PRESSMEDDELANDE

Nackademins student Alice Olsson vinner Årets Byggkvinna 2024

Publicerat
26 april 2024
Copy LinkLinkedInXFacebook

Alice Olsson, som idag studerar till byggnadsingenjör på Nackademin, har utsetts till Årets Byggkvinna 2024 av Branschorganisationen Byggföretagen. Priset syftar till att främja kvinnliga förebilder i byggbranschen och öka jämställdheten inom yrket. Genom att lyfta fram framstående kvinnor som Alice Olsson hoppas Nackademin att fler kvinnor ska söka sig till samhällsbyggnadssektorn.

Som vinnare av Årets Byggkvinna 2024 har Alice Olsson visat enastående insatser och dedikation till branschen. Med en bakgrund inom plattsättning och en passion för kreativitet och digitalt skapande har hon inte bara framgångsrikt bidragit till yrket, utan också främjat jämställdhet och öppenhet inom branschen. Hennes positiva syn på framtiden för samhällsbyggnad inspirerar många andra att utforska karriärmöjligheterna inom samhällsbyggnad.

I en kommentar om hennes nominering som Årets Byggkvinna 2024 säger Alice Olsson: ”Tack så mycket! Det känns helt fantastiskt, en ära och en bekräftelse på att det man gör är värdefullt och uppskattat. Jag har själv varit med och röstat varje år sedan priset började delas ut, och tycker att det står för något bra. Det är inspirerande att kvinnor får lyftas fram så här, i en annars mycket mansdominerad bransch. Jag är lite extra stolt stolt över att Gotland får vara med och representeras här, det är många kvinnor i branschen på Gotland som arbetar i det tysta, det här är för dem.”

Alice Olssons utnämning som Årets Byggkvinna 2024 är en påminnelse om det betydelsefulla arbetet kvinnor utför inom byggbranschen och en uppmuntran till ökad mångfald och inkludering i branschen.

”Alice är en inspirerande förebild för många tack vare sitt engagemang och sin kompetens. Att hon har vunnit detta pris är ett fantastiskt erkännande och bevis på den höga kvalitet och relevans som branschen och vi som utbildningsanordnare eftersträvar. Det understryker också vårt engagemang för att främja jämställdhet och en sundare arbetskultur inom byggbranschen. Nu hoppas vi att fler kvinnor kommer att söka sig till samhällsbyggnadssektorn,” säger Ulrika Hargö, utbildningschef på Nackademin

Läs mer om Alice Olssons karriärresa här:
https://nackademin.se/inspiration/en-av-finalisterna-for-arets-byggkvinna-2024/

Läs mer om Nackademins yh-program inom samhällsbyggnad här ( ansökan stänger 2 maj ):
https://nackademin.se/omrade/utbildningar-inom-samhallsbyggnad-pa-nackademin/