HemUtbildningarPreparandkurs Matematik B/2A-C
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Övrigt

Samarbeten, kompetensutveckling och övriga frågor.

Overlay link

Stockholm 3 alt. 6 veckor

Preparandkurs Matematik B/2A-C

Gå en preparandkurs inom Matematik B/2A-C

Denna preparandkurs har haft högt söktryck och är nu tyvärr fullbokad.    

Är du intresserad av att plugga en av våra utbildningar men saknar behörighetskravet i Matematik B/2a-c? Då är den här förberedande kursen något för dig. Den motsvarar behörighetskravet Matematik B/2a-c från gymnasiet. Efter avslutad kurs med godkänt resultat uppfyller du behörighetskravet i Matematik B/2a-c till våra utbildningar.

Om preparandkursen

Vår preparandkurs vänder sig till dig som saknar kunskaper i Matematik B och har sökt någon av våra utbildningar där Matematik B är ett behörighetskrav. Kursen innefattar sju kvällstillfällen och avslutas med ett prov, som vid godkänt resultat ger dig behörighet i Matematik B/2a/2b/2c hos oss på Nackademin. Din lärare är en person med bred och god kunskap inom ämnet och under lektionstillfällena finns gott om tid att ställa frågor. Under kursens gång blandas teoretiska genomgångar med praktiska övningar för att säkerställa att du som deltagare ska få bästa möjliga förståelse för ämnet. Observera att resultatet endast kan användas för våra utbildningar och alltså inte hos andra utbildningsaktörer. Avklarad kurs ger inte heller någon platsgaranti eller förtur till utbildningarna, utan ger dig möjlighet att bli behörig att söka till utbildningen.

Här kan du se vilka utbildningar som har matematik 1 eller 2 som behörighetskrav: Särskild behörighet. Enligt den nya läroplanen för gymnasiet har man döpt om Matematik B till Matematik 2a, 2b eller 2c beroende på vilket program man läser.

Kursinnehåll

  • Geometri
  • Sannolikhetslära
  • Statistik
  • Linjära modeller
  • Algebra och funktionslära

Anmälan

För att kunna anmäla dig till en preparandkurs behöver du först skapa ett konto samt göra en ansökan till en av Nackademins utbildningar. För att sedan anmäla dig till en preparandkurs går du in under fliken ”Händelser” på ”Mina sidor”. Observerar att du i samband med anmälan även betalar kursavgiften.

Du kan endast anmäla dig till en kurs om det finns platser kvar. Detta betyder alltså att om du har kunnat anmäla dig och betalat kursavgiften så är du garanterad en plats på preparandkursen.

Avgift: 500:- totalt, betalning sker i samband med anmälan.

Kursstart: Kursstarter sker löpande under våren, aktuella kursstarter hittar du där du gör din anmälan i antagningswebben.

Längd: Kursen är förlagd kvällstid på 7 tillfällen + 1 provtillfälle, 17.00-21.00. Välj mellan helfart (2 kvällar i veckan + 1 provtillfälle) eller halvfart (1 kväll i veckan + 1 provtillfälle).

Anmälan: Anmälan görs via Nackademins ansökningswebb. För att kunna anmäla dig till en preparandkurs behöver du först skapa ett konto samt göra en ansökan till en av Nackademins utbildningar. Observera att kursavgiften betalas samtidigt som du gör din anmälan. Om du har några frågor om preparandkurserna så är du välkommen med dem till antagningen@nackademin.se.

Förkunskaper: Du behöver ha lägst betyg godkänt i Matematik 1 (A) eller motsvarande kunskaper.

Behöver du förlängd skrivtid på det avslutande provet skall du skicka in intyg och meddela oss på antagningen@nackademin.se senast två veckor innan provet.

Här hittar du mer information om behörighetsprov och preparandkurser.

Anmäl intresse för den här utbildningen!

Fyll i formuläret nedan för mer information!

Anmäl dig till kursen!

Anmäl dig till kursen genom att fylla i formuläret nedan.