Samhällsbyggnad
YH

Platschef bygg och anläggning – Distans 15 månader

Kvinna i uniform arbetar som Platschef på en byggarbetsplats
Platschef är en av de mest efterfrågade yrkesrollerna inom Byggbranschen och har ett stort rekryteringsbehov de närmaste åren. Denna distansutbildning är för dig som redan arbetar inom Byggbranschen och nu känner dig redo att investera i din framtida karriär genom att ta steget till platschef. Utbildningen är utformad för att du ska kunna fortsätta arbeta på din nuvarande arbetsplats medan du studerar.
Läs mer

Programmet

 

Denna vidareutbildning riktar sig till dem som redan är verksamma inom byggbranschen med erfarenhet inom arbetsledning eller projektledning. I platschefutbildningen är huvudfokus på ekonomi, juridik, arbetsmiljö och ledarskap – de nyckelkompetenser som krävs för en framgångsrik platschef.

 

Utbildningen är helt distansbaserad med en studietakt på 75% av heltid. Det flexibla studieupplägget möjliggör för dig att balansera studier med ditt nuvarande arbete, med få schemalagda aktiviteter. Eftersom att utbildningen är på distans spelar det ingen roll var i Sverige du arbetar, utbildningen är öppen för deltagare från hela Sverige. Den inkluderar live-möten, inspelat material, grupparbeten och självstudier. Materialet för självstudier får du från din utbildare.

 

Live-möten hålls under dagtid, främst på fredagar, men andra dagar kan också förekomma. För att kunna genomföra utbildningen så rekommenderar vi att du har en tjänst på ca 60-70% vid sidan om studierna. Efter genomförd utbildning får du en yrkeshögskoleexamen som Platschef inom bygg. 

Läs mer

Karriärvägar

 

Platschef är en av de mest efterfrågade yrkesrollerna inom Byggbranschen och har ett stort rekryteringsbehov de närmaste åren.

 

Karriärvägar efter examen:

 

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som:

 

  • Platschef, bygg och anläggning
Läs mer

Studera på distans

 

Utbildningen bedrivs på ¾ fart och du behöver lägga 20-30 timmar i veckan på dina studier. Våra distansutbildningar blandar synkrona möten ( livesända föreläsningar ) med asynkron undervisning ( förinspelat material, filmer och dylikt ) vilket betyder att du vissa dagar har schemalagd undervisning med din utbildare och studentkollegor. Övrig tid går åt till grupparbeten, självständigt arbete eller arbete i din basgrupp.  När du studerar på distans förväntas du delta i alla schemalagda lektioner, projektarbeten, föreläsningar och seminarier. 

Läs mer
Kursutbud

Affärsmannaskap och förhandling

Arbetsmiljö

Ledarskap

Byggplanering, ekonomistyrning och uppföljning

Digitalisering av byggbranschen

Entrepenadjuridik

Examensarbete

Kalkyl och inköp

Kvalitet och miljö

Visa mer

Utbildningsledare

Utbildningsledare Madelene Stassais
Madelene Stassais
Kontakta mig om du har specifika frågor om kursinnehållet.

 

Studera på Nackademin

 

Gör dig redo för din framtida karriär! På Nackademin går du en utbildning som din nya bransch efterfrågar och som näringslivet är med och formar. Dina utbildare kommer direkt från branschen och all undervisning är baserad på sådant vi vet kommer att vara till nytta för din framtida yrkesroll. Faktum är att utbildningen är så pricksäker att 9 av 10 får jobb efter examen. Idag erbjuder Nackademin över 60 pricksäkra utbildningar inom samhällsbyggnad, elteknik, energi, IT, spelutveckling, kommunikation, design och vård.

Läs mer
Startdatum & plats

Augusti 2024

Distans


Omfattning

15 månader

75 %

200 YH-poäng


Ansökningsperiod

12 januari – 2 maj 2024

Sista kompletteringsdag: 10 juni


Antagningskrav

3 års yrkeserfarenhet

Läs mer

CSN & Finansiering
Utbildningen är kostnadsfri och kvalificerar för CSN-studiemedel. Observera att kostnader för kurslitteratur tillkommer. Läs mer

Våra samarbetspartners

 

För att säkerställa att utbildningen leder till rätt kompetens och arbete finns en tillsatt ledningsgrupp som består av företag från branschen. 

Relaterade artiklar
Anna karriärväxlar till Platschef
Intervjuer
Anna karriärväxlar till Platschef
Läs mer
Benny lämnade golvet för att bli byggchef
Intervjuer
Benny lämnade golvet för att bli byggchef
Läs mer
Nackademin tar fram nya åtgärder för en mer jämställd framtid inom samhällsbyggnad
Pressmeddelande
Nackademin tar fram nya åtgärder för en mer jämställd framtid inom samhällsbyggnad
I linje med Regeringens mål att minst 25% av de som nyanställs i bygg- och…
Läs mer

Frågor och svar

 

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om din framtida yrkesroll och studier på Nackademin


Får jag jobb efter min examen från Nackademin?

Hur vet jag om jag har rätt behörighet till programmet?