Samhällsbyggnad
YH

Underhåll och renovering av broar och vägar

Ombyggnation av slussen där kompetens av renovierng av broar och vägar behövs

YH-kursen Underhåll och renovering av broar och vägar passar såväl dig som redan är i branschen och vill utöka din kompetens, som dig som vill komplettera eller bygga på tidigare studier. Utbildningen är kostnadsfri och ger dig YH-poäng.

Läs mer

Kursens innehåll

 

Kursens kommer att ge dig fördjupade färdigheter kopplat till underhåll och renovering av broar och
vägar.
Kursen delas in i tre delmoduler:
1. Teoretisk introduktion till de övergripande processer som omfattar området, med allt ifrån rivning och lagning till efterbesiktning och drift. Du får kompetens i  entreprenadjuridik, förprojektering, LCC och LCA samt genomförandebeskrivningar
2. Fördjupning i betongbroar; från konstruktion till lagning, hållbara materialval och arbetssäkerhet
3. Fördjupning i vägar; från jordarter och förorenad mark till återbruk, transporter och efterkontroll Målet är att den första delmodulens teoretiska introduktion ska omsättas i praktiska färdigheter under delmodul 2 och 3

Läs mer

Nya karriärmöjligheter

 

Sveriges vägar och broar är otroligt eftersatta och det behövs ny komptens inom området nu och framåt. Efter kursen i  Underhåll och renovering av broar och vägar, finns det flera olika karriärvägar och arbetsområden som du kan överväga. Här är några möjliga jobb och områden:

  • Projektledare inom infrastruktur
  • Konsult inom infrastruktur och hållbarhet
Läs mer

Så funkar det

 

Distansutbildningen har ett flexibelt upplägg i 50% studietakt. De moment som t.ex. grupparbeten kommer att ske kvällstid. Utbildningen består av en kombination av inspelade föreläsningar och webbmöten. Mellan dessa träffar bedriver du självstudier med verksamhetsnära case. Utbildningen kan med fördel kombineras med befintlig anställning. Samtliga föreläsningar spelas in så du kan ta del av dem närsomhelst under hela utbildningen.

Läs mer

Utbildningsledare

Marie Johansson
Marie Johansson
Kontakta mig om du har specifika frågor om kursinnehållet.

 

Studera på Nackademin

 

Gör dig redo för din framtida karriär! På Nackademin går du en utbildning som din nya bransch efterfrågar och som näringslivet är med och formar. Dina utbildare kommer direkt från branschen och all undervisning är baserad på sådant vi vet kommer att vara till nytta för din framtida yrkesroll. Faktum är att utbildningen är så pricksäker att 9 av 10 får jobb efter examen. Idag erbjuder Nackademin över 60 pricksäkra utbildningar inom samhällsbyggnad, elteknik, energi, IT, spelutveckling, kommunikation, design och vård.

Läs mer
Startdatum & plats

Preliminär start HT 24
Distans


Omfattning

30 YH-poäng


Ansökningsperiod

Stängd


Förkunskaper

Minst 1 års yrkeserfarenhet som arbetsledare, projektingenjör, platschef eller motsvarande roll kopplad till infrastrukturprojekt.

Läs mer

CSN & Finansiering
Utbildningen är kostnadsfri och kvalificerar för CSN-studiemedel. Observera att kostnader för kurslitteratur tillkommer. Läs mer

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan så får du vårt nyhetsbrev samt information om när ansökan för denna utbildning öppnar.

*” anger obligatoriska fält

GDPR*