IT
YH

Robotic Process Automation

Kurser

Kursen Robotic Process Automation passar så väl dig som vill framtidsäkra din CV och utöka din kompetens, som dig som vill komplettera eller bygga på tidigare studier oavsett bransch eller funktion. Utbildningen är kostnadsfri och ger dig YH-poäng.

 

Genom att låta en mjukvaru-robot utföra era administrativa och rutinmässiga arbetsuppgifter frigör ni tid för givande och mer värdeskapande arbete. Du kommer att öka kvaliteten i det ni gör, hastigheten i utförandet och skapa en roligare vardag och bättre leveranser för dig, dina kollegor och inte minst era kunder!

På utbildningen Robotic Process Automation lär du dig skapa och utveckla skript för automatisering av affärs- och stödprocesser. Processer som idag utförs manuellt men som inom några år kommer förväntas vara automatiserade på alla bolag. Automatiserat rutinarbete kommer att vara en hygienfaktor och dina nya färdigheter efterfrågade på arbetsmarknaden.

Läs mer

Kursens innehåll

 

Kursens syfte är att ge dig kunskaper om Robotic Process Automation (RPA) och hur denna teknik kan användas för att automatisera till exempel affärs- och stödprocesser. Kursen behandlar möjligheter, begränsningar och risker med RPA, samt hur RPA kan tillämpas och implementeras i en verksamhet. Kursen inkluderar även identifiering av uppgifter och processer som lämpar sig för automation med RPA, och skapandet av skript för att automatisera arbetsprocesser.

 

Efter avslutad kurs kommer du att självständigt kunna utveckla skript för automatisering av affärs- och stödprocesser med RPA, samt ha kompetens att driva ett projekt från identifiering och bedömning till färdig arbetsprocess med RPA.

Läs mer

Nya karriärmöjligheter

 

Automation är ett av de starkaste växande områdena inom IT. Genom automatisering kan företag spara in på både pengar och tid.  Efter kursen i Robotic Process Automation (RPA), finns det flera olika karriärvägar och arbetsområden som du kan överväga. Här är några möjliga jobb och områden:

  • RPA-utvecklare
  • RPA-konsult
  • Processanalytiker
  • Dataanalys
  • Projektledare för RPA
  • Affärsanalytiker
Läs mer

Du som kursdeltagare behöver ha följande prestanda på din dator för att tillgodogöra dig kursen:

 

Läs mer

Så funkar det

Distansutbildningen har ett flexibelt upplägg och du kan välja att gå den i 25% eller 50% studietakt. Utbildningen består av ett flertal webbmöten. Mellan dessa träffar bedriver du självstudier med verksamhetsnära case. Utbildningen kan med fördel kombineras med befintlig anställning. Samtliga föreläsningar spelas in så du kan ta del av dem under hela utbildningen.

Läs mer

Utbildningsledare

Marie Johansson
Marie Johansson
Kontakta mig om du har specifika frågor om kursinnehållet.

 

Studera på Nackademin

 

Gör dig redo för din framtida karriär! På Nackademin går du en utbildning som din nya bransch efterfrågar och som näringslivet är med och formar. Dina utbildare kommer direkt från branschen och all undervisning är baserad på sådant vi vet kommer att vara till nytta för din framtida yrkesroll. Faktum är att utbildningen är så pricksäker att 9 av 10 får jobb efter examen. Idag erbjuder Nackademin över 60 pricksäkra utbildningar inom samhällsbyggnad, elteknik, energi, IT, spelutveckling, kommunikation, design och vård.

Läs mer
Startdatum & plats

Start: v 37 (startdatum kan komma att ändras)
Distans


Omfattning

20 YH-poäng
16 veckor

25% studietakt


Ansökningsperiod

Sista ansökningsdag: 28 juli


Antagningskrav

Grundläggande behörighet samt 2 års yrkeserfarenhet av programmering eller excel

Läs mer

CSN & Finansiering
Utbildningen är kostnadsfri och kvalificerar för CSN-studiemedel. Observera att kostnader för kurslitteratur tillkommer. Läs mer