HemYrkeshögskola
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Yrkeshögskola

Yrkeshögskolan är ett populärt utbildningskoncept som alltid ser till att matcha kompetens med utbud och efterfrågan. Nackademin har ett nära samarbete med näringslivet och utbildar enbart människor inom arbetsområden och till yrken som verkligen behövs. Just nu är det hög efterfrågan på jobb inom IT- och Byggbranschen. Yrkeshögskolans utbildningar är alltid max 2 år långa, där en fjärdedel är förlagd på en verklig arbetsplats. Eftersom att du lär dig det branschen behöver får 9 av 10 jobb efter avslutad utbildning.

YH-utbildningar

Vi har totalt över 60 YH-utbildningar som är mellan 1-2,5 år långa inom samhällsbyggnad, IT, spel, elteknik- och energi, design, kommunikation och vård. Alla våra YH-utbildningar innehåller en fjärdedels praktik vilket gör det möjligt att testa på yrket redan under utbildningen.

YH-kurser

Vi har även YH-kurser som på distans, de är ca. 16 veckor långa och går på 25% studietakt bygg, IT, kommunikation och UX. Alla våra kurser är kostnadsfria och de är utformade för att kunna kombineras med befintligt arbete.

Preparandkurs

Preparandkurs är en kurs du kan gå hos oss på Nackademin om du saknar betyg och har tidigare kunskap i något av de särskilda antagningskraven. Preparandkurs finns att läsa i följande ämnen: Matematik 2/B, ellära 1, programmering och bygg- och anläggning 1.

Frågor? Kontakta antagningen

Telefontid: mån-fre kl.09.00-12.00

Tel: 08-466 60 00
Mejla gärna din fråga till oss på:
antagningen@nackademin.se

Viktiga datum

Ansökan för YH-utbildning: Öppen
Sista ansökningsdag: 2 maj 2024
Sista kompletteringsdag: 10 juni

Varför YH?

Yrkesutbildningar får enbart starta om det finns ett behov på arbetsmarknaden och efterfrågar specifika kompetenser. En YH-utbildning kombinerar teoretiska studier med praktik (även kallat lärande i arbete). Minst en fjärdedel av utbildningen består av Lärande i Arbete. I och med det stora fokuset på praktik är det i många fall enklare att hitta jobb efter att man har tagit examen från yh-utbildning då många företag värderar praktisk erfarenhet högt.

Vad krävs för att komma in på yrkeshögskola?

Det skiljer sig från utbildning till utbildning vad som krävs för att bli antagen. För alla våra utbildningar krävs grundläggande behörighet, det vill säga avslutade gymnasiestudier. Grundläggande behörighet innebär att du behöver ha minst 2250 gymnasiepoäng samt godkända betyg i Engelska 5, Matematik 1 och Svenska 1. Varje utbildning kräver också särskilda förkunskaper. Det är därför viktigt att du kollar vad som krävs för just för den utbildning du är intresserad av. Har du frågor om hur antagningsprocessen går till på Nackademin då hittar du all information här:  antagning till yrkeshögskola

Tips när man ska söka till yrkeshögskola

  • Håll koll på viktiga datum så att du inte missar sista ansökningsdag.
  • Se till att kolla upp om din utbildning kräver särskilda förkunskaper.
    Saknar du betyg? Då kan du lösa en preparandkurs hos oss på Nackademin. Kursen avslutas med ett prov och vid godkänt provresultat blir du behörig i ämnet
  • Fråga någon som tidigare studerat en motsvarande utbildning, för att få en tydligare bild vad som eftersöks, så att du kan matcha det på bästa sätt.
  • Om din utbildning inte startar för tillfället se till att göra en intresseanmälan så blir du uppdaterad när den öppnar igen.

Studietakt

Alla våra YH-utbildningar läses på heltid och är 1-2 år lång vilket gör att du snabbt kommer ut i arbetslivet. Du kan välj mellan 33 olika YH-utbildningar inom områdena IT, bygg, kommunikation, design, elteknik och energi, pedagogik samt vård.

Yrkeshögskola i Stockholm?

Nackademin erbjuder yh-utbildningar både i Stockholm men vi har även flera utbildningar som är på distans, vilket gör att du som bor någon annanstans i Sverige kan studera hos oss. Några av våra distansutbildningar är helt webbaserade, utan fysiska träffar och vissa av våra distansutbildningar har fysiska träffar. Du hittar informationen om antalet fysiska träffar under respektive utbildningssida.

 

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär