Spel
YH

Spelanimatör

Spelanimatör skapar 3D-spel
Genom att kombinera konstnärlig kreativitet och teknisk skicklighet hjälper spelanimatörer till att skapa en djupare koppling mellan spelare och spelet genom realistiska animationer. I en dynamisk spelvärld där efterfrågan ständigt växer, är behovet av kompetenta spelanimatörer mer påtagligt än någonsin tidigare. Lockande, eller hur?
Läs mer

Programmet

 

Som spelanimatör är din främsta uppgift att väcka datorspelsvärldar till liv genom kreativa och imponerande animationer. Du spelar en avgörande roll i att skapa en levande och realistisk spelupplevelse, där varje karaktär, objekt och miljö får liv genom rörelse och visuella effekter.

 

Under utbildningen till spelanimatör får du en gedigen förståelse för olika aspekter av spelutveckling. Du lär dig grunderna i funktionalitet, såsom gränssnitt, navigation och koordinatsystem, samt behärskar olika modelleringsverktyg och tekniker. Från att animera enklare objekt som bollar till att skapa komplexa karaktärer som fyrbenta varelser, får du praktisk erfarenhet som förbereder dig för din framtida karriär. Utbildningen är skräddarsydd med olika kurser inom just animationsområdet samt att programmet är 2,5 år istället 2 år för att du ska ha bästa förutsättningar att landa ett jobb efter utbildningen.

Såhär är det att arbeta som spelanimatör

Utbildningen spelanimatör på Nackademin riktar in sig på 3D animation inom spelbranschen och framförallt med programvaran Maya.
Se följande klipp för att få tydlig inblick i spelbranschen och hur det är att jobba som spelanimatör. 

 

Spelbranschen lockar till sig en stor del kompetens utanför Sverige, vilket betyder att vissa kurser kan genomföras på engelska.

 

 

  • En fjärdedels LIA-praktik ( lärande i arbete )
  • Utbildare kommer direkt från branschen
  • Näringslivet är med och formar innehållet 
  •  9 av 10 får jobb efter examen

 

Vill du bli generalist inom 3D?

För dig som vill bli generalist inom 3D och jobba inom alla områdena så är inte animationsprogrammet rätt för dig. Vi erbjuder även utbildningen Teknisk 3D artist inom spel för dig som vill vara med och bygga tekniska lösningar inom spelbranschen.

Läs mer

LIA – praktik

 

En fjärdedel av din utbildning är förlagd på en verklig arbetsplats, så kallad LIA-praktik. Där får du, under erfaren handledning, omsätta teori i praktisk arbetslivserfarenhet och utveckla, fördjupa och befästa dina lärdomar till kunskap. Dessutom får du chansen att lära dig mer om vilka utmaningar som finns i yrkesrollen, skaffa värdefulla kontakter och lära känna branschen på ett djupare plan.

 

Du har en stor fördel av att vara nära ett stort nätverk av anställande företag under hela din utbildning, där LIA-praktiken fungerar som en självklar rekryteringsbas.

Läs mer

Karriärvägar

 

När spelutvecklingsföretag fortsätter att producera innovativa och avancerade spelupplevelser, är behovet av kompetenta och kreativa spelanimatörer mer påtagligt än någonsin tidigare. Och behovet förväntas bara öka i takt med branschens tillväxt.

 

Karriärmöjligheter efter examen:

 

  • Spelanimatör
  • 3D-animatör
Läs mer

Studera på plats

 

Att läsa ett YH-program på plats i Solna innebär att du behöver lägga cirka 40 timmar i veckan på dina studier. Utbildningen är på heltid och du förväntas delta aktivt i projekt– och grupparbeten, föreläsningar och seminarier för att förbereda dina kunskaper för yrkesrollen

Läs mer
Kursutbud

Affärsmannaskap

Introduktion till spelanimation

Animeringsteknik

Introduktion till karaktäranimering

Karaktärsanimering 1

Karaktärsanimering 2

Spelanimation

Animering av varelser

Acting

Riggning

Motion capture

Animationsprojekt

LIA

Examensarbete

Visa mer

Utbildningsledare

Utbildningsledare Mikael Boman
Mikael Boman
Kontakta mig om du har specifika frågor om kursinnehållet.

 

Studera på Nackademin

 

Gör dig redo för din framtida karriär! På Nackademin går du en utbildning som din nya bransch efterfrågar och som näringslivet är med och formar. Dina utbildare kommer direkt från branschen och all undervisning är baserad på sådant vi vet kommer att vara till nytta för din framtida yrkesroll. Faktum är att utbildningen är så pricksäker att 9 av 10 får jobb efter examen. Idag erbjuder Nackademin över 60 pricksäkra utbildningar inom samhällsbyggnad, elteknik, energi, IT, spelutveckling, kommunikation, design och vård.

Läs mer
Startdatum & plats

Augusti 2024

Solna


Omfattning

2,5 år

Heltid

500 YH-poäng


Ansökningsperiod

3 maj – 9 juni 2024

Sista kompletteringsdag: 10 juni


Antagningskrav

Grundläggande behörighet och Matematik B/2, Engeslka B/2, Svenska B2 eller svenska som andraspråk 2

Läs mer

CSN & Finansiering
Utbildningen är kostnadsfri och kvalificerar för CSN-studiemedel. Observera att kostnader för kurslitteratur tillkommer. Läs mer

Ledningsgrupp

 

För att säkerställa att utbildningen leder till rätt kompetens och arbete finns en tillsatt ledningsgrupp som består av företag från branschen.

Relaterade artiklar
Bakom kulisserna hos en Animation Director
Intervjuer
Bakom kulisserna hos en Animation Director
Läs mer
Aktörer inom dataspelindustrin: ”behovet av skickliga utvecklare är kritiskt”
Pressmeddelande
Aktörer inom dataspelindustrin: ”behovet av skickliga utvecklare är kritiskt”
Trots rådande ekonomiskt läge fortsätter den svenska spelindustrin att bl…
Läs mer
Nackademin går in som stödpartner till Kodcentrum  – ett steg för en mer jämställd IT-bransch
Pressmeddelande
Nackademin går in som stödpartner till Kodcentrum – ett steg för en mer jämställd IT-bransch
Kodcentrum arbetar för att stärka barns digitala kunskaper och förmågor …
Läs mer

Frågor och svar

 

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om din framtida yrkesroll och studier på Nackademin


Får jag jobb efter min examen från Nackademin?

Hur mycket tid behöver jag lägga på mina studier?

Vad erbjuder ni för alternativ om jag saknar behörighet?

Vad innebär min LIA-praktik?