HemYrkeshögskoleutbildningar inom elteknik och energi på Nackademin
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Våra yrkeshögskoleutbildningar inom elteknik och energi

Öppen

Elingenjör konstruktion

Platsbunden | 2 år

Öppen

Elkraftingenjör

Distans | 2 år

Öppen

Energiingenjör

Distans | 2 år

Elutbildning på Nackademin

Att arbeta inom elbranschen är ett roligt och utvecklande jobb. Det kommer ständigt nya tekniska lösningar inom el och energi som du kan vara med och påverka. Idag är det en stor utmaning att hitta kostnadseffektiva lösningar som fungerar men också är bra för miljö och hållbarhet. Vill du ta dig an denna utmaning och bidra till att Sverige får ett elnät som alltid fungerar? Då ska du söka till någon av Nackademins elutbildningar. Vi tror på ”learning by doing”, därför ingår det LIA i mer av en fjärdedel av din utbildning.

Välj en yrkeshögskoleutbildning inom el

Det är en stor brist på utbildad arbetskraft inom just elbranschen vilket ger dig extremt goda möjligheter till att få jobb direkt efter din elteknikutbildning. Nackademin erbjuder flera olika utbildningar inom elteknik och energi som är uppbyggda efter branschens önskemål. Du behöver inte bara kunna läran om el utan även miljö, teknik och ledarskap vilka är områden som våra utbildningar täcker. Allt för att du ska få den utbildningen du behöver för att kunna känna dig trygg att gå ut i arbetslivet.

  1. Elkraftingenjör. Elnätet är bland det viktigaste vi har i Sverige. Lägger elnätet nere skapar det stora problem idag då det mesta i samhället drivs av teknik. Därför är det viktigt att det alltid finns utbildad personal som vill jobba för att elnätet ständigt fungerar och moderniseras. Här behövs du som Elkraftingenjör! Det ingår bland annat spännande kurser som Ellära och Elteknik, Kraftelektronik, Elekonomi och Byggkonstruktion av elanläggningar.
  2. Elingenjör konstruktion. Att någon kan göra ritningar över hur elen ska dras och monteras på bästa sätt är extremt viktigt. Detta är ett exempel på vad du kan få jobba med efter utbildningen Elingenjör konstruktion. Du kommer få vara med på hela resan från första ritning till färdig produktion. Ett kreativt arbete som passar dig som vill ha ett omväxlande och socialt jobb i en spännande bransch. I denna utbildning ingår flera utvecklande kurser men några exempel är Bygg och anläggningsteknik, Teletekniska system och ljusdesign.
  3. Energiingenjör. Brinner du för energioptimering? Sök då till utbildningen Energiingenjör. Som energiingenjör kommer du att optimera processer och dimensionera energisystem för att få fram de effektivaste lösningarna som är mest hållbara för miljön. Ritningslära, Installationssystem och Entreprenadjuridik är exempel på kurser du kommer att läsa.

LIA-praktik med en nära anknytning till arbetslivet

LIA som står för Lärande I Arbete är en praktik som du har ute på en arbetsplats för att kunna knyta an din utbildning till praktiska situationer. Syftet med LIA i våra elutbildningar är att du ska få ett bra grepp om rutiner och arbetsmetoder i det verkliga arbetslivet. Du ska även få upp ett tänk om säkerhet på olika arbetsplatser. Vi på Nackademin anser att man lär sig mycket av att praktisera det man har lärt sig i teorin och därför består en fjärdedel av din utbildning av LIA uppdelat i två perioder.

LIA ger stora möjligheter till framtida rekrytering

När du som student kommer ut på en LIA har du alla möjligheter att visa för en arbetsgivare vad du har lärt dig och vad du går för. Detta kan bli början på en rekrytering. Det är väldigt vanligt att många av Nackademins studenter får jobb direkt efter sin elutbildning på den arbetsplats där de har haft LIA. För att kunna erbjuda dig flera bra praktikplatser bedriver vi på Nackademin ett nära samarbete med näringslivet.

  • Nackademin har e-learningutbildningar till LIA-handledare. För att säkerställa att både du och din handledare får ut det mesta av LIA-perioden har Nackademin en handledarutbildning på distans.
  • Nackademin har 20 års erfarenhet. Nackademin har i 20 år haft ett nära samarbete med näringslivet. Under dessa 20 år har vi hunnit samla på oss mängder med viktiga kontakter.

Elutbildningar på 2 år

Samtliga av våra elutbildningar är 2 år långa. Då ingår det mellan 20–22 veckors LIA där du får praktisera dina kunskaper i skarpt läge. Utbildningarna Elingenjör konstruktion ges på heltid i Stockholm med vissa dagar som självstudier. Energiingenjör och elkraftingenjör distansutbildningar vilket innebär att du inte är bunden till en specifik ort eller plats för att studera. 

Arbetskraften som tar Sverige framåt

Många av branscherna idag skriker efter utbildad arbetskraft med rätt kompetens. Det är vad du får när du går en utbildning på en yrkeshögskola. Vårt nära samarbete med näringslivet gör att vi vet vilken kompetens som behövs. Detta ger stora möjligheter för både dig som student och för företagarna. Ansök till din drömutbildning inom el idag på Nackademin och för Sveriges elnät framåt!

9 av 10 får jobb

Över 90% av våra studenter får jobb inom relevant område efter examen, visar våra senaste siffror.

+ 1000 arbetsgivare

Vi har byggt upp ett stort och brett nätverk av arbetsgivare sedan starten 1994.

Utbildningar med praktik

Inget slår praktisk erfarenhet. Därför består minst en fjärdedel av våra Yh-utbildningar av praktik ute i arbetslivet.

Pricksäkra utbildningslösningar

Vi har koll på framtida kompetensbehov och erbjuder effektiva utbildningslösningar för ditt företag.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär