HemUrval och antagningsprov
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Urval och antagningsprov

Då det oftast är fler antal sökande än antal platser till en utbildning så sker ett urval för att vi ska kunna bestämma vilka som ska bli antagna. I urvalet kan man få meritpoäng som ökar ens chanser att blir antagen och det är de sökande med högst meritpoäng som blir antagna till en utbildning.

Urvalet består av två olika delar:

Gymnasiebetyg

Meritpoäng för gymnasiebetyg ges endast i de kurser som ingår som särskilda förkunskapskrav för respektive utbildning. Här kan du läsa vad varje utbildning har för särskilda förkunskapskrav.

För utbildningarna Platschef ges inga meritpoäng för betyg. För utbildningen Lärarassistent får man endast meritpoäng för svenska 2/B och för Välfärdstekniksamordnare enbart svenska 1/A.

Poängen räknas enligt följande:

A (MVG) = 4 poäng
B = 3 poäng
C (VG) = 2 poäng
D = 1 poäng
E (G) = 0 poäng

Antagningsprov

Antagningsprovet är den del i urvalet som ger högst meritpoäng och som ökar dina chanser allra mest att bli antagen. Vi rekommenderar därför alla att skriva antagningsprovet. Utan att skriva antagningsprovet är det svårt att bli antagen till en utbildning. Observera dock att du inte kan bli behörig eller antagen till en utbildning genom att skriva antagningsprovet utan du kan enbart få meritpoäng som ökar dina chanser att bli antagen.

Nackademin har ett antagningsprov som gäller för alla utbildningar.

Anmälan
Du har blivit inbjuden till antagningsprovet på yh-antagning.se. Under fliken Mina händelser kan du välja tillfälle.
Inbjudan heter antagningsprov – 2022 (Nackademin). Längst ner i inbjudan står det i blå text ”Anmäl dig här” som du ska klicka på för att kunna anmäla dig till ett provtillfälle.

  • Du behöver bara göra provet 1 gång oavsett hur många utbildningar du har sökt
  • Provet kommer att skickas på yh-antagning.se under fliken ”Mina meddelanden”
  • Provet tar cirka 60 minuter att genomföra


Antagningsprovet mäter:

  • Analysförmågan
  • Problemlösningsförmågan

Förberedelser
Det finns inget speciellt du kan plugga/förbereda dig på inför provet och Nackademin har inga tidigare prov eller förberedande tester som du kan få tillgång till.

Plats och utrustning
Provet är på distans och du behöver ha tillgång till en dator med bra internetuppkoppling. Viktigt att du sitter i en tyst och lugn miljö.

Om du har gjort antagningsprovet tidigare år
Oavsett om du har gjort antagningsprovet tidigare år så behöver du göra om det.

Provresultat
På grund av högt söktryck har vi inte möjlighet att ge ut ditt provresultat. Om du fortfarande är nyfiken på ditt provresultat i augusti är du välkommen att höra av dig till antagningen på antagningen@nackademin.se.

Behöver du längre skrivtid?
Om du har en funktionsnedsättning eller annat som påverkar testningen och behöver längre skrivtid, vänligen maila antagningen@nackademin.se i god tid innan provet. Du måste skicka med intyg och skriva vilket antagningsprov du har anmält dig till. Du måste alltså först anmäla dig till ett tillfälle och sedan är du välkommen att kontakta oss.

Antagningsbesked

Antagningsbeskeden skickas ut 30 juni.
Du som blir antagen till en utbildning hittar information om upprop, terminsstart, CSN och annan viktig information här.

Upprop
Att delta på uppropet är obligatorisk. Kan du inte delta måste du ansöka om dispens. Fyll i denna blankett, Dispens Nackademin HT 2022, och maila den till antagningen@nackademin.se.

Du som blir antagen till en utbildning hittar mer information om upprop, terminsstart, CSN och annan viktig information här.

Frågor? Kontakta antagningen

Telefontid: mån-fre kl.09.00-12.00.

Tel: 08-466 60 00
Mejla gärna din fråga till oss på:
antagningen@nackademin.se

Viktiga datum

Digitalt upprop: V.34

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär