HemIT-utbildningarIT-projektledare
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Övrigt

Samarbeten, kompetensutveckling och övriga frågor.

Overlay link

YH Praktik 18 veckor Stockholm 1.5 år 300 YH-poäng

IT-projektledare

Utbilda dig till IT-projektledare!

Överblick

Kurser som ingår

Ledningsgrupp

Antagningskrav

Den här utbildningen är öppen för ansökan inför hösten 2019. Sista ansökningsdagen är den 30 april.

Vill du jobba med att koordinera, planera och driva projekt framåt? IT-projektledare står högst upp på önskelistan för många företag idag. På 1,5 år får du kompetens att leda olika sorters IT-projekt inom en mängd olika branscher och företag. Du fördjupar dina kunskaper inom ledarskap, kommunikation och såväl agil som traditionell projektledning.

Den här utbildningen riktar sig till dig som har varit yrkesverksam inom IT i minst 2 år som utvecklare, tekniker inom infrastruktur, servicetekniker eller annan relevant yrkesroll inom IT och som nu vill avancera till IT-projektledare. Under utbildningen fördjupar du dina kunskaper inom projektledning och de verktyg som behövs för att driva projekt framåt och nå uppsatta mål!

Du är en strukturerad person som tycker om att samarbeta och jobba med människor och har dessutom ett stort intresse för teknik, IT och digitalisering. Du har en god social förmåga och trivs bra med att koordinera, planera och driva projekt framåt.

Den ökade digitaliseringen ställer krav på att både stora som små företag inom olika branscher anpassar sin verksamhet för att hänga med i den tekniska utvecklingen och fortsätta vara konkurrenskraftiga. För att företag och organisationer ska kunna anpassa sig till digitaliseringens snabba förändringar ökar efterfrågan på IT-projektledare som kan leda och styra dessa nya projekt där företag implementerar ny IT och nya arbetsprocesser för att hänga med i den digitala resan.

Yrkesroller efter utbildningen

Som IT-projektledare har du det övergripande ansvaret för leveransen av ett projekt och har som uppgift att projektplanera, tidsplanera, följa upp och se till att det finns tillräckligt med personal. För att driva projektet framåt behöver du kunna ge ansvar och delegera uppgifter till rätt personer. Du behöver också ha förmågan att välja och arbeta utifrån passande metoder beroende på vad det är för projektet du leder.

Beroende på vad som intresserar dig kan du jobba med att driva större projekt på stora företag eller vara den som leder och ansvarar för både stora och små projekt i mindre organisationer.

Efter utbildningen kan du bland annat att jobba som:

 • IT-projektledare
 • Agil projektledare

Utbildningen

Utbildningen ger dig grundläggande kunskap om projektledning inom IT. Du får den kompetens som en skicklig projektledare behöver för att kunna leverera framgångsrika projekt. Du fördjupar dina kunskaper inom ledarskap, kommunikation och förståelsen för hur olika roller i ett projekt relaterar till varandra. Under utbildningen lär du dig om IT-projektens olika faser och roller inom ett projekt och du får de verktyg som behövs för att du ska kunna få projekten att flyta på och nå uppsatta mål. Utbildningen fokuserar både på agil och traditionell projektledning så att du kan jobba med olika typer av projektmodeller.

I utbildningen ingår bland annat:

 • Agila metoder och systemutveckling
 • Juridik och IT-säkerhet
 • Kommunikation och gruppdynamik
 • Ledarskap för projektledare
 • Projektledning inom IT
 • Branschengelska
 • LIA/praktik

Agila metoder och systemutveckling

Yh-poäng: 40

Branschengelska

Yh-poäng: 15

Examensarbete

Yh-poäng: 30

.

Juridik och IT-säkerhet

Yh-poäng: 15

Kommunikation och gruppdynamik 1

Yh-poäng: 10

Kommunikation och gruppdynamik 2

Yh-poäng: 10

Ledarskap för projektledare

Yh-poäng: 35

LIA 1

Yh-poäng: 30

LIA 2

Yh-poäng: 60

Projektledning inom IT

Yh-poäng: 55

Ledningsgruppen består av potentiella arbetsgivare som kvalitetssäkrar utbildningen och ser till så att du lär dig precis det som branschen efterfrågar.

Varje yrkeshögskoleutbildning styrs av en ledningsgrupp som består av olika arbetsgivare från branschen, en utbildningsansvarig, nuvarande studenter och representanter för kommun och högskola. Ledningsgruppens uppgift är att se till att utbildningen ger rätt kompetens och håller den höga kvalitet som krävs för att du ska kunna jobba som den yrkesroll som utbildningen leder till. Ledningsgruppen sammanträder fyra gånger per år och diskuterar allt ifrån kursinnehåll och kursmål till gästföreläsningar och utbildningens kvalitet. Flera av de arbetsgivare som är med i ledningsgruppen tar även emot LIA-praktikanter och vill anställa yrkesrollen.

Grundläggande behörighet samt lägst godkänt betyg i:

 • Svenska B/2
 • Engelska B/6
 • 2 års yrkeserfarenhet från IT-området

Saknar du den behörighet som krävs? Då kanske du kan få behörighet genom reell kompetens. Lås mer om det här!

Anmäl intresse för den här utbildningen!

Fyll i formuläret nedan för mer information!

Anmäl dig till kursen!

Anmäl dig till kursen genom att fylla i formuläret nedan.