HemYrkeshögskoleutbildningar inom samhällsbyggnad på Nackademin
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Våra yrkeshögskoleutbildningar inom samhällsbyggnad

Öppen

Arbetsledare bygg och anläggning

Solna eller Visby | 1,5 år

Öppen

Byggnadsingenjör BIM

Platsbunden | 2 år

Öppen

Öppen

Öppen

Byggnadsingenjör ROT

Platsbunden | 2 år

Öppen

Öppen

Järnvägsingenjör

Platsbunden | 2 år

Öppen

Platschef bygg och anläggning

Distans | 15 månader

Öppen

Byggnadsingenjör infrastruktur

Platsbunden | 2 år

Öppen

VA-projektör

Platsbunden | 1,5 år

Öppen

VA-projektör

Distans | 1,5 år

Öppen

VR-utvecklare

Platsbunden | 2 år

Elin Kebert, expert inom kompetensförsörjningen på bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagen, berättar om det stora behovet av kvalificerad personal inom byggbranschen kommande år. Hon ger även sina tre bästa tips åt dig som funderar på att utbilda dig inom bygg på Nackademin.

Byggutbildning på Nackademin

Att arbeta inom byggbranschen ger dig möjlighet att utforska många yrkesområden och förse dig med mer erfarenhet. På Nackademin kan du välja ett brett spann av yrkeshögskoleutbildningar inom bygg och göra karriär direkt efter avslutade studier. Alla kurser är noga anpassade till dagens byggbransch och innehåller även berikande LIA-praktik på ett företag – något som ökar chanserna till fast arbete. Samtliga utbildningar leds av kompetenta utbildningsledare, utbildare från respektive bransch och en noga utvald ledningsgrupp – där hög nivå på studierna är en självklarhet från början till slut.

Välj en yrkeshögskoleutbildning inom samhällsbyggnad

Nackademins olika yh-utbildningar inom samhällsbyggnad ger dig stora möjligheter att välja och vraka bland ett flertal områden som passar just dig och din yrkesbana. Oavsett var du står i livet eller karriären har vi utbildningen för dig.

  • Driv ditt ledarskap framåt. Vill du utvecklas som arbetsledare? Läs en utbildning inom samhällsbyggnad med inriktning på ledarskap, vilket kan göra dig till projektledare eller samordnare där du guidar ditt eget arbetslag. Vi har utbildningen Arbetsledare inom bygg och anläggning som skulle kunna passa dig.
  • Skapa förändring som byggnadsingenjör. Brinner du för stora och små projekt och drömmer om att vara med och bidra till förändring? Ansök till någon av våra Byggnadsingenjörsutbildningar och ta nästa steg till ett smartare och mer utvecklat samhälle. Exempel på yrkesområden är Anläggning, Hållbart byggande, Mark och vatten, ROT och BIM.
  • Andra intressanta byggutbildningar. Har järnvägar och tågdrift alltid intresserat dig? Eller är det vattensystem och VA-nät som ligger dig varmt om hjärtat? Ta reda på mer om våra utbildningar Järnvägsingenjör eller VA-projektör där du får chans att utveckla smidiga lösningar för samhället i stort.

LIA-praktik för dig framåt

Här på Nackademin vet vi hur viktigt det är att knyta kontakterna till den bransch du studerar inom, samt hur stor roll erfarenheten ute på en arbetsplats spelar. När du läser en byggutbildning på Nackademin kommer du att tillbringa en fjärdedel av din studietid ute hos en arbetsgivare för att lättare sätta dig in i din blivande yrkesroll och bredda din kompetens. Detta kallas för Lärande i Arbete, förkortat LIA

Nackademins stora nätverk av företag

Att ta in en praktikant är lika berikande för dig som student som för arbetsgivaren. Under praktikperioden får ni båda chans att lära känna varandra och se om en rekrytering blir nästa steg. På Nackademin kan arbetsgivare ansöka om att ta emot LIA-praktikanter och du som student kan likväl dra nytta av det täta samarbetet Nackademin bedriver mellan studenter och näringsliv.

  • 9 av 10 studenter får arbete efter utbildningen. Det väl fördelade kursupplägget med teori och praktik garanterar höga rekryteringschanser.
  • Sammanstråla på Nackademins branschdagar. Under året hålls ett flertal branschdagar – ett utmärkt tillfälle för studenter och arbetsgivare att knyta kontakter.

Utbildningar på 1-2 år

Samtliga av våra utbildningar inom samhällsbyggnad är 1-2 år långa. Under den tidsperioden kommer du även vara ute på praktik. Utbildningarna är intensiva och lärorika och slussar dig direkt ut i arbetslivet efteråt. Du kan välja utbildningar efter om du vill läsa på distans eller på plats hos oss. 

Fristående kurser inom samhällsbyggnad 

Strävar du efter vidareutveckling i din karriär eller vill du nischa dig till en specifik yrkesroll som efterfrågas alltmer på marknaden? Tack vare vårt breda kursutbud av fristående kurser med anpassat innehåll, kan du hitta en utbildning som passar dig. Kontakta oss gärna vid frågor!

Din kompetens driver byggbranschen framåt

Nackademins utbildningar inom samhällsbyggnad är framtagna efter branschens aktuella behov och utmaningar – och du kan vara säker på att du efter examen kommer att ha exakt den kompetens som krävs för din nya yrkesroll. Genom våra utbildningar blir det en win win-situation, både för dig som tar nästa steg i din karriär – och för företagen som eftersöker den kompetensen som du kan bidra med. Välkommen till Nackademin och gör skillnad!

9 av 10 får jobb

Över 90% av våra studenter får jobb inom relevant område efter examen, visar våra senaste siffror.

+ 1000 arbetsgivare

Vi har byggt upp ett stort och brett nätverk av arbetsgivare sedan starten 1994.

Utbildningar med praktik

Inget slår praktisk erfarenhet. Därför består minst en fjärdedel av våra Yh-utbildningar av praktik ute i arbetslivet.

Pricksäkra utbildningslösningar

Vi har koll på framtida kompetensbehov och erbjuder effektiva utbildningslösningar för ditt företag.

Vanliga frågor och svar

Vad är en byggutbildning?

Att arbeta inom byggbranschen ger dig möjlighet att utforska många yrkesområden och förse dig med mer erfarenhet. På Nackademin kan du välja ett brett spann av yrkeshögskoleutbildningar inom bygg och göra karriär direkt efter avslutade studier. Alla kurser är noga anpassade till dagens byggbransch och innehåller även berikande LIA-praktik på ett företag – något som ökar chanserna till fast arbete. Samtliga utbildningar leds av kompetenta utbildningsledare, utbildare från respektive bransch och en noga utvald ledningsgrupp – där hög nivå på studierna är en självklarhet från början till slut. Samtliga av de byggutbildningar du kan ansöka till på Nackademin pågår 1-2 år. Utbildningarna är intensiva och lärorika och slussar dig direkt ut i arbetslivet efteråt. Du kan välja utbildningar efter om du vill läsa på distans eller på plats hos oss.

Vem kan läsa en byggutbildning?

För att läsa en byggutbildning på Nackademin så behöver du, förutom en gymnasieexamen, även ha läst kursen Matematik 2/B. För utbildningen Byggnadsingenjör hållbart byggande krävs även kursen Bygg och anläggning 1. Om du saknar behörighet i Bygg och anläggning 1 eller Matematik 2/B så är det möjligt att läsa en preparandkurs. Kursen avslutas med ett prov och vid godkänt provresultat blir du behörig i ämnet. Avklarad kurs ger inte platsgaranti eller förtur till utbildningarna, utan den ger dig möjlighet att bli behörig till att söka en utbildning på Nackademin.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär