Preparandkurs Matematik 2/B

Är du intresserad av att plugga en av våra utbildningar men saknar behörighetskravet i Matematik B/2a-c? Då är den här förberedande kursen något för dig. Den motsvarar behörighetskravet Matematik B/2a-c från gymnasiet. Efter avslutad kurs med godkänt resultat uppfyller du behörighetskravet i Matematik B/2a-c till våra utbildningar.
Läs mer

Om preparandkursen

 

Vår preparandkurs vänder sig till dig som saknar behörighet i Matematik 2/B och har sökt någon av våra utbildningar där Matematik 2/B är ett behörighetskrav. Kursen avslutas med ett prov som vid godkänt resultat ger dig behörighet i Matematik B/2a/2b/2c hos oss på Nackademin.

 

Observera att avklarad kurs inte ger någon platsgaranti eller förtur till utbildningarna utan endast behörighet i Matematik 2/B.

Läs mer

Kursens upplägg

 

Preparandkursen i matematik 2/B är en självstudiekurs där man 1 gång i veckan kan få handledning via Zoom, övrig tid är det självstudier som gäller.

 

För varje nytt kapitel får man först en introduktion med film och text. Därefter ska man tillämpa sina kunskaper genom att göra övningsuppgifter. Vid rätt svar får man en grönmarkering och kan då gå vidare till nästa övning, vid fel svar dyker en film upp som förklarar alla steg i uträkningen.

 

Kursen avslutas med ett prov och vid godkänt provresultat blir du behörig i matematik 2/B hos oss på Nackademin.

Läs mer

Handledning

 

Handledningen kommer att ske via Zoom av Emir som tagit fram kursmaterialet. Du kommer under dessa tillfällen att kunna ställa frågor och få hjälp i dina studier. Handledningen kommer att äga rum torsdagar mellan 17:30-18:30 samt lördagar kl. 13:00-14:00. Du kan alltså välja vilken tid som passar dig bäst.

Läs mer

Kursinnehåll

 

  • Geometri
  • Sannolikhetslära
  • Statistik
  • Linjära modeller
  • Algebra och funktionslära
Läs mer

Anmälan

Anmälan: Stängd men öppen för intresseanmälan. Det kommer inte att vara några fler kurstillfällen under våren och sommar 2024.

 

Förkunskaper: Du måste ha lägst betyg godkänt i Matematik 1 (A) eller motsvarande kunskaper. Detta är väldigt viktigt för att du ska kunna genomföra kursen.

 

Kursavgift: 1200: –
Vid genomförd betalning har du bekräftat din plats på kursen.

 

Avanmälan
Sista dag för avanmälan är två veckor innan kursstart. Om du avanmäler dig efter detta datum kan du inte få tillbaka kursavgiften. För att avanmäla dig behöver du mejla in till antagningen@nackademin.se.

Läs mer

Schema

 

Kursen är en självstudiekurs så du lägger själv upp din studietid. Hur mycket tid du behöver lägga på dina studier beror på hur mycket kunskap du har sedan tidigare men vi rekommenderar minst 25 timmar i veckan.

Läs mer

Provet

 

Provet kommer att vara öppet mellan kl. 08:00-23:00. Du väljer alltså själv vilken tid du vill göra provet inom denna tidsram. När du väl har öppnat provet har du 3 timmar på dig.

 

Omprovet skrivs den 10 juni.

 

 

 

Läs mer

Intyg

 

Efter avslutad kurs och godkänt provresultat får du ett intyg på att du har genomfört kursen. Intyget kan användas för Nackademins utbildningar. Vid frågor om intyget kan gälla på andra skolor, vänligen kontakta respektive skola då det är upp till dem att bestämma om de accepterar intyget.

Läs mer

 

Studera på Nackademin

 

Gör dig redo för din framtida karriär! På Nackademin går du en utbildning som din nya bransch efterfrågar och som näringslivet är med och formar. Dina utbildare kommer direkt från branschen och all undervisning är baserad på sådant vi vet kommer att vara till nytta för din framtida yrkesroll. Faktum är att utbildningen är så pricksäker att 9 av 10 får jobb efter examen. Idag erbjuder Nackademin över 60 pricksäkra utbildningar inom samhällsbyggnad, elteknik, energi, IT, spelutveckling, kommunikation, design och vård.

Läs mer
Startdatum & plats

Våren 2024
Anmälan: Stängd men öppen för intresseanmälan.


Ansökningsperiod

Anmälan: Stängd


Antagningskrav

Du måste ha lägst betyg godkänt i matematik 1 (A) eller motsvarande kunskaper. Detta är väldigt viktigt för att du ska kunna genomföra kursen.


1200 kr


Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan så får du vårt nyhetsbrev samt information om när ansökan för denna utbildning öppnar.

*” anger obligatoriska fält

GDPR*