HemYrkeshögskoleutbildningar inom kommunikation på Nackademin
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Våra yrkeshögskoleutbildningar inom kommunikation

Startar inte HT24

Öppen

Social Media Manager

Distans | 1,5 år

Distansutbildningar inom kommunikation med flexibla starter

Vi på Nackademin har teamat ihop oss med Norges största utbildare inom online-utbildningar, Noroff. Tillsammans kan vi nu erbjuda CSN-berättigade utbildningar med flera starter per år. Är du sugen på att byta karriär? Det kan du nu snabbt göra genom våra nya online-utbildningar som startar flera gånger per år.

Utbildningen är framtagen efter arbetsmarknadens behov och där det är störst efterfrågan på arbetsmarknaden. Du blir antagen direkt via grundläggande behörighet och alla utbildningar har en studieavgift.

Öppen

Digital marknadsföring- distans

Distans | Startar: 15 aug och 17 okt 2023

Utbildningar inom kommunikation och marknadsföring

På Nackademins Yrkeshögskola kan du läsa några av de mest eftertraktade utbildningarna inom marknadsföring och kommunikation.

Vi erbjuder utbildningar med fokus på innehållskapandet, samt annonsering och analys i sociala medier. Där erbjuder vi utbildningen både på plats här i Solna eller på distans om det upplägget passar dig bättre.

Vårt andra område inom kommunikation och marknadsföring är Digital marknadsföring inom growth, dvs tillväxt marknadsföring. Growth marketing är en nyckelroll inom marknadsföring, analys och strategi och är specialiserad på att förstå de digitala kanalerna, samordna dessa för både extern och intern kommunikation samt utforska möjligheter inom digitala affärer.

Upplägget för våra utbildningar inom kommunikation och marknadsföring

En YH-utbildning inom kommunikation och marknadsföring på Nackademin ger dig full insikt i hur de olika kommunikations och marknadsföringskanalerna i den digitala världen kan användas för bästa resultat kopplat till målgrupp och uppnå till ett företags uppsatta affärsmål eller utveckling. I respektive utbildning ges du ett kursupplägg som noggrant framtaget från våra engagerade ledningsgrupper för utbildningarna. Kurserna är upplagda i noga utvald ordning för att skapa ett sammanhang för yrkesrollen och för att lära sig varje moment i en ordningsföljd som ger utbildningen en röd tråd. Undervisningen levereras av noga utvalda yrkesverksamma person som kommer direkt in från branschen för att dela sin tid och kompetens med er studenter. Detta gör att du som student alltid får den färskaste kompetensen under din utbildning och även får ta del av skarpa case från branschen för att du ska få en så när koppling till branschen som möjligt.

Skillnaderna mellan våra kommunikationsutbildningar!

Digital Marketing/Growth Manager
Som Digital Marketing/ Growth Manager så har du en nyckelroll inom kommunikation, analys och strategi. Du är specialiserad på att förstå de digitala kanalerna och utforskar möjligheterna inom digitala affärer. I takt med den digitala utvecklingen blir vikten av att skapa och analysera digitala kampanjer, aktiviteter och kanaler allt större.

Du arbetar fokuserat på hur du kan öka kundbasen och dess användande. Att arbeta med tillväxtmarknadsföring innebär att du utifrån att testa och designa olika upplägg för att sedan analysera för att dra slutsatser om hur du på bästa sätt kan optimera och förbättra resultaten för ett uppsatt mål.

Social Media Manager – distans
Som Social Media Manager förmedlar du ett tydligt syfte för ett företags kommunikation utåt, det kan till exempel handla om att öka antalet sålda produkter, skapa varumärkeskännedom eller attrahera nya medarbetare. Marknadsföringen sker via digitala kanaler vilket bland annat omfattar banners, annonsering i sociala medier, influencer-marketing och SEM.

Teori varvat med en fjärdedels praktik

LIA-praktik ingår i samtliga kommunikationsutbildningar, oavsett om du pluggar på plats eller på distans. LIA står för Lärande i Arbete och är ofta avgörande för det första klivet in i arbetslivet. Det ger dig även en stor förståelse för hur din bransch fungerar och viktiga nyckelegenskaper som ger dig fördelar i din roll.

Varför Nackademin?

På Nackademin har vi lagt in de allra viktigaste komponenterna i varje utbildning och kryddat det med en kompetent ledningsgrupp och duktiga lärare. Vår närhet och starka samverkan med näringsliv och arbetsgivare ger ett brett och betydelsefullt kontaktnät som gynnar både studenter och företag. Vårt mål är att du ska bli nöjd med din utbildning och att du tar din läroperiod med dig som en stark erfarenhet och förse samhället med den.

Tack vare våra branschdagar, den höga chansen till arbete efter avslutade studier och en träffsäker expertis hos alla våra lärare och medarbetare, får du med dig det bästa i bagaget när du gjort en kommunikationsutbildning hos oss.

9 av 10 får jobb

Över 90% av våra studenter får jobb inom relevant område efter examen, visar våra senaste siffror.

+ 1000 arbetsgivare

Vi har byggt upp ett stort och brett nätverk av arbetsgivare sedan starten 1994.

Utbildningar med praktik

Inget slår praktisk erfarenhet. Därför består minst en fjärdedel av våra Yh-utbildningar av praktik ute i arbetslivet.

Pricksäkra utbildningslösningar

Vi har koll på framtida kompetensbehov och erbjuder effektiva utbildningslösningar för ditt företag.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär