HemExamen! Idag förstärks näringslivet med 660 bygg- och IT ingenjörer från Nackademin
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Examen! Idag förstärks näringslivet med
660 bygg- och IT ingenjörer från Nackademin

Efter knappt 2 års studier tar nu över 660 studenter examen från Nackademin. Detta innebär att framtida branschkollegor från totalt 22 yrkeshögskoleutbildningar inom IT, Samhällsbyggnad, kommunikation och design nu förstärker branschen med högaktuell kompetens.

En yrkeshögskoleutbildning där 9 av 10 får jobb inom rätt yrke
Alla Nackademins utbildningar matchar arbetsmarknadens behov, vilket leder till att nio av tio får jobb efter examen. IT är ett område som fortsatt ställer krav på nya kompetensbehov, och som beräknas sakna 70 000 medarbetare år 2024. Även samhällsbyggnad och byggteknik är ett prioriterat område där det finns ett stort behov av specialistkompetens inom bland annat hållbart byggande, infrastruktur och VA. Framtiden är med andra ord ljus för branschens nyexaminerade kollegor.

– Vi är så stolta över våra studenter som tar examen idag. Er kompetens är nödvändig och efterfrågad. Som bygg- och IT ingenjörer har ni genom er kunskap och kreativitet skapat en stadig grund för framtiden. Ni är med och påverkar och formar allas vår framtid. Vi på Nackademin önskar er fortsatt framgång och arbetsglädje i er framtida karriär, säger Astrid Westfeldt Corneman

Jobberbjudande redan innan examen
Alla utbildningar på Nackademin innehåller en fjärdedels praktik ( lärande i arbete ) vilket möjliggör en snabb väg in i branschen för studenter, men också en chans till kompetensförstärkning och tillgång till högaktuell kompetens hos företagen.

Linn Newstead
 tar nu examen från Byggnadsingenjör ROT. Hon är en av fler som har fått anställning under sin LIA-praktik innan examen. Idag hittar vi henne som produktionsledare på Arcona.

– Det är fantastiskt att få möjligheten att sätta sitt teoretiska lärande till praktiskt under LIA:n. Jag är oerhört nöjd och stolt att jag fick göra det hos Arcona, säger Linn Newstead

Zsofia Våglin tar också examen idag och har fått anställning som DevOps Engineer på sin LIA-praktik, Softronic. Zsofia har läst utbildningen DevOps Engineer, där totalt 77% i klassen fått ett jobberbjudande innan examen.

– Utbildningen gav mig en bred grund att stå på inför min LIA-praktik. Softronic har varit fantastiska under min praktikperiod och jag erbjöds provanställning som DevOps Engineer där redan efter 4 månader. Jag trivs väldigt bra och är överlycklig över att få jobba med något som jag tycker om, säger Zsofia Vågling

Grattis till alla företag inom samhällsbyggnad och IT.
Här är alla yrkeshögskoleutbildningar från Nackademin med nyexaminerade framtida kollegor.

Byggnadsingenjor-infrastruktur
Business-intelligence-analytiker
Byggnadsingenjor-bim
Byggnadsingenjor-hallbart-byggande
Byggnadsingenjor-rot
Devops-engineer
Digital Marketing/Growth Manager
Elingenjor-konstruktion
Elkraftingenjor
Frontend-utvecklare
Forpackningsutvecklare-designer
Mjukvaruutvecklare
It-infrastrukturspecialist
It-sakerhetstekniker
Kvalitetssakrare-testare-inom-it
Programutvecklare-net
Javautvecklare
Webbutvecklare-net-cms
UX-designer
Webbutvecklare-fullstack-open-source
Virtual-reality-utvecklare
Jarnvagsingenjor

Lina Ingemyr

Presskontakt

Marknadskoordinator PR
lina.ingemyr@nackademin.se
070 858 1346

Lina Ingemyr

Presskontakt

Marknadskoordinator PR
lina.ingemyr@nackademin.se
070 858 1346

Om Nackademin

Nackademin är ett utbildningsföretag som bedriver yrkeshögskole- och företagsutbildningar. Idag erbjuds 40 YH-utbildningar inom områden som IT, bygg, kommunikation, design, elteknik och energi, pedagogik samt vård och hälsa i samarbete med företag från branschen. 9 av 10 studenter på Nackademin får jobb inom rätt yrke efter examen.

Om Yrkeshögskolan

Yrkeshögskola är en utbildningsform för yrkesinriktade studier på hög nivå. Dess exakta roll varierar mellan olika länder. I Sverige, är yrkeshögskoleutbildning en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier med stark arbetslivsanknytning. Utbildningsutbudet är avsett att matcha arbetslivets kompetensbehov. Minst en fjärdedel av utbildningen utgörs av Lärande i Arbete (praktik). Praktik är en nyckel till jobb för många studenter och en effektiv rekryteringskanal för arbetsgivare.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär