Vård & hälsa
YH

Hälso- och välfärdsteknik framtidens vård och omsorg

Kursens innehåll

 

Jobbar du idag inom vård och omsorg men vill ha en spetskompetens inom Hälso- och välfärdsteknik?
I kursen kommer du att få kunskap för att anpassa olika välfärdstekniska verktyg till individens behov inom olika områden i hälso – sjukvården så som äldreboende och LSS.

Sverige står inför en stor utmaning då antalet äldre ökar vilket spär på en redan akut personalbrist
inom vård och omsorg. Behoven av vård- och omsorg ökar snabbare än tillgången på arbetskraft och framöver kommer färre behöva vårda fler.
YH-kursen Hälso- och Välfärdsteknik kommer att fokusera på digitala lösningar som en möjlighet för dig som jobbar inom vården att möta utmaningen. Med digitala verktyg kommer du att göra vården tillgängligare för fler och möta det behov som finns. Med kunskap inom välfärdsteknik kommer du att kunna möjliggöra en säkrare, friskare, och mer aktiv livsstil för den enskilde patienten. På så sätt kommer du att kunna öka livskvalitet, oberoende och välbefinnande för alla i alla åldrar.

Läs mer

Så funkar det

 

Distansutbildningen har ett flexibelt upplägg och du kan välja att gå den i 25% eller 50% studietakt. Utbildningen består av ett flertal webbmöten. Mellan dessa träffar bedriver du självstudier med verksamhetsnära case. Utbildningen kan med fördel kombineras med befintlig anställning. Samtliga föreläsningar spelas in så du kan ta del av dem under hela utbildningen.

Läs mer

Utbildningsledare

Marie Johansson
Marie Johansson
Kontakta mig om du har specifika frågor om kursinnehållet.

 

Studera på Nackademin

 

Gör dig redo för din framtida karriär! På Nackademin går du en utbildning som din nya bransch efterfrågar och som näringslivet är med och formar. Dina utbildare kommer direkt från branschen och all undervisning är baserad på sådant vi vet kommer att vara till nytta för din framtida yrkesroll. Faktum är att utbildningen är så pricksäker att 9 av 10 får jobb efter examen. Idag erbjuder Nackademin över 60 pricksäkra utbildningar inom samhällsbyggnad, elteknik, energi, IT, spelutveckling, kommunikation, design och vård.

Läs mer
Startdatum & plats

Start: v 36 (startdatum kan komma att ändras)
Distans


Omfattning

50 YH-poäng

50% studiefart

20 veckor


Ansökningsperiod

Sista ansökningsdag: 28 juli


Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt 1 års arbetslivserfarenhet på heltid som undersköterska, sjuksköterska , behandlare, administratör eller arbetsledare inom vård och omsorg

Läs mer

CSN & Finansiering
Utbildningen är kostnadsfri och kvalificerar för CSN-studiemedel. Observera att kostnader för kurslitteratur tillkommer. Läs mer