare .NET

Programutvecklare .NET. Fördjupa dig i programmering genom ett av världens mest använda programmeringsspråk. Vill du få en kompetens som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden och som kan ge dig en central position i ett framgångsrikt utvecklingsteam är Programutvecklare .NET en utbildning för dig!

OBS! Den här utbildningen kommer inte att starta hösten 2018. Den hade sin sista start hösten 2017.

Är du intresserad av programmering? Då kanske någon av de här utbildningarna är någonting för dig istället:

Utbildningen passar dig som är strukturerad, gillar problemlösning och kan ha tålamod med ett riktigt hantverk. Samtidigt är du flexibel och nyfiken – och villig att fortsätta att utvecklas åt det håll som branschen drar. Läs den tvååriga utbildningen Programutvecklare .NET på Nackademin och få en omfattande utbildning i programmering där vi behandlar många olika aspekter i en programmerares vardag. Med C# och .NET kan du tillverka i stort sett vilka typer av applikationer som helst – allt från Windows och webben till mobila applikationer.

En programmerare/utvecklare är ofta specialiserad på ett eller några få programspråk. Nackademins utbildning Programutvecklare .NET bygger på Microsofts .NET-plattform med programmeringsspråket C# (CSHARP) som är väl etablerad i både Sverige och resten av världen. När du behärskar den är du redo att arbeta med allt från internettjänster och affärssystem till mobila applikationer och på sikt kan du också utvecklas till att få en arkitektroll.  Du har också en bra grund för att vidareutveckla dig i andra programmeringsspråk som Java PHP mfl.

Efterfrågan på .NET-utvecklare är väldigt stor och vi ser en fortsatt hög efterfrågan. Med den breda kompetens som du får kommer du att kunna välja mellan en stor spridning av olika jobb.

Utbildningen – Programutvecklare .NET

På utbildningen programmerar du både i Windows och i webbmiljö. Du lär dig att arbeta självständigt i en arbetsgrupp som programutvecklare .NET. Under din LIA du kommer också att få lära dig projekt- och kundkommunikation för att du ska kunna skapa goda relationer med kunder, kollegor och leverantörer – i syfte att du ska lyckas leverera det som kunderna verkligen vill ha.

Du får bland annat kunskap och färdigheter i hur man:

 • tillverkar grafiska applikationer i C#, till exempel spel och komplexa användargränssnitt med XAML
 • tillverkar avancerade webb- och nätverksapplikationer i C# + ASP.NET tillsammans med .NET-klasser och databaser samt webb-API:er, signalR och WebSockets
 • tillverkar HTML-applikationer med HTML5, CSS och JavaScript samt JQuery, Angular
 • utvecklar databasapplikationer med SQL Server integrerat med Entity Framework och C#
 • utvecklar applikationer i Microsoft Azure Molntjänst

En tredjedels praktik på ett företag i branschen
Mer än en tredjedel av utbildningen är förlagd på en verklig arbetsplats genom en LIA-praktik. Där får du under erfaren handledning omsätta teori i praktisk övning för att utveckla, fördjupa och befästa dina lärdomar till kunskap. Där har du också chansen att skaffa värdefulla kontakter och lära känna branschen på ett djupare plan. Tidigare studenter som har läst den här utbildningen har gjort LIA-praktik hos företag som Cloud Nine, Handelsbanken, ITmaskinen, DGC Access, Claremont och Digital Dominance.

Nackademin har vi en unik närhet till anställande företag och du får en mycket relevant kunskap, eftersom näringslivet medverkar i utbildningens innehåll, upplägg och lärande. Genom LIA-praktiken är Nackademin också en självklar rekryteringsbas, och våra studenter från Programutveckling .NET har ett gott rykte i branschen.

Marknaden – mycket stor brist på kompetens i branschen

Microsofts .NET-ramverk ligger till grund för merparten av de  kommersiella applikationerna i dagens IT-samhälle. Kompetens inom .NET är därför en av de mest eftersökta på marknaden och riktar sig till alla program på Windows klient-, server- och operativsystem. På tio år har antalet vakanser inom systemutveckling och programmering ökat konstant. Allt talar för att behovet av att rekrytera liknande kompetens fortsätter att öka och kommer att ligga på en hög nivå under de kommande tio åren.

Statistik från Arbetsförmedlingen visar dessutom att programmerare och utvecklare söks inte bara i datakonsultbranschen utan i de flesta branscher som till exempel tillverkning, handel, offentlig förvaltning och finans.

Yrkesroller efter avslutad utbildning

Efter utbildningen kan du arbeta med applikationsutveckling, användbarhet, analys, tester eller databasutveckling som

 • Programutvecklare
 • Webbutvecklare
 • Applikationsprogrammerare
 • IT-konsult

Efter utbildningen har du också en grund för att kunna vidareutbilda dig inom plattformar som t ex SharePoint och EPiServer. På utbildningen får du också en grundkurs i EPiServer.

Antagningskrav:
Grundläggande behörighet samt lägst betyg Godkänt/E i:

 • Svenska B/2
 • Engelska A/5
 • Matematik B/2
 • Programmering A/1

OBS! Tänk på att skicka in kopior på dina originalbetyg, utdrag från t.ex. antagning.se är ej giltiga.

Urval:

 • Gymnasiebetyg
 • Eftergymnasiala studier
 • Arbetslivserfarenhet
 • Antagningsprov (den här delen ger högst urvalspoäng)

Läs mer om urvalsprocessen här.

Om programmet

Stad: Stockholm
Form: YH-utbildning
Pris: 0 kr ex. moms
Längd: 2 år
Praktik: 29 veckor


Antagningskrav:
Grundläggande behörighet, samt lägst godkänt betyg i Svenska B/2, Matematik B/2, Engelska A/5 och Programmering A/1 eller motsvarande kunskaper*.

OBS! Tänk på att skicka in kopior på dina originalbetyg, utdrag från t.ex. antagning.se är ej giltiga.

* Datorkunskap kan inte motsvara Programmering A.

Kurser

Nyheter

”Kvittot är nöjda studerande som får ett bra jobb efter sin utbildning”

Säg hej till Andrea - som till hösten kommer att vara utbildningsledare för SharePoint- och EPiServer-utvecklare och Programutveckling .NET. Läs mer »

”Det är jobben som söker dig.”

Jesper Johansson pluggade Programutveckling.NET på Nackademin. Idag driver han eget företag och jobbar på konsultfirman Osolo. Läs mer »
Se fler nyheter »

 

Anmäl ditt intresse nedan

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

Lös talet i bilden för att gå vidare

Genom att använda den här tjänsten samtycker jag till att Nackademin får spara mina personuppgifter och skicka digital kommunikation till mig i form av nyhetsbrev, inbjudningar och annan viktig information som kan intressera mig. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

* Dessa fält måste fyllas i.