Samhällsbyggnad
YH

Kalkyl och inköp – Resurseffektiv byggprocess

Inköp och kalkyl en resurseffektiv bygprocess
YH-kursen Kalkyl och inköp – resurseffektiv byggprocess passar såväl dig som redan är i branschen och vill utöka din kompetens, som dig som vill komplettera eller bygga på tidigare studier. Utbildningen är kostnadsfri och ger dig YH-poäng.

Behöver du och din organisation specialiserade kunskaper i hela kalkyl- och inköpsprocessen? Med kursen Kalkyl och inköp – resurseffektiv byggprocess får du färdigheter i att hantera budgetkalkyler och underlag till anbud samt beställa inköp och kontrollera leveranser. Efter kursen kommer du att kunna räkna på jobb, framställa olika sorts kalkyler och göra underlag till anbud, vara insatt i inköpsprocessen och att övervaka leveranser. 

Kursen innehåller

 

Syftet med kursen är att de studerande ska utveckla specialiserade kunskaper om hela kalkyl- och inköpsprocessen ur både ett ekonomiskt-, hållbarhets- och produktionsperspektiv. Kursens teoretiska moment inkluderar branschetablerade processer för kalkyl och inköp, riskhantering, kostnadskalkylering och miljö- och hållbarhetsaspekter.

 

Efter avslutad kurs kommer du att ha kompetens att genomföra processer för kalkyl och inköp i bygg- och anläggningsprojekt, samt motivera sina val utifrån faktorer som ekonomi, produktion, samt miljö och hållbarhet. Detta inkluderar bland annat att tolka, hantera och framställa olika slags kalkyler och underlag, samt beställa inköp och kontrollera leveranser. Kursens mål är att du ska kunna hantera processer och skapa beslutsunderlag som leder till en mer resurseffektiv byggprocess.

Kompetenser att lyfta på CV:

 

  • Byggkalkylering (anbudskalkyl, produktionskalkyl, slutkostnadskalkyl)
  • Riskanalys och hantering av ÄTA-arbeten
  • Entreprenadjuridik och ansvarsområden inom anbud och inköp
  • Strategisk inköpsplanering och ekonomisk uppföljning
  • Hållbarhetsaspekter vid material- och metodval inom byggprojekt

Den här kursen ger en stark kompetensprofil för roller inom byggkalkyl, inköp, projektledning och kostnadsstyrning inom bygg- och anläggningssektorn.

Så funkar det

 

Distansutbildningen har ett flexibelt upplägg och består av ett flertal webbmöten. Mellan dessa träffar bedriver du självstudier med verksamhetsnära case. Utbildningen kan med fördel kombineras med befintlig anställning. Samtliga föreläsningar spelas in så du kan ta del av dem under hela utbildningen.

Kontakta oss

 

Har du frågor om behörighet och ansökan kan du kontakta oss på antagningen@nackademin.se.

 

Studera på Nackademin

 

Gör dig redo för din framtida karriär! På Nackademin går du en utbildning som din nya bransch efterfrågar och som näringslivet är med och formar. Dina utbildare kommer direkt från branschen och all undervisning är baserad på sådant vi vet kommer att vara till nytta för din framtida yrkesroll. Tack vare vårt nära samarbete med näringslivet så har våra studenter goda möjligheter till ett jobb efter examen! Idag erbjuder Nackademin över 60 pricksäkra utbildningar inom samhällsbyggnad, elteknik, energi, IT, spelutveckling, kommunikation och vård.

Läs mer
Startdatum & plats

Nu är ansökan öppen till samtliga starter.

Välj den start som passar dig bäst.

 

September

Vecka 38-49

Sista ansökningsdag: 18 aug

Ansök här!

 

Januari

Vecka 2-13

Sista ansökningsdag: 9 dec

Ansök här!

 

Mars

Vecka: 12-23

Sista ansökningsdag: 17 feb

Ansök här!

 

 

Distans


Omfattning

30 YH-poäng

12 veckor

50% studieplats


Ansökningsperiod

September

30 jun-18 aug

 

Januari

30 jun-9 dec

 

Mars

jun- 17 feb

 


Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt minst 1 års yrkeserfarenhet inom bygg- och anläggningssektorn i roller som till exempel projektör, projektledare, beställare, platschef eller arbetsledare

Läs mer

CSN & Finansiering
Utbildningen är kostnadsfri och kvalificerar för CSN-studiemedel. Observera att kostnader för kurslitteratur tillkommer. Läs mer

Ansök nu till VT eller HT 2025

Ansökan är öppen!

Nu är ansökan öppen till samtliga starter.

Välj den start som passar dig bäst.

 

September

Vecka 38-49

Sista ansökningsdag: 18 aug

Ansök här!

 

Januari

Vecka 2-13

Sista ansökningsdag: 9 dec

Ansök här!

 

Mars

Vecka: 12-23

Sista ansökningsdag: 17 feb

Ansök här!