HemByggutbildningarPreparandkurs Bygg- och anläggning 1
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Övrigt

Samarbeten, kompetensutveckling och övriga frågor.

Overlay link

Stockholm 3 alt. 6 veckor

Preparandkurs Bygg- och anläggning 1

Gå en preparandkurs inom Bygg- och anläggning 1

Denna preparandkurs har haft högt söktryck och är nu tyvärr fullbokad.

Vill du utbilda dig inom bygg men saknar behörighetskravet Bygg och anläggning 1? Då är den här preparandkursen något för dig. Kursen avslutas med ett prov som vid godkänt resultat gör dig behörig i Bygg och anläggning 1 till våra utbildningar inom bygg.

Om preparandkursen

Vår preparandkurs vänder sig till dig som saknar kunskaper i Bygg och anläggning 1 och har sökt någon av våra utbildningar där Bygg och anläggning 1 är ett behörighetskrav. Kursen innefattar sju kvällstillfällen och avslutas med ett prov, som vid godkänt resultat ger dig behörighet i Bygg och anläggning 1 hos oss på Nackademin. Din lärare är en person med bred och god kunskap inom ämnet och under lektionstillfällena finns gott om tid att ställa frågor. Under kursens gång blandas teoretiska genomgångar med praktiska övningar för att säkerställa att du som deltagare ska få bästa möjliga förståelse för ämnet. Observera att resultatet endast kan användas för våra utbildningar och alltså inte hos andra utbildningsaktörer. Avklarad kurs ger inte heller någon platsgaranti eller förtur till utbildningarna, utan den ger dig möjlighet att bli behörig till att söka till utbildningen.

Till våra utbildningar Byggnadsingenjör Anläggning, Byggnadsingenjör hållbart byggande, Byggnadsingenjör produktion Uppsala, Byggnadsingenjör mark och vatten, Byggnadsingenjör ROT och Platschef krävs det att du har behörighet i Bygg och anläggning 1 eller motsvarande kunskaper t.ex. enligt GY11.

Vänligen observera att kursen Bygg och anläggning 1 även kan motsvaras av erfarenhet inom samhällsbyggnad. Se till att du förtydligar din arbetslivserfarenhet i ditt CV.

Kursinnehåll

 • Informationssökning för arbetsuppgiften med hjälp av internet och på andra sätt.
 • Praktiska arbetsuppgifter inom anläggning, husbyggnad, måleri och plåtslageri.
 • Enklare planeringar och beräkningar för att lösa arbetsuppgifterna.
 • Verktyg och maskiner för olika ändamål. Handhavande och skötsel.
 • Olika typer av material och deras egenskaper.
 • Hantering av material, till exempel förbrukning och återvinning.
 • Arbetsmiljö, hälsa, ergonomi och säkerhet samt riskbedömningar för arbetsuppgifterna.
 • Grundläggande ritningsläsning.
 • Metoder för att dokumentera och utvärdera sitt arbete.
 • Olika yrken inom bygg- och anläggningsbranschen samt studiebesök på olika arbetsplatser.
 • Byggandets process från planering till färdigställande och drift samt olika aktörers funktioner och roller.

Anmälan

För att kunna anmäla dig behöver du först skapa ett konto samt göra en ansökan till en av våra utbildningar. För att sedan anmäla dig till den här preparandkursen går du in under fliken ”Händelser” på ”Mina sidor”. Observera att du betalar kursavgiften i samband med anmälan.

Du kan endast anmäla dig till en kurs om det finns platser kvar. Detta betyder alltså att om du har kunnat anmäla dig och betalat kursavgiften så är du garanterad en plats på preparandkursen.

Kursavgift: 600 kr, betalas i samband med anmälan.

Kursstarter: Kursstarter sker löpande under våren, aktuella kursstarter hittar du där du gör din anmälan i antagningswebben.

Längd: Kursen är förlagd kvällstid, 17:00-20:00. Välj mellan helfart (2 kvällar i veckan under 3 veckor + 1 provtillfälle) eller halvfart (1 kväll i veckan under 6 veckor + ett provtillfälle).

Anmälan: Anmälan görs via Nackademins ansökningswebb. För att kunna anmäla dig till en preparandkurs behöver du först skapa ett konto samt göra en ansökan till en av Nackademins utbildningar. Observera att kursavgiften betalas samtidigt som du gör din anmälan. Om du har några frågor om preparandkurserna så är du välkommen med dem till antagningen@nackademin.se.

Behöver du förlängd skrivtid på det avslutande provet behöver du skicka in intyg och meddela oss på antagningen@nackademin.se senast två veckor innan provet.

Här hittar du mer information om behörighetsprov och preparandkurser.

Anmäl intresse för den här utbildningen!

Fyll i formuläret nedan för mer information!

Anmäl dig till kursen!

Anmäl dig till kursen genom att fylla i formuläret nedan.