IT
YH

Fördjupning i relationsdatabaser för utvecklare

YH-kursen Fördjupning i relationsdatabaser för utvecklare passar såväl dig som redan är i branschen och vill utöka din kompetens, som dig som vill komplettera eller bygga på tidigare studier. Utbildningen är kostnadsfri och ger dig YH-poäng.

Läs mer

Kompetensutveckla dig

 

Kursen kommer att ge dig en fördjupad kompetens i att använda, administrera och designa relationsdatabaser. Kursens teoretiska moment inkluderar bland annat databasens funktion och relation till utvecklingscykeln, principer för databasdesign och modellering, normaliseringsteori samt indexering och transaktioner. Därtill behandlas säkerhetsaspekter kopplade till databaser.

Under kursen kommer du att få färdigheter i centrala förmågor som indexering, transaktionshantering, Query Planning, säkerhetsåtgärder samt i att använda ORM för datakonvertering. Efter avslutad kurs har du kompetens att i rollen som utvecklare arbeta med avancerade funktioner för hantering, administration och design av relationsdatabaser.

Läs mer

Nya karriärmöjligheter

 

Efter kursen i Inkluderande UX-design, finns det flera olika karriärvägar och arbetsområden som du kan överväga. Här är några möjliga jobb och områden:

  • Databasadministratör
  • Databasutvecklare
  • Applikationsutvecklare med inriktning på databas
  • Databasarkitekt
  • Databasanalytiker
Läs mer

Så funkar det

 

Distansutbildningen har ett flexibelt upplägg i 50% studietakt. De moment som t.ex. grupparbeten kommer att ske kvällstid. Utbildningen består av en kombination av inspelade föreläsningar och webbmöten. Mellan dessa träffar bedriver du självstudier med verksamhetsnära case. Utbildningen kan med fördel kombineras med befintlig anställning. Samtliga föreläsningar spelas in så du kan ta del av dem närsomhelst under hela utbildningen.

Läs mer

Utbildningsledare

Marie Johansson
Marie Johansson
Kontakta mig om du har specifika frågor om kursinnehållet.

 

Studera på Nackademin

 

Gör dig redo för din framtida karriär! På Nackademin går du en utbildning som din nya bransch efterfrågar och som näringslivet är med och formar. Dina utbildare kommer direkt från branschen och all undervisning är baserad på sådant vi vet kommer att vara till nytta för din framtida yrkesroll. Faktum är att utbildningen är så pricksäker att 9 av 10 får jobb efter examen. Idag erbjuder Nackademin över 60 pricksäkra utbildningar inom samhällsbyggnad, elteknik, energi, IT, spelutveckling, kommunikation, design och vård.

Läs mer
Startdatum & plats

Preliminär start HT 24
Distans


Omfattning

25 YH-poäng


Ansökningsperiod

stängd


Förkunskaper
Minst 1 års yrkeserfarenhet inom system- eller webbutveckling
Läs mer

CSN & Finansiering
Utbildningen är kostnadsfri och kvalificerar för CSN-studiemedel. Observera att kostnader för kurslitteratur tillkommer. Läs mer

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan så får du vårt nyhetsbrev samt information om när ansökan för denna utbildning öppnar.

*” anger obligatoriska fält

GDPR*