IT
YH

OT-säkerhet

YH-kursen OT-säkerhet passar såväl dig som redan är i branschen och vill utöka din kompetens, som dig som vill komplettera eller bygga på tidigare studier. Kursen är kostnadsfri och ger dig YH-poäng.
Läs mer

Kursens innehåll

 

Kursen ger kunskaper om hur produktionstekniska system och nätverk kan skyddas med OT-säkerhet. I kursen kommer du att få fördjupad förståelse kring de olika kraven och förutsättningarna för IT- och OT-system samt hur skillnaderna kan överbryggas.

Efter genomförd kurs kommer du att kunna applicera processer och rutiner för OT-säkerhet i en verksamhet, vilket bl.a. omfattar riskanalyser, att identifiera hotade objekt samt bedöma objektens värden och sårbarheter. Du kommer även kunna kartlägga befintliga säkerhetsåtgärder och föreslå förbättringar. Målet är att arbeta med OT-säkerhet ur ett helhetsperspektiv, med fokus på såväl anläggnings- och nätverkssäkerhet som systemintegritet.

Läs mer

Nya karriärmöjligheter

 

Efter kursen i OT-säkerhet, finns det flera olika karriärvägar och arbetsområden som du kan överväga. Här är några möjliga jobb och områden:

  • OT-säkerhetsingenjör
  • Säkerhetskonsult inom OT
  • OT-säkerhetsarkitekt
  • Incident Response Specialist
  • Cybersecurity Analyst – OT Focus
Läs mer

Så funkar det

 

Distansutbildningen har ett flexibelt upplägg och du kan välja att gå den i 25% eller 50% studietakt. Utbildningen består av ett flertal webbmöten. Mellan dessa träffar bedriver du självstudier med verksamhetsnära case. Utbildningen kan med fördel kombineras med befintlig anställning. Samtliga föreläsningar spelas in så du kan ta del av dem under hela utbildningen.

Läs mer

Utbildningsledare

Marie Johansson
Marie Johansson
Kontakta mig om du har specifika frågor om kursinnehållet.

 

Studera på Nackademin

 

Gör dig redo för din framtida karriär! På Nackademin går du en utbildning som din nya bransch efterfrågar och som näringslivet är med och formar. Dina utbildare kommer direkt från branschen och all undervisning är baserad på sådant vi vet kommer att vara till nytta för din framtida yrkesroll. Faktum är att utbildningen är så pricksäker att 9 av 10 får jobb efter examen. Idag erbjuder Nackademin över 60 pricksäkra utbildningar inom samhällsbyggnad, elteknik, energi, IT, spelutveckling, kommunikation, design och vård.

Läs mer
Startdatum & plats

Start: v 41 (startdatum kan komma att ändras)
Distans


Omfattning

40 YH-poäng

16 veckor

Halvfart


Ansökningsperiod

Sista ansökningsdag: 1 sep


Förkunskaper

Minst 2 års yrkeserfarenhet som automationsingenjör/automationstekniker eller projektledare/arbetsledare inom processindustri/infrastruktur.

Läs mer

CSN & Finansiering
Utbildningen är kostnadsfri och kvalificerar för CSN-studiemedel. Observera att kostnader för kurslitteratur tillkommer. Läs mer

Ansök nu till VT eller HT

Välj kursstart

Välj den kursstart du vill gå och skicka in din ansökan:

 

Höstterminen: 

Start: v 41
Längd: 16 v

Ansök här>>

 

Vårterminen:

Start: v 5
Längd: 16 v

Ansök här>>