Samhällsbyggnad
YH

BIM-verktyg: Punktmodellering och VR

YH-kursen BIM verktyg: punktmolnsmodellering och Virtual Reality passar såväl dig som redan är i branschen och vill utöka din kompetens, som dig som vill komplettera eller bygga på tidigare studier. Utbildningen är kostnadsfri och ger dig YH-poäng.

 

Varmt välkommen att lära dig hela flödet Scan-to-BIM!

 

I kursen Punktmoln och VR blandar vi genomgång av praktiska moment med teori samt praktiska övningar genom hela flödet av Scan-to-BIM. Här lär du dig processen och dess viktiga steg från att specificera kravställning för skanning och modellering, arbetsflöde av laserskanning och inmätning på plats, bearbetning av punktmoln(registrering), modellering från punktmoln i Autodesk Revit samt viktigt att tänka på vid leverans. Som avslutande del i kursen utforskar vi tekniken Virtual Reality och arbetsflöden från BIM-modeller för visualisering, simulering och träning.

Byggbranschen är i början av en digitaliseringsresa som innebär nya digitala arbetssätt. BIM är en enormt viktig spetskompetens för att klara av omställningen och bidra till ett mer hållbart och effektivt byggande. BIM är en eftertraktad kompetens och nödvändig för att branschen ska kunna ställa om mot de nya miljömålen. 

Läs mer

Kursens syfte är att ge dig kunskap i hur punktmoln och VR tillämpas i byggprojekt. Kursen behandlar teknikens potential och utvecklingsmöjligheter, samt vilka tids-, resurs- och kvalitetsmässiga fördelar den kan generera i byggprocessen.

Efter avslutad kurs kommer du att ha utvecklat färdigheter i att punktmolnsmodellera och att bygga upp virtuella miljöer kopplade till byggprocessens olika skeden. Detta innefattar bland annat konvertering och exportering av punktmoln och BIM-modeller för användning i VR-miljö, samt processen kring kravställning av inskannade underlag. Kursen ska även utveckla färdigheter i att använda punktmolnsmodeller som underlag för projekteringen.

Läs mer

Nya karriärmöjligheter

 

Idag saknas viktig kompetens i hela scan-to-BIM processen där företag lägger stora summor på att outsourca den här kompetensen.  Genom att läsa en kurs i BIM verktyg: Punktmolnsmodellering och virtual reality boostar du din karriär och kan ta nya karriärvägar.

Efter kursen kan du jobba med:

  • BIM-modellerare
  • VR-specialist inom byggbranschen
  • Datakonverteringsspecialist
  • Projektledare inom bygg- och arkitektursektorn
  • Konsult inom digitalisering av byggbranschen
Läs mer

Så funkar det

 

Distansutbildningen har ett flexibelt upplägg och du kan välja att gå den i 25% eller 50% studietakt. Utbildningen består av ett flertal webbmöten. Mellan dessa träffar bedriver du självstudier med verksamhetsnära case. Utbildningen kan med fördel kombineras med befintlig anställning. Samtliga föreläsningar spelas in så du kan ta del av dem under hela utbildningen.

Läs mer

Utbildningsledare

Marie Johansson
Marie Johansson
Kontakta mig om du har specifika frågor om kursinnehållet.

 

Studera på Nackademin

 

Gör dig redo för din framtida karriär! På Nackademin går du en utbildning som din nya bransch efterfrågar och som näringslivet är med och formar. Dina utbildare kommer direkt från branschen och all undervisning är baserad på sådant vi vet kommer att vara till nytta för din framtida yrkesroll. Faktum är att utbildningen är så pricksäker att 9 av 10 får jobb efter examen. Idag erbjuder Nackademin över 60 pricksäkra utbildningar inom samhällsbyggnad, elteknik, energi, IT, spelutveckling, kommunikation, design och vård.

Läs mer
Startdatum & plats

Start: V37 (startdatum kan komma att ändras)
Distans


Omfattning

20 yh poäng
16 veckor
25% fart


Ansökningsperiod

Sista ansökningsdag: 28 juli


Antagningskrav

1 års relevant yrkeserfarenhet från bygg-, fastighetsbranschen

Läs mer

CSN & Finansiering
Utbildningen är kostnadsfri och kvalificerar för CSN-studiemedel. Observera att kostnader för kurslitteratur tillkommer. Läs mer