Design
YH

UX-writing

Kursen UX-writing passar såväl dig som redan är i branschen och vill utöka din kompetens, som dig som vill komplettera eller bygga på tidigare studier. Utbildningen är kostnadsfri och ger dig YH-poäng.

UX (User Experience) handlar om användarupplevelsen på webbplatser, i appar och andra digitala tjänster. På utbildningen UX-writing kommer du lära dig att förstå användares olika digitala beteende- och användarmönster och ta fram skriftlig kommunikation som vägleder användaren till integration med den digitala produkten.

Läs mer

Kursens innehåll

 

Kursens syfte är att ge dig kunskap om UX-writing ur ett användar-, tillgänglighets- och kommersiellt perspektiv. Kursen behandlar olika användares digitala beteendemönster, och hur skriftlig digital kommunikation kan anpassas efter olika målgrupper och olika produkter eller varumärken. Därtill behandlas konkreta strategier och verktyg för att mäta och optimera effekten av kommunikationsinsatser, till exempel genom KPI:er eller sökordsoptimering.

 

Efter avslutad kurs kommer du att kunna optimera den skriftliga användarupplevelsen på webbplatser, applikationer eller tjänster utifrån en given och genomtänkt strategi. Du ska förstå användarens digitala beteende- och användarmönster, samt kunna målgruppsanpassa skriftligt innehåll. Därtill ska du genomföra uppföljningar, analyser och mätningar av kommunikationsinsatser, samt utifrån dessa presentera lösningsförslag.

 

Läs mer

Nya karriärmöjligheter

 

Kompetens inom UX är hett eftertraktat, genom att förstå hur du skapar texter för att öka användarvänligheten på hemsidor och appar kommer ni att öka konverteringarna.  Efter kursen i UX-writing, finns det flera olika karriärvägar och arbetsområden som du kan överväga. Här är några möjliga jobb och områden:

  • Digital marknadsförare
  • Innehållsstrateg
  • Ansvarig användarupplevelse 
  • Kommunikationsstrateg för digitala medier
Läs mer

Så funkar det

 

Distansutbildningen har ett flexibelt upplägg och du kan välja att gå den i 25% eller 50% studietakt. Utbildningen består av ett flertal webbmöten. Mellan dessa träffar bedriver du självstudier med verksamhetsnära case. Utbildningen kan med fördel kombineras med befintlig anställning. Samtliga föreläsningar spelas in så du kan ta del av dem under hela utbildningen.

Läs mer

Utbildningsledare

Marie Johansson
Marie Johansson
Kontakta mig om du har specifika frågor om kursinnehållet.

 

Studera på Nackademin

 

Gör dig redo för din framtida karriär! På Nackademin går du en utbildning som din nya bransch efterfrågar och som näringslivet är med och formar. Dina utbildare kommer direkt från branschen och all undervisning är baserad på sådant vi vet kommer att vara till nytta för din framtida yrkesroll. Faktum är att utbildningen är så pricksäker att 9 av 10 får jobb efter examen. Idag erbjuder Nackademin över 60 pricksäkra utbildningar inom samhällsbyggnad, elteknik, energi, IT, spelutveckling, kommunikation, design och vård.

Läs mer
Startdatum & plats

Preliminär start HT 24
Distans


Omfattning

30 YH-poäng


Ansökningsperiod

Stängd


Antagningskrav

Minst 2 års yrkeserfarenhet inom UX-design, interaktionsdesign, marknadsföring eller kommunikation

Läs mer

CSN & Finansiering
Utbildningen är kostnadsfri och kvalificerar för CSN-studiemedel. Observera att kostnader för kurslitteratur tillkommer. Läs mer

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan så får du vårt nyhetsbrev samt information om när ansökan för denna utbildning öppnar.

*” anger obligatoriska fält

GDPR*