HemYH-utbildningar och kurserPreparandkurs Matematik B/2A-C
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Stockholm

Preparandkurs Matematik B/2A-C – Distans

Gå en preparandkurs inom Matematik B/2A-C

Våren 2024

Anmälan öppnar:
12 januari 2024
Kursstart:
April/maj. Nytt schema kommer inom kort.
Prov:
Kommer inom kort
Ansökan stänger
Uppdateras inom kort
Förkunskaper:
Du måste ha lägst betyg godkänt i Matematik 1 (A) eller motsvarande kunskaper. Detta är väldigt viktigt för att du ska kunna genomföra kursen.
Avgift:
1500 kr

Är du intresserad av att plugga en av våra utbildningar men saknar behörighetskravet i Matematik B/2a-c? Då är den här förberedande kursen något för dig. Den motsvarar behörighetskravet Matematik B/2a-c från gymnasiet. Efter avslutad kurs med godkänt resultat uppfyller du behörighetskravet i Matematik B/2a-c till våra utbildningar.

Om preparandkursen

Vår preparandkurs vänder sig till dig som saknar kunskaper i Matematik 2/B och har sökt någon av våra utbildningar där Matematik 2/B är ett behörighetskrav. Kursen innefattar sju kvällstillfällen och sker på distans och digitalt. Kursen avslutas med ett prov som vid godkänt resultat ger dig behörighet i Matematik B/2a/2b/2c hos oss på Nackademin.

Observera att avklarad kurs inte ger någon platsgaranti eller förtur till utbildningarna utan endast behörighet i Matematik 2/B.

Din lärare är en person med bred och god kunskap inom ämnet och under lektionstillfällena finns gott om tid att ställa frågor. Under kursens gång blandas teoretiska genomgångar med praktiska övningar för att säkerställa att du som deltagare ska få bästa möjliga förståelse för ämnet.

Här kan du se vilka utbildningar som har matematik 2/B som behörighetskrav: Särskild behörighet.

Kursinnehåll

  • Geometri
  • Sannolikhetslära
  • Statistik
  • Linjära modeller
  • Algebra och funktionslära

Anmälan

Anmälan är stängd men det går bra att göra en intresseanmälan. Om du gör en intresseanmälan kommer du få information när anmälan öppnar igen. 

Förkunskaper: Du måste ha lägst betyg godkänt i Matematik 1 (A) eller motsvarande kunskaper. Detta är väldigt viktigt för att du ska kunna genomföra kursen.

Kursavgift: 1500 :-
Vid genomförd betalning har du bekräftat din plats på provet.

Avanmälan
Sista dag för avanmälan är den (kommer inom kort). Om du avanmäler dig efter detta datum kan du inte få tillbaka kursavgiften. För att avanmäla dig behöver du mejla in till antagningen@nackademin.se.


Efter anmälan

Inom 24 timmar efter din anmälan kommer du att få ett aktiveringsmail med inloggningsuppgifter till Nackademins studentportal. Där kommer du att kunna:

  • Ta del utav kursmaterialet som kommer att laddas upp vid kursstart
  • Skriva provet
  • Hitta mötesinbjudan för att kunna koppla upp dig på undervisningen

Om du inte har mottagit aktiveringsmailet inom 24 timmar ska du:
1. Kolla alltid först i skräpposten där det ofta hamnar
2. Gå hit: https://studentportal.nackademin.se/login/index.php och klicka på ”Har Du glömt Ditt användarnamn och lösenord? Välj sedan ”Sök enligt e-postadress” och skriv in mailen du registrerade vid anmälan. Kolla sedan din mail!
3. Funkade inte steg 2? Kontakta: antagningen@nackademin.se


Provet

Provet skrivs på distans på Nackademins Studentportal den 7/6 och du kommer att kunna skriva provet mellan klockan 08:00-23:00. Du bestämmer själv vilken tid du vill göra provet men när du väl har startat har du max 4 timmar på dig att genomföra det. Om du inte skulle bli godkänd har du möjlighet att göra ett omprov.

Behöver du extra stöd under provet?
Det finns möjlighet för dig som t.ex. har läs- och skrivsvårigheter att få längre tid på dig att utföra provet. Du behöver då först göra en anmälan och sedan skicka ett intyg på att du behöver extra stöd till antagningen@nackademin.se


Schema

Nytt schema kommer inom kort.

Intyg

Efter avslutad kurs och godkänt provresultat får du ett intyg på att du har genomfört kursen. Intyget kan användas för Nackademins utbildningar. Vid frågor om intyget kan gälla på andra skolor, vänligen kontakta respektive skola då det är upp till dem att bestämma om de accepterar intyget.

Anmäl intresse för den här utbildningen!

Fyll i formuläret nedan så får du vårt nyhetsbrev samt information om när ansökan för denna utbildning öppnar.

Stockholm

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär