IT
YH

Prompt Engineering och generativ AI för utvecklare

YH-utbildningen Prompt Engineering och generativ AI för utvecklare passar såväl dig som redan är i branschen och vill utöka din kompetens, som dig som vill komplettera eller bygga på tidigare studier. Kursen är kostnadsfri och ger dig YH-poäng.
Läs mer

Kursens innehåll

 

 

I kursen kommer du att få kompetens i att använda generativa AI-verktyg i systemutvecklingen på ett effektivt, säkert och kvalitativt sätt. Kursens teoretiska moment inkluderar en marknads- och produktöversikt, AI ur ett tids- och resursbesparingsperspektiv samt dess potential och utvecklingsmöjligheter inom ämnesområdet systemutveckling. Därtill behandlas etiska och integritetsmässiga frågor, samt centrala juridiska ramverk kopplade till användningen av AI.

Efter avslutad kurs har du kompetens att tillämpa Prompt Engineering och generativa AI-verktyg för att slutföra vanligt förekommande arbetsuppgifter, till exempel felsökning, dokumentation eller testning.

Du kommer dessutom även få slutföra ett exempelprojekt genom att skapa en applikation med stöd av generativa AI-verktyg, samt på sikt kunna agera vägledande och rådgivande i frågor som rör AI-verktyg kopplade till utvecklingsprocessen.

Läs mer

Nya karriärmöjligheter

 

Efter kursen i Inkluderande Prompt Engineering och generativ AI, finns det flera olika karriärvägar och arbetsområden som du kan överväga. Här är några möjliga jobb och områden:

 

  • AI-utvecklare
  • AI-arkitekt
  • AI-konsult
  • AI-projektledare
Läs mer

Så funkar det

 

Distansutbildningen har ett flexibelt upplägg och du kan välja att gå den i 25% eller 50% studietakt. Utbildningen består av ett flertal webbmöten. Mellan dessa träffar bedriver du självstudier med verksamhetsnära case. Utbildningen kan med fördel kombineras med befintlig anställning. Samtliga föreläsningar spelas in så du kan ta del av dem under hela utbildningen.

Läs mer

Utbildningsledare

Marie Johansson
Marie Johansson
Kontakta mig om du har specifika frågor om kursinnehållet.

 

Studera på Nackademin

 

Gör dig redo för din framtida karriär! På Nackademin går du en utbildning som din nya bransch efterfrågar och som näringslivet är med och formar. Dina utbildare kommer direkt från branschen och all undervisning är baserad på sådant vi vet kommer att vara till nytta för din framtida yrkesroll. Faktum är att utbildningen är så pricksäker att 9 av 10 får jobb efter examen. Idag erbjuder Nackademin över 60 pricksäkra utbildningar inom samhällsbyggnad, elteknik, energi, IT, spelutveckling, kommunikation, design och vård.

Läs mer
Startdatum & plats

Preliminär start HT 24
Distans


Omfattning

20 YH-poäng


Ansökningsperiod

Stängd


Förkunskaper
Minst 1 års yrkeserfarenhet inom programmering med Python, Java eller C# eller Minst 2 års eftergymnasiala heltidsstudier inom motsvarande områden
Läs mer

CSN & Finansiering
Utbildningen är kostnadsfri och kvalificerar för CSN-studiemedel. Observera att kostnader för kurslitteratur tillkommer. Läs mer

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan så får du vårt nyhetsbrev samt information om när ansökan för denna utbildning öppnar.

*” anger obligatoriska fält

GDPR*