PRESSMEDDELANDE

Nackademin satsar på flexibla studiemöjligheter med YH-flex platser för Java och IT-säkerhet

Publicerat
26 mars 2024
Copy LinkLinkedInXFacebook

Med start höstterminen 2024 erbjuder Nackademin YH-flex platser för Javautvecklare och IT-säkerhetstekniker. Detta för att möta den snabbt föränderliga arbetsmarknaden. YH-flex syftar till att erbjuda studenter en smidig och flexibel väg till en YH-examen, samtidigt som de får värdefulla kunskaper inom två av IT-branschens mest efterfrågade områden.

YH-flex är en ny satsning inom Yrkeshögskolan (YH) som erbjuder studenter ett unikt snabbspår till examen. Modellen är utformad som ett alternativ till de som redan har en betydande yrkeserfarenhet inom en YH-utbildning, där man genom en kombination av tillgodoräknande och kompletterande kurser erbjuds en snabbare väg till YH-examen.

Detta skapar en mer tillgänglig och inkluderande utbildningsmiljö där tidigare erfarenheter värderas högt, och fler människor ges möjlighet att utbilda sig och därmed kan förbättra sina karriärmöjligheter.

”Vi är oerhört glada över att ha fått förtroendet från Myndigheten för yrkeshögskolan att erbjuda YH-flex platser för Java och IT-säkerhet. Detta är ett viktigt steg i vårt arbete att möta behoven inom den svenska arbetsmarknaden och säkerställa att rätt kompetens alltid finns att tillgå för att hantera framtidens utmaningar inom IT och IT-säkerhet”, säger Astrid Westfeldt Corneman, VD Nackademin

För arbetsgivare innebär YH-flex en möjlighet att investera i sina anställdas kompetensutveckling på ett smart sätt. Genom att erbjuda sina anställda möjligheten att studera vid Nackademin inom ramen för YH-flex-programmen, kan arbetsgivare säkerställa att de har tillgång till specialiserad kompetens inom områden som Java och IT-säkerhet samtidigt som de behåller sina medarbetare.

Med lanseringen av YH-flex för IT-säkerhet och Java fortsätter Nackademin att vara en ledande utbildningsanordnare inom utbildning och kompetensutveckling inom IT-branschen.

“ Vi ser fram emot att välkomna våra nya studenter och att tillsammans bidra till att forma framtidens IT-landskap i Sverige” , avslutar Astrid Westfeldt Corneman, VD Nackademin

Ansökan till YH-flex
YH-flex kommer att erbjudas till utbildningsstart augusti 2024.
Ansökan till YH-flex för Javautvecklare och IT-säkerhetstekniker öppnar inom kort.

Mer info på nackademin.se