HemFAQ – Onlineutbildningar
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

 

FAQ

Vi på Nackademin har teamat ihop oss med Norges största utbildare inom online-utbildningar, Noroff. Tillsammans kan vi nu erbjuda CSN-berättigade utbildningar med flera starter per år.

Här nedan finner du svar på de vanligaste frågorna vi får om våra onlineutbildningar. Om du inte hittar de svar du letar efter är du varmt välkommen att kontakta oss på foretag@nackademin.se

Vilka är Noroff?

Noroff är Nackademins norska partnerskola. En stabil utövare av utbildningar på flera nivåer. De har både Högskola och Fagskola (motsvarande Yrkeshögskole-nivå) samt företagsanpassade utbildningar.

Vad är det för behörighetskrav på dessa utbildningar?

Det finns två behörighetskategorier för våra onlineutbildningar: studiekompetens eller reell kompetens.

– Studiekompetens – betygskraven för den utbildning du sökt finner du under utbildningssidan på nackademin.se

– Vid ansökan med reell kompetens görs en samlad individuell bedömning av den sökande. För att söka med reell kompetens måste den sökande ha fyllt/fylla 23 år det år utbildningen startar.

Vad är det för skillnad på era YH-utbildningar och utbildningarna via Noroff?

Utbildningarna hos Noroff:
– Flexibla starter med flera starter per år
– Förinspelade lektioner som gör det möjligt för dig som studerar att plugga när och var du vill
– Undervisning på engelska
– Ingen LIA
– Examen: higher professional degree eller professional degree.

Vill du veta mer? Kontakta : foretag@nackademin.se

Vad finns det för betalningsalternativ?

Våra distansutbildningar är CSN-berättigade dvs att du kan ansöka om studielån samt studiestöd hos CSN. Du kan dessutom ansöka om merkostnadslån för studieavgiften då undervisningen bedrivs av vår norska partnerskola (Noroff) vilket gör att utbildningen räknas som utlandsstudier.

För dem som inte kan eller vill söka studiemedel via CSN erbjuder vi, i samarbete med Human Finans, möjligheten att låna på kredit till studieavgiften. Human Finans erbjuder bland annat räntefria delbetalningar under 12 månader. Besök www.humanfinans.se för att läsa mer.

När ska man betala för undervisningen?

Du som student får din faktura först två veckor efter studiestart. Efter att du fått fakturan har du fyra veckor på dig att betala.

Kan jag söka om CSN för studieavgiften?

Ja, utbildningen är CSN-berättigade så du som antagen student kan söka om studiemedel för kursavgiften, studiestöd samt merkostnadslån.

Vilket språk utförs utbildningen på?

Alla våra distansutbildningar via Noroff utförs på engelska. Därför krävs det att den sökande har god kunskap och förståelse i det engelska språket.

Är det någon LIA under utbildningen?

Nej. Vi erbjuder alla studenter som ansökt via oss att delta i Nackademins Branschdagar som är ett bra tillfälle för studenter att knyta kontakter med företag i relevanta branscher gällande praktik och framtida anställningsmöjligheter.

Får jag ett examensbevis från Nackademin?

Nej, du får din examen direkt från Noroff.

Motsvarar denna examen en svensk YH-examen?

Examen som utfärdas av Noroff har ackrediterats via NOKUT, som är den norska myndigheten för yrkeshögskolan, kallad Fagskolen, i Norge.

Är jag garanterad ett arbete när jag gått denna utbildning?

Vi kan, precis som alla andra utbildningsanordnare, aldrig garantera jobb efter avklarade studier. Vi väljer våra utbildningar med omsorg baserat på behovet av yrkesrollen på arbetsmarknaden. Med det sagt så finns det ett behov av yrkesrollen idag och vi ser att de studenter som avklarat denna utbildning och engagerar sig i sitt jobbsökande kommer hjälpa till att fylla detta tomrum. Som student via Nackademin har du tillgång till vårt exklusiva branschnätverk och blir inbjuden till våra branschdagar. Du får då möjlighet att nätverka med framtida branschkollegor och kanske till och med potentiella arbetsgivare.

Jag har tyvärr bara Matematik 1 i mina gymnasiebetyg, kan jag då inte komma in på dessa utbildningar?

Det finns två behörighetskategorier för våra distansutbildningar. Saknar du därför betyg som krävs för att söka med studiekompetens så kan du alltid ansöka med reell kompetens!

Kan jag jobba samtidigt som jag studerar?

Lektionerna är förinspelade vilket är till stor fördel för de studenter som vill kombinera studier med jobb eller som helt enkelt fritt vill kunna styra över sin vardag. Dessutom kan du välja att läsa på 50% fart, vilket gör det ännu lättare att både jobba och studera parallelt.

Jag har blivit antagen, när ska jag söka CSN?

Grattis! Så fort du fått ett antagningsbesked kan du vända dig till CSN för att ansöka om studiemedel. Ju fortare desto bättre. Här kan du läsa om hur du ansöker och här för aktuella handläggningstider hos CSN.

Jag hittar inte utbildningen när jag söker efter den i min CSN ansökan.

Eftersom att utbildningen görs hos vår norska partnerskola så räknas våra onlineutbildningar som utlandsstudier. När du gör din CSN ansökan ska du därför söka studiemedel för utlandsstudier.

Jag har sett att Nackademin har flera olika preparandkurser, är det ett krav att gå de om jag saknar betyg eller erfarenhet?

Det är inget krav att ha varken förkunskap eller att ha gått en preparand kurs hos Nackademin för att kunna bli antagen till någon av onlineutbildningar.

Preparand kurser kan vara till din fördel under din eventuella studietid samt den individuella bedömningen vid ansökan med reell kompetens.

Är det några träffar/sammankomster med klass och utbildare?

Nej det är inga fysiska sammankomster med lärare och klasskamrater. Som online student har du tillgång till ett digitalt klassrum där du får en bra överblick över vardagen som student, där hittar du allt läromedel och lektionsmaterial samt uppgifter. I detta digitala klassrum kan du även enkelt kommunicera med dina klasskamrater och lärare i det forum som finns uppsatt för just den utbildningen du går.

Vad ligger anmälningsavgiften på?

Online studenter betalar ingen anmälningsavgift.

Har jag rätt till omställningsstudiestöd från CSN?

Nej, då utbildningen bredivs i utlandet kan du inte söka omställningsstudiestöd.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär