HemYrkeshögskola
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Yrkeshögskola

Yrkeshögskolan är ett populärt utbildningskoncept som alltid ser till att matcha kompetens med utbud och efterfrågan. Nackademin har ett nära samarbete med näringslivet och utbildar enbart människor inom arbetsområden och till yrken som verkligen behövs. Just nu är det hög efterfrågan på jobb inom IT- och Byggbranschen. Yrkeshögskolans utbildningar är alltid max 2 år långa, där en fjärdedel är förlagd på en verklig arbetsplats. Eftersom att du lär dig det branschen behöver får 9 av 10 jobb efter avslutad utbildning.

YH-utbildningar

Vi har totalt 34 YH-utbildningar som är mellan 1-2 år långa inom bygg, IT, elteknik- och energi, design, kommunikation och vård. Alla våra YH-utbildningar innehåller en fjärdedels praktik vilket gör det möjligt att testa på yrket redan under utbildningen.

YH-kurser

Vi har även YH-kurser som på distans, de är ca. 16 veckor långa och går på 25% studietakt bygg, IT, kommunikation och UX. Alla våra kurser är kostnadsfria och de är utformade för att kunna kombineras med befintligt arbete.

Fristående kurser

Fristående kurser är kurser som ingår i en av våra befintliga YH-utbildningar. Samtliga kurser är kostnadsfria men studieupplägget kan variera per kurs. Här hittar du hela kursutbudet inom IT, Bygg, Elteknik och Energi.

Preparandkurs

Preparandkurs är en kurs du kan gå hos oss på Nackademin om du saknar betyg och har tidigare kunskap i något av de särskilda antagningskraven. Preparandkurs finns att läsa i följande ämnen: Matematik 2/B, ellära 1, programmering och bygg- och anläggning 1.

Frågor? Kontakta antagningen

Telefontid: mån-fre kl.09.00-12.00

Tel: 08-466 60 00
Mejla gärna din fråga till oss på:
antagningen@nackademin.se

Viktiga datum

Ansökan: Öppen
Sista ansökningsdag: 2 maj
Sista kompletteringsdag: 12 juni
Antagningsbesked: 29 juni

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär