HemElteknik och energi-utbildningarPreparandkurs Ellära
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Övrigt

Samarbeten, kompetensutveckling och övriga frågor.

Overlay link

Stockholm 3 alt. 6 veckor

Preparandkurs Ellära

Gå en preparandkurs inom Ellära

Denna preparandkurs har haft högt söktryck och är nu tyvärr fullbokad.

Under ett par kvällar under våren kan du som vill få mer erfarenhet av Ellära läsa en preparandkurs på Nackademin. Denna intensivkurs motsvarar behörighetskravet Ellära A (1) från gymnasiet och gör dig alltså behörig till våra utbildningar Elingenjör konstruktion, Elkraftingenjör och Energiingenjör.

Om preparandkursen

Vår preparandkurs vänder sig till dig som saknar kunskaper i Ellära A (1) och har sökt någon av våra utbildningar där Ellära A (1) ett behörighetskrav. Kursen innefattar sju kvällstillfällen och avslutas med ett prov, som vid godkänt resultat ger dig behörighet i Ellära A (1) hos oss på Nackademin. Din lärare är en person med bred och god kunskap inom ämnet och under lektionstillfällena finns gott om tid att ställa frågor. Under kursens gång blandas teoretiska genomgångar med praktiska övningar för att säkerställa att du som deltagare ska få bästa möjliga förståelse för ämnet. Observera att resultatet endast kan användas för våra utbildningar och alltså inte hos andra utbildningsaktörer. Avklarad kurs ger inte heller någon platsgaranti eller förtur till utbildningarna, utan ger dig möjlighet att bli behörig till att söka utbildningen.

Till våra utbildningar Elkraftingenjör, Elkonstruktör projektering och Energiingenjör– krävs att du har behörighet i Ellära A (1) eller motsvarande kunskaper t.ex. enligt GY11.

Kursinnehåll

  • Ledare, halvledare och isolatorer
  • Eltekniska symboler och schematolkning
  • Elektriska storheter i lik- och enfasväxelströmskretsar
  • Grundläggande principer för motorer, generatorer och transformatorer samt för överföring av elenergi
  • Elektrisk serie och parallell koppling
  • Lik- och enfasväxelström
  • Elektriska och magnetiska fält
  • Resistiva, induktiva och kapacitiva kretsar
  • Olika mättekniker samt metoder för att analysera mätvärden

Anmälan

För att kunna anmäla dig behöver du först skapa ett konto samt göra en ansökan till en av våra utbildningar. För att sedan anmäla dig till den här preparandkursen går du in under fliken ”Händelser” på ”Mina sidor”. Observera att betalningen sker i samband med att du anmäler dig.

Du kan endast anmäla dig till en kurs om det finns platser kvar. Detta betyder alltså att om du har kunnat anmäla dig och har betalat kursavgiften så är du garanterad en plats.

Avgift: 600:- totalt, betalas i samband med anmälan.

Kursstart: Kursstarter sker löpande under våren, aktuella kursstarter hittar du där du gör din anmälan i antagningswebben.

Längd: Kursen är förlagd kvällstid, 17:00-20:00. Kursen går endast på halvfart (1 kväll i veckan under 6 veckor + ett provtillfälle).

Anmälan: Du anmäler dig via Nackademins ansökningswebb. För att kunna anmäla dig till en preparandkurs behöver du först skapa ett konto samt göra en ansökan till en av Nackademins utbildningar. Observera att kursavgiften betalas i samband med att du anmäler dig. Om du har några frågor om preparandkurserna så är du välkommen med dem till antagningen@nackademin.se.

Behöver du förlängd skrivtid på det avslutande provet skall du skicka in intyg och meddela oss på antagningen@nackademin.se senast två veckor innan provet.

Här hittar du mer information om behörighetsprov och preparandkurser.

Anmäl intresse för den här utbildningen!

Fyll i formuläret nedan för mer information!

Anmäl dig till kursen!

Anmäl dig till kursen genom att fylla i formuläret nedan.