Design
YH

UX-designer

Person som arbetar med UX-design
UX står för User Experience och handlar om interaktionen mellan en användare och en produkt eller tjänst. Det kan gälla digitala appar för mobiltelefoner och webbtjänster, men även fysiska produkter. En UX–Designers roll är att förstå sig på användaren genom olika väletablerade metoder, där slutmålet är att tillsammans med utvecklare kunna skapa användarvänliga produkter. Är du socialt lagd, intresserad av psykologi, nyfiken på människor och deras beteende så kan UX-designer utbildningen vara något för dig!
Läs mer

Programmet

 

Sedan Nackademin började bedriva UX-designer utbildningen har efterfrågan ökat kontinuerligt för varje år. För många företag är det helt avgörande att de implementerar UX processer i sitt dagliga arbete, för att klara av konkurrensen i samband med den digitalisering som pågår just nu. Helt enkelt, ett tydligt och användarvänligt gränssnitt är ofta helt avgörande för om en konsument väljer att klicka på ”köp”.

UX-utbildningen på Nackademin är en väletablerad utbildning med höga resultat. Exempel på detta är utvärderingar på i snitt 5 av 6 möjliga, starkt nätverk med UX-branschen, 90% av de studerande får jobb och då bland några av de hetaste företagen inom UX-området. De utbildare som Nackademin använder sig av är några av de mer framstående UX-designers i branschen.

 

Du kommer att bland annat att läsa kurser som UX processen behovsanalys och research, informationsarkitektur och Innehållsstrategi, UI design, interaktionsdesign och prototyper, och mycket mer, alltid kopplat till vad branschen behöver.

 

  • En fjärdedels LIA-praktik ( lärande i arbete )
  • Utbildare kommer direkt från branschen
  • Näringslivet är med och formar innehållet 
  •  9 av 10 får jobb efter examen
Läs mer

LIA-praktik

 

En fjärdedel av din utbildning är förlagd på en verklig arbetsplats, så kallad LIA-praktik. Där får du, under erfaren handledning, omsätta teori i praktisk arbetslivserfarenhet och utveckla, fördjupa och befästa dina lärdomar till kunskap. Dessutom får du chansen att lära dig mer om vilka utmaningar som finns i yrkesrollen, skaffa värdefulla kontakter och lära känna branschen på ett djupare plan.

Läs mer

Karriärvägar

 

Det finns en stark efterfrågan på användbarhetsspecialister som har kunskap om användarcentrerad design med hänsyn till olika webbplattformar och skärmstorlekar. Som UX Designer har du möjligheten att jobba inom en mängd branscher, allt från produktbolag, banker, byråer, IT företag mm. Efter utbildningen UX-designer ska du självständigt och i grupp kunna jobba i agila projekt, för att kunna designa och skapa produkter med en hög användarvänlighet.

 

Här är några av de yrkesroller som du kan jobba med efter den här utbildningen:

 

  • UX-designer
  • Användbarhetsdesigner
Läs mer

Studera på plats

 

Att läsa ett YH-program på plats i Solna innebär att du behöver lägga cirka 40 timmar i veckan på dina studier. Utbildningen är på heltid och du förväntas delta aktivt i projekt– och grupparbeten, föreläsningar och seminarier för att förbereda dina kunskaper för yrkesrollen

Läs mer
Kursutbud

Introduktion till UX-produktion

UX process 1 Behovsanalys och research

Interaktionsdesign och prototyper

Utvärdering av användbarhet

Kvantitativa metoder

Användarcentrerad design

Workshopfacilitering

LIA 1

Etik inom design

Programmering

Tillgänglighet

Informationsarkitektur och Innehållsstrategi

UI – Design

UX och agila metoder

LIA 2

Examensarbete

Visa mer

Utbildningsledare

Utbildningsledare Mikael Boman
Mikael Boman
Kontakta mig om du har specifika frågor om kursinnehållet.

 

Studera på Nackademin

 

Gör dig redo för din framtida karriär! På Nackademin går du en utbildning som din nya bransch efterfrågar och som näringslivet är med och formar. Dina utbildare kommer direkt från branschen och all undervisning är baserad på sådant vi vet kommer att vara till nytta för din framtida yrkesroll. Faktum är att utbildningen är så pricksäker att 9 av 10 får jobb efter examen. Idag erbjuder Nackademin över 60 pricksäkra utbildningar inom samhällsbyggnad, elteknik, energi, IT, spelutveckling, kommunikation, design och vård.

Läs mer
Startdatum & plats

Augusti 2024
Stockholm, Solna


Omfattning

2 år
YH-poäng: 400


Ansökningsperiod

12 januari – 2 maj
Sista kompletteringsdag: 10 juni


Antagningskrav

Grundläggande behörighet och svenska B/2 eller svenska som andraspråk 2, engelska B/6, matematik B/2, programmering A/1

Läs mer

CSN & Finansiering
Utbildningen är kostnadsfri och kvalificerar för CSN-studiemedel. Observera att kostnader för kurslitteratur tillkommer. Läs mer

Våra samarbetspartners

 

För att säkerställa att utbildningen leder till rätt kompetens och arbete finns en tillsatt ledningsgrupp som består av företag från branschen. 

Frågor och svar

 

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om din framtida yrkesroll och studier på Nackademin


Får jag jobb efter min examen från Nackademin?

Hur mycket tid behöver jag lägga på mina studier?

Vad erbjuder ni för alternativ om jag saknar behörighet?

Vad innebär min LIA-praktik?

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan så får du vårt nyhetsbrev samt information om när ansökan för denna utbildning öppnar.

*” anger obligatoriska fält

GDPR*