Samhällsbyggnad
YH

Kalkyl och inköp – Resurseffektiv byggprocess

Inköp och kalkyl en resurseffektiv bygprocess

YH-kursen Kalkyl och inköp – resurseffektiv byggprocess passar såväl dig som redan är i branschen och vill utöka din kompetens, som dig som vill komplettera eller bygga på tidigare studier. Utbildningen är kostnadsfri och ger dig YH-poäng.

 

Behöver du och din organisation specialiserade kunskaper i hela kalkyl- och inköpsprocessen? Med kursen Kalkyl och inköp – resurseffektiv byggprocess får du färdigheter i att hantera budgetkalkyler och underlag till anbud samt beställa inköp och kontrollera leveranser. Efter kursen kommer du att kunna räkna på jobb, framställa olika sorts kalkyler och göra underlag till anbud, vara insatt i inköpsprocessen och att övervaka leveranser. 

Läs mer

Kursen innehåller

 

Syftet med kursen är att de studerande ska utveckla specialiserade kunskaper om hela kalkyl- och inköpsprocessen
ur både ett ekonomiskt-, hållbarhets- och produktionsperspektiv. Kursens teoretiska moment inkluderar branschetablerade processer för kalkyl och inköp, riskhantering, kostnadskalkylering och miljö- och hållbarhetsaspekter.

Efter avslutad kurs kommer du att ha kompetens att genomföra processer för kalkyl och inköp i bygg- och anläggningsprojekt, samt motivera sina val utifrån faktorer som ekonomi, produktion, samt miljö och hållbarhet. Detta inkluderar bland annat att tolka, hantera och framställa olika slags kalkyler och underlag, samt beställa inköp och kontrollera leveranser. Kursens mål är att du ska kunna hantera processer och skapa beslutsunderlag som leder till en mer resurseffektiv byggprocess.

Läs mer

Nya karriärmöjligheter

 

Inköp och kalkyl är en hett eftertraktad kompetens inom byggbranschen och nödvändig för att motverka svinn och få ner kostnader.  Efter kursen i Kalkyl och inköp – Resurseffektiv byggprocess, finns det flera olika karriärvägar och arbetsområden som du kan överväga. Här är några möjliga jobb och områden:

  • Projektledare inom bygg- och anläggningsbranschen
  • Inköpschef eller inköpsansvarig
Läs mer

Så funkar det

 

Distansutbildningen har ett flexibelt upplägg och du kan välja att gå den i 25% eller 50% studietakt. Utbildningen består av ett flertal webbmöten. Mellan dessa träffar bedriver du självstudier med verksamhetsnära case. Utbildningen kan med fördel kombineras med befintlig anställning. Samtliga föreläsningar spelas in så du kan ta del av dem under hela utbildningen.

Läs mer

Utbildningsledare

Marie Johansson
Marie Johansson
Kontakta mig om du har specifika frågor om kursinnehållet.

 

Studera på Nackademin

 

Gör dig redo för din framtida karriär! På Nackademin går du en utbildning som din nya bransch efterfrågar och som näringslivet är med och formar. Dina utbildare kommer direkt från branschen och all undervisning är baserad på sådant vi vet kommer att vara till nytta för din framtida yrkesroll. Faktum är att utbildningen är så pricksäker att 9 av 10 får jobb efter examen. Idag erbjuder Nackademin över 60 pricksäkra utbildningar inom samhällsbyggnad, elteknik, energi, IT, spelutveckling, kommunikation, design och vård.

Läs mer
Startdatum & plats

Start: v 45 (startdatum kan komma att ändras)
Distans


Omfattning

20 YH-poäng
8 veckor halvfart

50% studietakt


Ansökningsperiod

Sista ansökningsdag: 1 sep


Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt minst 1 års yrkeserfarenhet inom bygg- och anläggningssektorn i roller som till exempel projektör, projektledare, beställare, platschef eller arbetsledare

Läs mer

CSN & Finansiering
Utbildningen är kostnadsfri och kvalificerar för CSN-studiemedel. Observera att kostnader för kurslitteratur tillkommer. Läs mer

Ansök nu till VT eller HT

Välj kursstart

Välj den kursstart du vill gå och skicka in din ansökan:

 

Höstterminen: 

Start: v 45
Längd: 8 v

Ansök här>>

 

Vårterminen:

Start: v 6
Längd: 16 v

Ansök här>>