YH-kursen OT-säkerhet passar såväl dig som redan är i branschen och vill utöka din kompetens, som dig som vill komplettera eller bygga på tidigare studier. Kursen är kostnadsfri och ger dig YH-poäng.
Läs merVisa mindre
Kursens innehåll
Kursen ger kunskaper om hur produktionstekniska system och nätverk kan skyddas med OT-säkerhet. I kursen kommer du att få fördjupad förståelse kring de olika kraven och förutsättningarna för IT- och OT-system samt hur skillnaderna kan överbryggas.
Efter genomförd kurs kommer du att kunna applicera processer och rutiner för OT-säkerhet i en verksamhet, vilket bl.a. omfattar riskanalyser, att identifiera hotade objekt samt bedöma objektens värden och sårbarheter. Du kommer även kunna kartlägga befintliga säkerhetsåtgärder och föreslå förbättringar. Målet är att arbeta med OT-säkerhet ur ett helhetsperspektiv, med fokus på såväl anläggnings- och nätverkssäkerhet som systemintegritet.
Läs merVisa mindre
Nya karriärmöjligheter
Efter kursen i OT-säkerhet, finns det flera olika karriärvägar och arbetsområden som du kan överväga. Här är några möjliga jobb och områden:
OT-säkerhetsingenjör
Säkerhetskonsult inom OT
OT-säkerhetsarkitekt
Läs merVisa mindre
Så funkar det
Distansutbildningen har ett flexibelt upplägg och består av ett flertal webbmöten. Mellan dessa träffar bedriver du självstudier med verksamhetsnära case. Utbildningen kan med fördel kombineras med befintlig anställning. Samtliga föreläsningar spelas in så du kan ta del av dem under hela utbildningen.
Gör dig redo för din framtida karriär! På Nackademin går du en utbildning som din nya bransch efterfrågar och som näringslivet är med och formar. Dina utbildare kommer direkt från branschen och all undervisning är baserad på sådant vi vet kommer att vara till nytta för din framtida yrkesroll. Faktum är att utbildningen är så pricksäker att 9 av 10 får jobb efter examen. Idag erbjuder Nackademin över 60 pricksäkra utbildningar inom samhällsbyggnad, elteknik, energi, IT, spelutveckling, kommunikation, design och vård.
Läs merVisa mindre
Startdatum & plats
Start: v 5
Distans
Omfattning
40 YH-poäng
16 veckor
Halvfart
Ansökningsperiod
Sen ansökan öppen!
Kursen stänger så snart den är full – först till kvarn
Förkunskaper
Minst 2 års yrkeserfarenhet som automationsingenjör/automationstekniker eller projektledare/arbetsledare inom processindustri/infrastruktur.
Läs mer
Antagningskrav
Grundläggande behörighet:
Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.
Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkten ovan.
Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.
Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen. Läs mer om grundläggande behörighet här.
Särskilda förkunskaper
Minst 2 års yrkeserfarenhet som automationsingenjör/automationstekniker eller
projektledare/arbetsledare inom processindustri/infrastruktur
CSN & Finansiering
Utbildningen är kostnadsfri och kvalificerar för CSN-studiemedel. Observera att kostnader för kurslitteratur tillkommer.
Läs mer
CSN & Finansiering
Du kan ansöka om studiemedel när du har fått plats på en utbildning, men du kommer inte att få någon utbetalning förrän du lämnat studieförsäkran samt att vi har rapporterat att du påbörjat dina studier. CSN-rapporteringen görs första dagen på studieperioden. Du kan enbart ansöka om CSN för första studieperioden till att börja med.
Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna för att göra det enkelt för dig att hitta den information du behöver.
Kan jag läsa flera kurser samtidigt?
Ja.du kan absolut läsa flera kurser samtidigt. Ibland kan det dock vara svårt att kombinera flera kurser med arbete, så se över hur mycket tid du har att lägga för att du ska få bästa resultat.
Vi är ett företag som behöver kompetensutveckla teamet, vilka möjligheter finns?
Vi har ett stort utbud av färdiga kurser. Är ni många som ska gå en kurs kan det vara bra att kontakta oss på foretag@nackademin.se för att säkerställa att alla får plats. Annars finns möjlighet att skräddarsy kurser som passar er.
Hur mycket tid måste jag avsätta när jag läser en kurs?
Hur mycket tid du behöver lägga ner beror på vilken studietakt kursen har och hur mycket tidigare erfarenhet du har. Går den på 50% innebär det ca 4 h lärarledd undervisning / handledningstid per vecka + självstudier. Vilken studiefart och vilket upplägg den har hittar du under respektive kurssida.
Får jag ett diplom kursbevis efter att ha genomfört en kurs?
Efter genomgången kurs får du ett kursbevis med ditt betyg som visar vilken kompetens du har erhållit. Du kan sedan ta med detta på ditt CV, vilket gör dig mer attraktiv för potentiella arbetsgivare och för ditt nästa jobb.
När får jag kursplan till min YH-kurs
Du får tillgång till din kursplan direkt efter att du har blivit inskriven på kursen. Så snart inskrivningen är klar, blir kursplanen tillgänglig på din studentportal. Detta innebär att du snabbt kan få en överblick över kursens innehåll, upplägg och viktiga datum för att planera dina studier.