HemNackademin – Relevanta designutbildningar inom flera områden
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Våra yrkeshögskoleutbildningar inom design

Startar inte HT24

Förpackningsutvecklare/-designer

Platsbunden | 2 år

Öppen

UX-designer

Platsbunden | 2 år

Relevanta designutbildningar inom flera områden

Få utlopp för ditt kreativa sinne och praktiska tänkande och hoppa på en spännande designutbildning här på Nackademin. En utbildning inom design kommer att förse dig med ett helhetsperspektiv med både säljinriktning, estetiska betydelser och användarvänlighet. Våra utbildningar varvas med en relevant praktikperiod, kallad LIA, som pågår under studietiden och upptar ca en fjärdedel. Vid avslutade studier är du redo att ta dig an designyrket inom Förpackningsutveckling eller UX-design beroende på vald inriktning.

Överblick av vårt kursutbud

Vi erbjuder i huvudsak två designutbildningar hos Nackademin – Förpackningsutvecklare och UX-designer. Båda fokuserar på kommunikation, estetik och användarvänlighet tillsammans med andra viktiga parametrar.

Förpackningsutvecklare/Förpackningsdesigner

Var med och bidra till framtidens förpackningsindustri med dina idéer. Syftet är att komma på smarta lösningar för förpackningar genom att hitta en balans av visuellt tänk, miljövänlighet, säljande aspekter, kostnadseffektivitet och lätta att använda med mera. En rolig utbildning som får dig att tänka till ordentligt – på alla plan! Läs med om utbildningen förpackningsutvecklare här.

När du är klar med din utbildning kan du söka arbete i följande yrkesroller:

  • Förpackningsutvecklare eller designer av förpackningar
  • Samordnare, produktionsledare eller projektledare inom förpackningsdesign
  • Inköpare
  • Säljare

UX-designer

Vill du vara med och utveckla den nya tidens appar och digitala tjänster, då är UX-designer något för dig. Även här gäller det att väva samman användarvänlighet och en estetisk tilltalande app för målgruppen så att ett besök i appen/tjänsten kan leda till konvertering och köp.

När du är klar med din utbildning kan du söka arbete i följande yrkesroller:

  • UX-designer
  • Användbarhetsdesigner (med fokus på användbarhet av appen eller tjänsten)

Våra designutbildningar är 1-2 år och under studietiden kommer du även att praktisera ute på ett företag, så kallad LIA-praktik.

Hög rekryteringschans

En yrkeshögskola som Nackademin ger dig chansen att studera under relativt kort period, göra effektiv praktik för att knyta kontakter och få in en fot i branschen – för att sedan förhoppningsvis ta steget till en fast anställning. Av alla studenter som läser våra utbildningar inom design får ca 96 % jobb efter avslutade studier. Det är vi stolta över! 

Var med på branschdagarna och mingla

Du gör även rätt i att medverka i våra branschdagar när rekryterare och studenter möts och utbyter åsikter, CV och erfarenheter. Vårt kontaktnät är stort och det är både en fördel för dig som studerar och för alla arbetsgivare som letar efter nästa stora talang. Det kanske är du!

Är designyrket din melodi?

Vad efterfrågas av dig som vill ägna dig åt design? Vilka egenskaper är nyttiga att bära med sig? Vi brukar säga att du som älskar att tänka ut nya lösningar där estetik och användarvänlighet är viktiga komponenter tillsammans med säljtänk, hållbarhet och effektivitet, är som klippt och skuren för designyrket.

Ansök på Nackademins Yrkeshögskola

Om du känner dig nyfiken och manad på att sikta högt inom en designkarriär har vi på Nackademin kursupplägget som krävs. Du kan även komplettera med andra, fristående kurser inom samma ämne eller ett helt annat område – kanske för att nischa dig och bredda din kompetens till max. Kolla våra ansökningsdatum och ta steget mot ett nytt yrkesliv!

92 % procent får jobb

9 av 10 av våra studenter får jobb inom relevant område efter examen, visar våra senaste siffror.

+ 1000 arbetsgivare

Vi har byggt upp ett stort och brett nätverk av arbetsgivare sedan starten 1994.

Utbildningar med praktik

Inget slår praktisk erfarenhet. Därför består minst en fjärdedel av våra Yh-utbildningar av praktik ute i arbetslivet.

Pricksäkra utbildningslösningar

Vi kan framtida kompetensbehov och erbjuder effektiva utbildningslösningar för ditt företag.

Vanliga frågor och svar

Hur lång är en designutbildning?

En designutbildning inom förpackningsutveckling eller UX på Nackademin är 2 år lång och leder till en kvalificerad yrkeshögskoleexamen (400 YH-poäng).

Vad är en designutbildning?

En designutbildning ger dig utlopp för ditt kreativa sinne likväl som ditt praktiska tänkande. En utbildning inom design kommer dessutom att förse dig med ett helhetsperspektiv med både säljinriktning, estetiska betydelser och användarvänlighet. Våra utbildningar varvas med en relevant praktikperiod, kallad LIA, som pågår under studietiden och upptar ca en fjärdedel. Vi erbjuder i huvudsak två designutbildningar hos Nackademin – Förpackningsutvecklare och UX-designer. Båda fokuserar på kommunikation, estetik och användarvänlighet tillsammans med andra viktiga parametrar.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär