HemYrkeshögskoleutbildningar och kurserPreparandkurs Matematik B/2A-C
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre kl 9-16

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Hitta till Nackademin 
Tomtebodavägen 3A, 171 65 Solna

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Kontakt

Hitta till Nackademin i Solna och Uppsala

Overlay link

Stockholm 3 alt. 6 veckor

Preparandkurs Matematik B/2A-C – Distans

Gå en preparandkurs inom Matematik B/2A-C

Antagningen är nu öppen. Du kan komplettera ditt betyg från denna preparandkurs t.om. den 10 juni 2020.
Preparandkursen är tillfälligt på distans och digital p g a. coronavirus. 

Är du intresserad av att plugga en av våra utbildningar men saknar behörighetskravet i Matematik B/2a-c? Då är den här förberedande kursen något för dig. Den motsvarar behörighetskravet Matematik B/2a-c från gymnasiet. Efter avslutad kurs med godkänt resultat uppfyller du behörighetskravet i Matematik B/2a-c till våra utbildningar.

Om preparandkursen

Vår preparandkurs vänder sig till dig som saknar kunskaper i Matematik B och har sökt någon av våra utbildningar där Matematik B är ett behörighetskrav. Kursen innefattar sju kvällstillfällen och avslutas med ett prov, som vid godkänt resultat ger dig behörighet i Matematik B/2a/2b/2c hos oss på Nackademin. Din lärare är en person med bred och god kunskap inom ämnet och under lektionstillfällena finns gott om tid att ställa frågor. Under kursens gång blandas teoretiska genomgångar med praktiska övningar för att säkerställa att du som deltagare ska få bästa möjliga förståelse för ämnet. Observera att resultatet endast kan användas för våra utbildningar och alltså inte hos andra utbildningsaktörer. Avklarad kurs ger inte heller någon platsgaranti eller förtur till utbildningarna, utan ger dig möjlighet att bli behörig att söka till utbildningen.

Här kan du se vilka utbildningar som har matematik 1 eller 2 som behörighetskrav: Särskild behörighet. Enligt den nya läroplanen för gymnasiet har man döpt om Matematik B till Matematik 2a, 2b eller 2c beroende på vilket program man läser.

Kursinnehåll

  • Geometri
  • Sannolikhetslära
  • Statistik
  • Linjära modeller
  • Algebra och funktionslära

Anmälan

Preparandkursen är tillfälligt på distans och digital p g a. coronavirus. 
Följande gäller:

– Undervisningen sker på distans och är digital. Undervisningen kommer att ske via digitalt verktyg där du kan ha direktkontakt med utbildare.
– Utöver den digitala kursundervisningen får du tillgång till Nackademins studentportal där utbildaren laddar upp kursmaterial.
– Du behöver ha internetuppkoppling.
– Provet kommer även att vara på distans.

För att kunna anmäla dig till en preparandkurs behöver du först skapa ett konto samt göra en ansökan till en av Nackademins utbildningar. För att sedan anmäla dig till en preparandkurs går du in under fliken ”Händelser” på ”Mina sidor”. Observerar att du i samband med anmälan även betalar kursavgiften.

Du kan endast anmäla dig till en kurs om det finns platser kvar. Detta betyder alltså att om du har kunnat anmäla dig och betalat kursavgiften så är du garanterad en plats på preparandkursen.

Avgift: 1500:- totalt, betalning sker i samband med anmälan.

Matematik helfart
Undervisning: 5/3, 10/3, 12/3, 17/3, 24/3, 26/3. Provet är den 6/4, hålls på distans och är digital.
Tid:
17.00-21.00
Sista avanmälningsdag: 18 februari
Lärare: Nour Khalil
Gör din anmälan här 

Matematik halvfart
Undervisning: 1/4, 7/4, 15/4, 21/4, 27/4, 5/5, 12/5. Provet är den 19/5, hålls på distans och är digital. 
Tid:
17.00-21.00
Sista avanmälningsdag: 18 mars
Lärare: Nour Khalil
Gör din anmälan här

Längd: Kursen är förlagd kvällstid på 7 tillfällen + 1 provtillfälle som är på distans och digital, kl.17.00-21.00. Välj mellan helfart (2 kvällar i veckan + 1 provtillfälle) eller halvfart (1 kväll i veckan + 1 provtillfälle).

Anmälan: Du anmäler dig på denna sida, länk till respektive kurs finns i texten ovan. Observera att kursavgiften betalas i samband med att du anmäler dig. Om du har några frågor om preparandkurserna så är du välkommen med dem till antagningen@nackademin.se.

Avanmälan
Helfart – Sista avanmälningsdag: 18 februari
Halvfart – Sista avanmlningsdag: 18 mars
För att vi ska kunna överföra pengarna tillbaka behövs transaktions-id samt betalningsdatum. Följande information finns på kvittot som du fick när du anmälde dig.

Förkunskaper: Du behöver ha lägst betyg godkänt i Matematik 1 (A) eller motsvarande kunskaper.

Behöver du förlängd skrivtid på det avslutande provet skall du skicka in intyg och meddela oss på antagningen@nackademin.se senast två veckor innan provet.

Här hittar du mer information om behörighetsprov och preparandkurser.