HemMustafa Kareem är snart klar byggnadsingenjör inom mark och vatten
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Mustafa Kareem är snart klar byggnadsingenjör inom mark och vatten

Rollen öppnar upp för många möjligheter till att kunna bli allt och lite till inom samhällsbyggnad

Mustafa Kareem är snart klar med sin utbildning som byggnadsingenjör inom mark och vatten. Han har bred erfarenhet inom teknik och transport och delar här med sig av sina tankar om utbildningen på Nackademin och sina drömmar om framtiden inom byggbranschen. Det är tydligt att hans passion för byggsektorn har växt genom åren. Läs mer om Mustafa resa till drömjobbet här.

Hej Mustafa! Kul att få träffa dig! Berätta lite om dig själv?
Hej! Kul att få vara här. Jag heter Mustafa Kareem, är 33 år gammal och har en bakgrund inom både teknik och transport. Efter gymnasiet med natur/naturinriktning studerade jag på KTH till dataingenjör. Dock kände jag att det inte var riktigt jag, och påbörjade istället en utbildning som besiktningstekniker. På fritiden tycker jag väldigt mycket om matlagning, träning och har en passion för bilar.

Berätta lite mer om vad du gjorde innan dina studier på Nackademin?
Innan Nackademin hade jag en åttaårig resa inom logistik, där jag avancerade till positionen som produktionschef. Men livet tog en ny vändning när jag blev far till en dotter och insåg behovet av att ägna mer tid åt familjen eftersom rollen som produktchef var tidskrävande. Det var då jag bestämde mig för att byta bransch och börja studera istället.

Vi tycker du gjorde ett helt rätt val! Du utbildar dig till byggnadsingenjör inom mark och vatten, hur kom du fram till att du ville bli just det?
Mitt intresse för byggsektorn väcktes under tiden jag arbetade med betongtransport. Där fick jag för första gången se hur ett bygge utvecklas dag för dag och hur olika delar samverkar för att skapa något stort och betydelsefullt.

Vad fick dig att söka till utbildningen och Nackademin?
Jag valde byggnadsingenjörsutbildningen inom mark och vatten efter att ha inspirerats av min bror, som inte bara hade studerat på Nackademin utan också snabbt fick jobb efter avslutad utbildning. När jag fick höra om de varierande arbetsdagarna och möjligheterna till att arbeta både i produktion och med projektering, kände jag att detta var rätt väg för mig.
Rollen öppnar upp för många möjligheter till att kunna bli allt och lite till inom samhällsbyggnad. Hittills känns allt väldigt rätt och intressant. 

Underbart när det blir rätt! Vad är roligast med utbildningen?
Det roligaste med utbildningen är det ständiga lärandet och kopplingen mellan teori och praktik. Att förstå och kunna relatera till saker jag tidigare sett ute på vägarna är väldigt tillfredsställande och kul.

Vad verkar roligast med jobbet som byggnadsingenjör inom mark och vatten?
Byggnadsingenjör inom mark- och vatten verkar vara ett superspännande yrke där man ständigt får lära sig nya saker. Man får chansen att vara med och designa smarta infrastrukturprojekt, vilket är både en kreativ och teknisk utmaning. Varje dag är annorlunda, vare sig du är ute på fältet eller planerar detaljerna på kontoret, och allt du gör hjälper till att göra samhället lite bättre.

Vilka fördelar ser du med att läsa en YH-utbildning?
Jämfört med mina tidigare erfarenheter på KTH ser jag fördelar med att en YH-utbildning ger en djupare inblick i branschen och dess krav. På KTH får du lära dig mer vad läraren eller boken säger, medan en YH-utbildning ger en djupare förståelse för vad branschen behöver och du får tillgång till ett större kontaktnät.

En fjärdedel av utbildning är förlagd på en arbetsplats, så kallad LIA-praktik. Var drömmer du om att få vara?
Byggbranschen är väldigt bred med många möjligheter så valet är svårt, men för tillfället är jag intresserad av att utforska kalkylyrket. Jag siktar inte på ett specifikt företag utan hoppas på en LIA-plats där jag kan lära mig så mycket som möjligt och som förhoppningsvis kanske leder till en anställning. 

Vi är övertygade om att det kommer gå bra för dig på din LIA-praktik!
Vad tänker du om framtiden och efter examen?
Järnväg, anläggning och hus är de branscher som lockar mig mest. Mitt mål är en position som utmanar mig dagligen och möjliggör personlig utveckling inom branschen. Jag värderar en arbetsplats med fin arbetskultur, trevliga kollegor och där jag ser fram emot varje arbetsdag. Kalkylarbetet lockar mig mest då det ger en helhetsförståelse för projekt, från grund till avslut – men också för att det känns som något jag kommer vara bra på. 

Avslutningsvis, vad vill du säga till de som går i tankarna att börja studera Byggnadsingenjör inom mark och vatten?
Det är en väldigt intressant och lärorik utbildning, du lär dig mycket nytt och kunskapen du får är bred. Börja din nya karriär nu så blir vi kanske kollegor i framtiden! 🙂 

5 snabba med Mustafa
1. Vad drömde du om att bli när du var liten? Tandläkare.
2. Vad gör du helst en ledig söndag? Helst tar jag det lugnt med familjen.
3. Bästa lunchlådan? Pad Thai
4. I lurarna på morgonen? Nyheterna
5. Julafton eller Midsommarafton? Midsommarafton

Mustafa Kareem är snart klar byggnadsingenjör inom mark och vatten

Rollen öppnar upp för många möjligheter till att kunna bli allt och lite till inom samhällsbyggnad

Mustafa Kareem är snart klar med sin utbildning som byggnadsingenjör inom mark och vatten. Han har bred erfarenhet inom teknik och transport och delar här med sig av sina tankar om utbildningen på Nackademin och sina drömmar om framtiden inom byggbranschen. Det är tydligt att hans passion för byggsektorn har växt genom åren. Läs mer om Mustafa resa till drömjobbet här.

Hej Mustafa! Kul att få träffa dig! Berätta lite om dig själv?
Hej! Kul att få vara här. Jag heter Mustafa Kareem, är 33 år gammal och har en bakgrund inom både teknik och transport. Efter gymnasiet med natur/naturinriktning studerade jag på KTH till dataingenjör. Dock kände jag att det inte var riktigt jag, och påbörjade istället en utbildning som besiktningstekniker. På fritiden tycker jag väldigt mycket om matlagning, träning och har en passion för bilar.

Berätta lite mer om vad du gjorde innan dina studier på Nackademin?
Innan Nackademin hade jag en åttaårig resa inom logistik, där jag avancerade till positionen som produktionschef. Men livet tog en ny vändning när jag blev far till en dotter och insåg behovet av att ägna mer tid åt familjen eftersom rollen som produktchef var tidskrävande. Det var då jag bestämde mig för att byta bransch och börja studera istället.

Vi tycker du gjorde ett helt rätt val! Du utbildar dig till byggnadsingenjör inom mark och vatten, hur kom du fram till att du ville bli just det?
Mitt intresse för byggsektorn väcktes under tiden jag arbetade med betongtransport. Där fick jag för första gången se hur ett bygge utvecklas dag för dag och hur olika delar samverkar för att skapa något stort och betydelsefullt.

Vad fick dig att söka till utbildningen och Nackademin?
Jag valde byggnadsingenjörsutbildningen inom mark och vatten efter att ha inspirerats av min bror, som inte bara hade studerat på Nackademin utan också snabbt fick jobb efter avslutad utbildning. När jag fick höra om de varierande arbetsdagarna och möjligheterna till att arbeta både i produktion och med projektering, kände jag att detta var rätt väg för mig.
Rollen öppnar upp för många möjligheter till att kunna bli allt och lite till inom samhällsbyggnad. Hittills känns allt väldigt rätt och intressant. 

Underbart när det blir rätt! Vad är roligast med utbildningen?
Det roligaste med utbildningen är det ständiga lärandet och kopplingen mellan teori och praktik. Att förstå och kunna relatera till saker jag tidigare sett ute på vägarna är väldigt tillfredsställande och kul.

Vad verkar roligast med jobbet som byggnadsingenjör inom mark och vatten?
Byggnadsingenjör inom mark- och vatten verkar vara ett superspännande yrke där man ständigt får lära sig nya saker. Man får chansen att vara med och designa smarta infrastrukturprojekt, vilket är både en kreativ och teknisk utmaning. Varje dag är annorlunda, vare sig du är ute på fältet eller planerar detaljerna på kontoret, och allt du gör hjälper till att göra samhället lite bättre.

Vilka fördelar ser du med att läsa en YH-utbildning?
Jämfört med mina tidigare erfarenheter på KTH ser jag fördelar med att en YH-utbildning ger en djupare inblick i branschen och dess krav. På KTH får du lära dig mer vad läraren eller boken säger, medan en YH-utbildning ger en djupare förståelse för vad branschen behöver och du får tillgång till ett större kontaktnät.

En fjärdedel av utbildning är förlagd på en arbetsplats, så kallad LIA-praktik. Var drömmer du om att få vara?
Byggbranschen är väldigt bred med många möjligheter så valet är svårt, men för tillfället är jag intresserad av att utforska kalkylyrket. Jag siktar inte på ett specifikt företag utan hoppas på en LIA-plats där jag kan lära mig så mycket som möjligt och som förhoppningsvis kanske leder till en anställning. 

Vi är övertygade om att det kommer gå bra för dig på din LIA-praktik!
Vad tänker du om framtiden och efter examen?
Järnväg, anläggning och hus är de branscher som lockar mig mest. Mitt mål är en position som utmanar mig dagligen och möjliggör personlig utveckling inom branschen. Jag värderar en arbetsplats med fin arbetskultur, trevliga kollegor och där jag ser fram emot varje arbetsdag. Kalkylarbetet lockar mig mest då det ger en helhetsförståelse för projekt, från grund till avslut – men också för att det känns som något jag kommer vara bra på. 

Avslutningsvis, vad vill du säga till de som går i tankarna att börja studera Byggnadsingenjör inom mark och vatten?
Det är en väldigt intressant och lärorik utbildning, du lär dig mycket nytt och kunskapen du får är bred. Börja din nya karriär nu så blir vi kanske kollegor i framtiden! 🙂 

5 snabba med Mustafa
1. Vad drömde du om att bli när du var liten? Tandläkare.
2. Vad gör du helst en ledig söndag? Helst tar jag det lugnt med familjen.
3. Bästa lunchlådan? Pad Thai
4. I lurarna på morgonen? Nyheterna
5. Julafton eller Midsommarafton? Midsommarafton

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär