SPEL

Stephanie är snart klar teknisk 3D artist inom spel

Publicerat
15 mars 2024
Copy LinkLinkedInXFacebook

Från frisördrömmar till Teknisk 3D artist inom spel

Uppvuxen i Småland, Växjö, och nyligen flyttad till Stockholm, har Stephanie en unik resa som sträcker sig från drömmar om att bli frisör till att nu omfamna världen av 3D-skapande och spelutveckling
 

Drömmen om att bli frisör blev en karriärväg in i 3D spel branschen. Stephanie började sin yrkesresa med ett intresse för hår och skönhet, vilket ledde till studier som frisör på gymnasiet. Hon trivdes bra men landade i att kundkontakten inte var något för henne.

 

– Jag är ganska teknisk och väldigt nördig av mig och gillar att hålla på med datorer, det i kombination med min kreativa sida och passion för skapandet så kändes 3D som ett jättebra val för mig.

 

Intresset för spel började tidigt

 

Du utbildar dig till framtidsyrket teknisk 3D artist inom spel, hur kom du fram till att du ville bli just det?

– Jag har spelat spel så länge jag kan minnas, och har haft Wii och DS sedan jag var 6 år ( Jag är ett stort Nintendo-fan! ). Att utforska spel djupare och leta efter buggar har alltid fascinerat mig; jag älskar att förstå spelets funktion snarare än bara att spela det. Skapandet av mods, där man modifierar spelens innehåll, har alltid varit ett stort intresse och att ändra och anpassa spelkaraktärer har blivit ett sätt för mig att uttrycka min kreativitet. Första steget in i skapandet av spel var 2018 när jag installerade mods på Wii.

 

Låter verkligen som att du har hittat rätt. Vad fick dig att söka till utbildningen och Nackademin?

– Efter att ha utforskat 3D-skapande på egen hand ansökte jag till olika utbildningar och hamnade till slut på Nackademin för att studera teknisk 3D artist inom spel! En väg som kanske verkade som ett ”jättehopp” från frisöryrket, men för mig var det en naturlig övergång med fokus på skapande.

 

Det bästa med utbildningen

 

Vad är roligast med utbildningen?

– Än så länge tycker jag att modelleringen är det roligaste med utbildningen! Jag vill helst jobba med att skapa objekten som sedan läggs in i spel, inte så mycket med miljöer och landskap. Helst vill jag nog göra kläder och hår!

 

Låter spännande! Vilka fördelar ser du med att studera en yrkeshögskola?

– Fördelen med YH är att du kan rikta in dig på just det du vill göra, jag sökte även en kandidat men kände att den var onödigt bred för det som jag vill rikta in mig på. Praktiken kommer att vara till enorm hjälp att få en skjuts in i arbetsmarknaden längre fram.

 

Drömmar om LIA-praktiken

 

Vi håller med, LIA-praktik är en smart grej! Var drömmer du om att vara?

– Jag drömmer om att ha min LIA-praktik hos Star Stable i Stockholm! Jag har spelat deras spel i snart 10 år, det spelet är definitivt ett av mina mest långvariga och stora intressen i mitt liv än så länge. Det skulle vara så häftigt att bli en del av teamet bakom ett spel som jag känner så väl, och som jag lagt ner tusentals timmar på.

 

Låter som en dröm LIA-plats. Vad tänker du om framtiden?

– Det vore roligt att arbeta med animation men jag känner mig inte superduktig på det än. Men antingen är det nog utstyrsel eller animationer som jag helst vill jobba med. Jag har animerat lite grann på egen hand och tycker väldigt mycket om uttrycksfulla animationer, hopp och snurrar helst!

 

Tips till framtida studenter

 

Vad vill du säga till de som går i tankar att börja studera till teknisk 3D artist inom spel?

– Våga testa på egen hand och var inte rädd om du är nybörjare! Många i klassen har väldigt olika erfarenheter, vissa har aldrig rört ett 3D-program tidigare och vissa kan redan skapa detaljerade karaktärer. De som har mer erfarenhet är väldigt hjälpsamma, är man nybörjare och vill lära sig så är det en perfekt miljö!

 

Tack för att du delade med dig av din resa, Stephanie. Du inspirerar oss!

5 snabba med Stephanie

  1. 1. Vad drömde du om att bli när du var liten? Frisör
    2. Vad gör du helst en ledig söndag? Sitter vid datorn, antingen spelar eller skapar
    3. Bästa lunchlådan? Är mer av en gottegris, så jag skulle lätt föredra pannkakor med sylt och socker framför en riktig lagad måltid.
    4. I lurarna på morgonen? Britney Spears! Nostalgiskt och energiskt!
    5. SuperMario eler Minecraft? Lätt val även fast jag spelat båda mycket. Super Mario!!! Har samlat sedan jag var 5 eller 6 år. Önskar att jag kunde bli Princess Peach
Fler artiklar
Från hälsocoach till QA-specialist på Bontouch
Intervjuer
Från hälsocoach till QA-specialist på Bontouch
Läs mer
Bakom kulisserna hos en Animation Director
Intervjuer
Bakom kulisserna hos en Animation Director
Läs mer
Från elektriker till Javautvecklare
Intervjuer
Från elektriker till Javautvecklare
Läs mer