HemYrkeshögskoleutbildningar inom IT på Nackademin
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 11.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Läs en IT-utbildning

IT-branschen växer så det knakar. Allt fler olika yrkesroller ser dagens ljus och mer kompetens efterfrågas. Vill du vara med och bidra till samhällets växande IT-utveckling är en IT-utbildning på Nackademin ett första steg till en mångsidig och intressant karriär. I samtliga av våra givande utbildningar inom IT kommer du även att ha en LIA praktikperiod – något som för de allra flesta studenter leder till anställning. IT är framtiden – möt den med Nackademins spännande kursutbud!

En IT-utbildning för framtiden

Dagens IT-samhälle står inför en rad utmaningar men också en kunskapstörst och en motivation som sällan skådats. AI, programutveckling och säkerhet inom IT är exempel på områden där man skriker efter arbetskraft. Med ett nyfiket sinne och drivkraft söker sig allt fler människor till en IT-utbildning på yrkeshögskola eftersom det garanterar arbete efter examen. 

Fördelar med en IT-utbildning på yrkeshögskola

Listan över fördelar med att läsa IT på en yrkeshögskola kan göras lång. På Nackademin är både kursutbud och upplägg noga framställt för att möta branschens krav och samtidigt ge den spetskompetens du som student behöver innan du övergår till att bli anställd eller konsult.

  • Stor chans till anställning. Ca 90 % av studenterna blir rekryterade efter avslutade studier.
  • IT är framtiden! IT blir mer och mer en del av vår vardag, vilket skapar stora chanser till jobb.
  • Praktik lär dig känna branschen bättre. En givande praktikperiod bäddar för spännande kontakter och möjligheter mellan studenter och arbetsgivare.
  • Flexibla studier. Flexibilitet genom att läsa fristående kurser, studera på distans eller på plats hos oss.

Din utbildning kommer att ledas av kunniga lärare och en ledningsgrupp som är noga utvald och kan branschen till punkt och pricka.

Yrkesroller inom IT

I stort sett alla verksamheter inom alla existerande branscher har stora behov av yrkeskunniga medarbetare som säkerställer ett fungerande nätverk, kodning och webbutveckling av olika slag. Här på Nackademin kan du välja mellan många yrkeshögskoleutbildningar inom IT såsom utveckling, drift, marknadsanalyser och virtual reality med flera. 

Läs nedan några exempel på yrkesroller och utbildningar som erbjuds på Nackademin.

De mest efterfrågade yrkesrollerna

Inom IT-branschen finns det några yrkesroller som sticker ut lite extra och som är särskilt efterfrågade av många verksamheter. Dessa är DevOps Engineer, tekniker för IT-säkerhet och IT-infrastrukturspecialist. Låter det som det skulle passa dig? Ansök hos Nackademin, där vi erbjuder samtliga av dessa utbildningar.

LIA-praktik

Något som gör att en IT-utbildning på en yrkeshögskola som Nackademin är så fördelaktig är att en stor del praktik är inlagd i studierna. Under dina 1-2 år som student kommer du att arbeta som praktikant ute på ett företag där du sätter din nyblivna kunskap i fokus och blir ett med din yrkesroll. Praktikplatsen hjälper vi på Nackademin dig med, men du kan givetvis också välja företag själv. En stor del av våra studenter gläds sedan åt en rekrytering på företaget.

En bransch för alla personligheter

Det finns få branscher som är så mångsidig som just IT. Det är dessutom ett brett yrkesområde som passar alla typer av personligheter – eftersom du både kan arbeta väldigt enskilt eller i stora grupper, med mer eller mindre kommunikation samt i så många andra branscher där IT ändå måste ingå. 

En IT-utbildning i Stockholm på Nackademin kan därför öppna dörrar du inte ens visste fanns. Det är ett förträffligt sätt att byta karriär i livet, utöka din nuvarande yrkesroll eller på ett enkelt sätt få insyn i en helt annan värld.

9 av 10 får jobb

Över 90% av våra studenter får jobb inom relevant område efter examen, visar våra senaste siffror.

+ 1000 arbetsgivare

Vi har byggt upp ett stort och brett nätverk av arbetsgivare sedan starten 1994.

Utbildningar med praktik

Inget slår praktisk erfarenhet. Därför består minst en fjärdedel av våra Yh-utbildningar av praktik ute i arbetslivet.

Pricksäkra utbildningslösningar

Vi har koll på framtida kompetensbehov och erbjuder effektiva utbildningslösningar för ditt företag.

Vanliga frågor och svar

Kan man läsa IT-utbildningar på distans?

I dagsläget erbjuder Nackademin en IT-utbildning på distans och det är till IT-säkerhetstekniker som är en 2-årig YH-utbildning. Detta är en distansutbildning där 100% av undervisningen sker på distans (utan fysiska träffar). Utbildningen läses på heltid med undervisning flera dagar i veckan och har, precis som våra andra YH-utbildningar, minst en fjärdedels praktik under studietiden.

Finns det jobb efter avslutad IT-utbildning?

En IT-utbildning på yrkeshögskolan får bara finnas om det finns en kompetensbrist på arbetsmarknaden. Näringslivet är dessutom med och tar fram utbildningarna vilket innebär att chansen är stor för att du ska få jobb efter avslutad utbildning. Minst en fjärdedel av utbildmningen utgörs av praktik och många av våra studenter får jobb på sin praktikplats. Den senaste statistiken från Myndigheten för Yrkeshögskolan visar på att 93% hade ett jobb året efter examen.

Vilken behörighet behöver jag för att studera IT?

För samtliga IT-utbildningar behöver du en grundläggande gymnasiebehörighet och i de flesta fall även särskild behörighet i Programmering 1/A, Matematik 2/B eller Dator och nätverksteknik. De specifika antagningskraven kan du se på respektive utbildningssida. Om du saknar särskild behörighet i något av ämnena så är det möjligt att läsa en preparandkurs. Kursen avslutas med ett prov och vid godkänt provresultat blir du behörig i ämnet. Avklarad kurs ger inte platsgaranti eller förtur till utbildningarna, utan den ger dig möjlighet att bli behörig till att söka en utbildning på Nackademin.

Hur lång är en IT-utbildning?

En IT-utbildning på Nackademin är 2 år lång och leder till en kvalificerad yrkeshögskoleexamen (400 YH-poäng).

Vad är en IT-utbildning?

En IT-utbildning på Nackademin omfattar 400 YH-poäng och sträcker sig över två år. IT är ett brett yrkesområde som passar alla typer av personligheter – eftersom du både kan arbeta väldigt enskilt eller i stora grupper, med mer eller mindre kommunikation samt i så många andra branscher där IT ändå måste ingå. På Nackademin kan du bli allt ifrån DevOps Engineer, tekniker för IT-säkerhet, IT-infrastrukturspecialist till programutvecklare för Java eller NET eller utvecklare inom VR (Virtual Reality).

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär