HemYrkeshögskoleutbildningar inom kommunikation på Nackademin
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 11.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Våra yrkeshögskoleutbildningar inom kommunikation:


Ansökan öppnar i januari 2022:

Social Media Manager – distans (fd Digital kommunikatör i sociala medier – distans)
Digital Marketing/Growth Manager (fd Digital Marknadsstrateg)

Kort YH-utbildning
UX-writing- distans  Ansökan är öppen.

Utbildningar inom kommunikation och marknadsföring

På Nackademins Yrkeshögskola kan du läsa några av de mest eftertraktade utbildningarna inom marknadsföring och kommunikation.

Vi erbjuder utbildningar med fokus på innehållskapandet, samt annonsering och analys is sociala medier. Där erbjuder vi utbildningen både på plats här i Solna eller på distans om det upplägget passar dig bättre.

Vårt andra område inom kommunikation och marknadsföring är Digital marknadsföring inom growth, dvs tillväxt marknadsföring. Growth marketing är en nyckelroll inom marknadsföring, analys och strategi och är specialiserad på att förstå de digitala kanalerna, samordna dessa för både extern och intern kommunikation samt utforska möjligheter inom digitala affärer.

Upplägget för våra utbildningar inom kommunikation och marknadsföring

En YH-utbildning inom kommunikation och marknadsföring på Nackademin ger dig full insikt i hur de olika kommunikations och marknadsföringskanalerna i den digitala världen kan användas för bästa resultat kopplat till målgrupp och uppnå till ett företags uppsatta affärsmål eller utveckling. I respektive utbildning ges du ett kursupplägg som noggrant framtaget från våra engagerade ledningsgrupper för utbildningarna. Kurserna är upplagda i noga utvald ordning för att skapa ett sammanhang för yrkesrollen och för att lära sig varje moment i en ordningsföljd som ger utbildningen en röd tråd. Undervisningen levereras av noga utvalda yrkesverksamma person som kommer direkt in från branschen för att dela sin tid och kompetens med er studenter. Detta gör att du som student alltid får den färskaste kompetensen under din utbildning och även får ta del av skarpa case från branschen för att du ska få en så när koppling till branschen som möjligt.

Utbildningen Social Media Manager – distans ger dig bla kompetens inom:

Ett strategiskt tillvägagångssätt i att ta fram relevant innehåll. Marknadsföring via digitala kanaler vilket omfattar banners, annonsering i sociala medier, influencer-marketing och SEM. Rapportera och analysera digital närvaro, vad API är och hur de kan användas i arbetet, samt kunna göra enklare dashboards.

De vanligaste yrkesrollerna som utbildningen leder till:

  • Social media manager
  • Community Manager
  • Paid Social Specialist
  • Social marketing manager

Utbildningen Digital Marketing/Growth Manager ger dig bla kompetens inom:

Digital marknadsföring, samt produktutveckling. Du arbetar fokuserat på hur du kan öka kundbasen och dess användande. Att arbeta med tillväxtmarknadsföring innebär att du utifrån att testa och designa olika upplägg för att sedan analysera för att dra slutsatser om hur du på bästa sätt kan optimera och förbättra resultaten för ett uppsatt mål. Du kommer även arbeta med att utveckla, ta fram och förankra digitala marknadsstrategier.

De vanligaste yrkesrollerna som utbildningen leder till:

  • Digital Marketing/Growth Manager
  • SEO/SEM specialist
  • Digital planner
  • Digital koordinator
  • Digital affärsutvecklare

Teori varvat med en fjärdedels praktik

LIA-praktik ingår i samtliga kommunikationsutbildningar, oavsett om du pluggar på plats eller på distans. LIA står för Lärande i Arbete och är ofta avgörande för det första klivet in i arbetslivet. Det ger dig även en stor förståelse för hur din bransch fungerar och viktiga nyckelegenskaper som ger dig fördelar i din roll.

Varför Nackademin?

På Nackademin har vi lagt in de allra viktigaste komponenterna i varje utbildning och kryddat det med en kompetent ledningsgrupp och duktiga lärare. Vår närhet och starka samverkan med näringsliv och arbetsgivare ger ett brett och betydelsefullt kontaktnät som gynnar både studenter och företag. Vårt mål är att du ska bli nöjd med din utbildning och att du tar din läroperiod med dig som en stark erfarenhet och förse samhället med den.

Tack vare våra branschdagar, den höga chansen till arbete efter avslutade studier och en träffsäker expertis hos alla våra lärare och medarbetare, får du med dig det bästa i bagaget när du gjort en kommunikationsutbildning hos oss.

9 av 10 får jobb

Över 90% av våra studenter får jobb inom relevant område efter examen, visar våra senaste siffror.

+ 1000 arbetsgivare

Vi har byggt upp ett stort och brett nätverk av arbetsgivare sedan starten 1994.

Utbildningar med praktik

Inget slår praktisk erfarenhet. Därför består minst en fjärdedel av våra Yh-utbildningar av praktik ute i arbetslivet.

Pricksäkra utbildningslösningar

Vi har koll på framtida kompetensbehov och erbjuder effektiva utbildningslösningar för ditt företag.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär