HemIT-utbildningarBackend Developer - onlineutbildning
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Distans 1 år

Backend Developer – Online

Utbilda dig till Backend utvecklare online

Utbildningsstart:
17 okt 2023
9 jan 2024
12 mars 2024
Ansökan stänger:
löpande antagning
Utbildningsnivå:
Professional Degree
Studielängd:
1 år heltid alt 2 år deltid
Studietakt:
100% alt 50%
Plats:
Online
Antagningskrav:
Grundläggande gymnasiekompetens eller relevant yrkeserfarenhet
Pris:
42 000 kr per termin heltid
21 000 kr per termin deltid
Betalning:
Det går att ansöka studiestöd hos CSN för studieavgiften inkl. merkostnadslån
Faktura skickas ut först 14 dagar efter utbildningsstart

Överblick

Antagningskrav

Kurser som ingår

Vill du jobba med framtidens webblösningar? Då är Backend developer utbildningen för dig! Backend utvecklare är mycket efterfrågade och toppar listan över den mest efterfrågade kompetensen inom IT 2023.

Utbildningen

Backend-utvecklare är en viktig del i uppbyggnaden av en hemsida, de jobbar med mjukvaruläsningens funktionalitet och är avgörande för att webbsidan ska funka.

De utvecklar kärnan i lösningen och har en bred kunskap i en bransch som snabbt förändras och nya funktionaliteter utvecklas.

Backend utvecklare fyller en otroligt viktig roll i alla organisationer som aktivt jobbar med sin webblösning och är en del av skapandet och underhållet av alla slags serverbaserade mjukvarulösningar. Dessa tjänster kan krävas för att samarbeta med frontend-lösningar eller oberoende, vilket kräver att en kompetent backend-utvecklare kan utveckla kompletta robusta serverlösningar och kan integreras med aktuell forntend-teknik.

Under utbildningen kommer du att lära dig tekniska programmeringsfärdigheter som är centrala för yrket. Du kommer också att lära dig kompletterande färdigheter som gör att du kan arbeta både självständigt eller som en del i ett mjukvaruutvecklingsteam.

Utbildningens mål

Programmet fokuserar på praktiska färdigheter och lösningar inom området webbserverutveckling. Du kommer att få lära dig alla delar i hur man på bästa sätt utvecklar webblösningar, och även lösningar för distribution av webbtjänster som använder industriaccepterade tekniker.

Programmet innehåller många praktiska uppgifter som säkerställer att du på ett pedagogiskt sätt får öva och tillämpa den relevanta teorin som presenteras inom programmet.

Plugga online

Utbildningen är online och undervisningen sker på engelska. Det krävs alltså att den studerande har god kunskap och förståelse i det engelska språket för att kunna klara utbildningen.

Lektionerna är förinspelade vilket är till stor fördel för de studenter som vill kombinera studier med jobb eller som helt enkelt fritt vill kunna styra över sin vardag. Som online student har du tillgång till ett digitalt klassrum där du får en bra överblick över vardagen som student, där hittar du allt läromedel och lektionsmaterial samt uppgifter. I detta digitala klassrum kan du även enkelt kommunicera med dina klasskamrater och lärare i det forum som finns uppsatt för just den utbildningen du går.

Yrkesroller efter utbildningen

Backend-utvecklare toppar listan över efterfrågade tekniska jobb 2023, efter dina studier kommer du att vara högt eftertraktad på arbetsmarknaden.

Som en skicklig back-end-utvecklare med erfarenhet av utvecklingsprogrammeringsspråk, förståelse för utvecklingslivscykeln och erfarenhet med front- slutspråk kommer din expertis att vara mycket eftertraktad på arbetsmarknaden.

Du kommer att kunna arbeta i både nationella och internationella företag med behov av backend-utvecklare. Back-end-utvecklare spelar en avgörande roll i affärstekniska lösningar och det finns många jobbannonser som är relevanta för skickliga back-end-utvecklare.

Du kommer att kunna jobba både som intern utvecklare för ett företag som syftar till att utveckla sina egna lösningar, eller så kan du arbeta för ett specialiserat mjukvaruutvecklingsföretag som tillgodoser de skräddarsydda behoven hos deras kunder.

Mjukvaruutvecklarvärlden är snabb och föränderlig, men kärnan i rollen som backend-utvecklare kommer att bestå under dessa förändringar.

Sverige behöver IT och IT behöver dig!

Nästa år beräknas det saknas över 70 000 kvalificerade medarbetare inom IT i Sverige. Trots den stora efterfrågan av IT-kompetens så finns det inte tillräckligt med utbildningsplatser inom Yrkeshögskolor och Universitet för att täcka behovet. Nu ska vi se till att lösa det så att du och fler har möjligheten att enkelt studera IT.

Utbildningar med flexibla starter inom IT finns nu online!

Vi på Nackademin har teamat ihop oss med Norges största utbildare inom online-utbildningar, Noroff. Tillsammans kan vi nu erbjuda CSN-berättigade utbildningar med flera starter per år. Är du sugen på att byta karriär? Det kan du nu snabbt göra genom våra nya online-utbildningar och bäst av allt är att du har flera terminsstarter att välja på – allt för att det ska passa dig och din livsstil.

De utbildningar som inkluderas är de med störst efterfrågan på den svenska IT-marknaden. Vi erbjuder både längre online-utbildningar på ett till två år för dig som vill in i IT-branschen samt kortare tio-veckors intensivkurser inom IT (hittar du här)  för dig som behöver förstärka eller bredda din kompetens. Utbildningarna kan genomföras som hel- eller halvtidsstudier och genomförs digitalt och på engelska.

Du blir antagen direkt via grundläggande behörighet och alla utbildningar har en studieavgift.

CSN och finansiering

Studieavgiften är 42 000 kr per termin och betalas enligt förfallodatum på fakturan som skickas ut ca 2 veckor efter utbildningens start. Detta för att du i god tid ska hinna söka CSN-lån innan sista betaldag.

Utbildningen är studiemedelsberättigande. Du kan alltså få bidrag och/eller lån av CSN för att gå denna utbildning. Du kan dessutom ansöka om merkostnadslån från CSN för studieavgiften då undervisningen bedrivs av den norska delen av företaget (Noroff) vilket gör att utbildningen räknas som utlandsstudier.

För dem som inte kan söka studiemedel via CSN erbjuder vi, i samarbete med Human Finans, möjligheten att låna på kredit till studieavgiften. Human Finans erbjuder bland annat räntefria delbetalningar under 12 månader. Besök www.humanfinans.se, och följ instruktionerna.

 

Onlineutbildningar inom IT och kommunikation med flexibla starter

För att bli antagen till denna ubildning behöver du passa in på en av antagningskategorierna som finns: Studiekompetens eller reell kompetens.

  • Studiekompetens: – Betygskraven för dig med svenska betyg finner du nedan.
  • Reell kompetens: – Vid ansökan med reell kompetens görs en samlad individuell bedömning av den sökande. För att söka med reell kompetens måste den sökande ha fyllt/fylla 23 år det år utbildningen startar. 

Utbildningen genomförs på Engelska och du behöver därför ha god kunskap och förståelse i det engelska språket.

Betygskrav för dig med svenska betyg:

Examensbevis Högskoleförberedande examen Du måste ha examensbevis med 2500 gymnasiepoäng med betyget E eller högre i minst 2250 gymnasiepoäng. Du måste ha betyg E eller högre i följande ämnen: – svenska 1, 2 och 3 eller svenska som andra språk 1, 2 och 3 – engelska 5 och 6 – historia 1b – samhällskunskap 1b – matematik 1a eller 1b eller 1c och matematik 2a eller 2b eller 2c – naturkunskap 1b (eller 2 av ämnena kemi, fysik, biologi) Examensbevis yrkesexamen Du måste ha examensbevis med 2500 gymnasiepoäng med betyg E eller högre i minst 2250 gymnasiepoäng. Du måste ha betyg E eller högre i följande ämnen: – svenska 1, 2 och 3 eller svenska som andra språk 1, 2 och 3 – engelska 5 och 6 – historia 1a1 och 1a2 eller historia 1b – samhällskunskap 1a1 och 1a2 eller samhällskunskap 1b – matematik 1a eller 1b eller 1c och matematik 2a eller 2b eller 2c – naturkunskap 1a1 och 1a2 eller naturkunskap 1b – eller 2 av ämnena kemi, fysik, biologi – eller naturkunskap 1a1 och 1 av ämnena kemi, fysik, biologi Om du inte har dessa ämen på examnesbeviset måste du komplettera med dem som tillägg i din ansökan. 2003 till 2013 – Slutbetyg från gymnasieskolan Du måste ha slutbetyg med 2500 gymnasiepoäng med betyg Godkänt eller högre i minst 2250 gymnasiepoäng. Du måste ha betyg Godkänt eller högre i följande ämnen: – svenska A och B eller svenska som andra språk A och B – engelska A – matematik A och B – samhällskunskap A – historia A – naturkunskap A (eller 2 av ämena kemi, fysik, biologi) Om du inte har dessa ämen på examnesbeviset måste du komplettera med dem som tillägg i din ansökan. 1997 till 2002 – Slutbetyg från gymnasieskolan Du måste ha slutbetyg med 2150 gymnasiepoäng med betyg Godkänt eller högre i minst 1935 gymnasiepoäng. Du måste ha betyg Godkänt eller högre i följande ämnen: – svenska A och B eller svenska som andra språk A och B – engelska A – matematik A och B – samhällskunskap A – historia A – naturkunskap A (eller 2 av ämnena kemi, fysik, biologi) Om du inte har dessa ämen på examnesbeviset måste du komplettera med dem som tillägg i din ansökan. Till och med 1996 – Avgångsbetyg från gymnasieskolan (Linjegymnasiet) Du måste ha fullständigt Avgångsbetyg från ett 3-årigt program från en av följande linjer: – humanistisk linje – samhällsvetenskaplig linje – naturvetenskaplig linje – ekonomisk linje – teknisk linje. Avgångsbetyg från 2-åriga linjer ger inte generell studiekompetens. Reducerat program Slutbetyg med reducerat program utfärdat efter 1 januari 2010 ger inte generell studiekompetens. Högskoleprovet Högskoleprovet kan inte användas. Universitetsexamen som ger generell studiekompetens Sökande som har gymnasiexamen som inte ger generell studiekompetens i Norge, men som har fullföljt en universitetsexamen uppnår generell studiekompetens. Det kan till exempel vara sökande som har slutbetyg från gymnasiet utan matematik B eller sökande med yrkesexamen. Är du osäker på om du uppfyller antagningskraven? Kontakta oss på foretag@nackademin.se

Kurser

  • Programming Foundations
  • Front-End Technologies
  • Programming with Objects
  • Project Methodology
  • Semester Project
  • JavaScript Servers
  • Databases
  • REST APIs
  • Server Deployment
  • Examineringsprojekt

Efter utbildningen har du kunskap att:

  • har kunskap om primära begrepp, kärnidéer och generella metoder som används vid programmering
  • har kunskap om de moduler, paket och ramverk som används inom JavaScript-ekosystemet för att bygga serverbaserade lösningar
  • har kunskap om utvecklings- och felsökningsprocesser och verktyg som används i utvecklaraktiverade webbläsare och tillägg
  • har kunskap om processer, principer och verktyg som används för att bygga och underhålla databaser
  • har kunskap om REST API:er och lösningar som används för att skapa snabb tillgänglig data på webben
  • har kunskap om livscykelstadier för mjukvaruutveckling, hanteringsprocesser för frontendteknologier och verktyg som används inom webb- och backendutveckling
  • har insikter i relevanta GDPR-standarder, regelverk och kvalitetskrav för backend-utveckling
  • har kunskap om mjukvaruutvecklingsbranschen och är bekant med tillhörande arbets- och utvecklarroller
  • kan uppdatera sina kunskaper om programmeringsspråket JavaScript och i mjukvaruutveckling
  • förstår vikten av backend-utveckling i ett samhälls- och värdeskapande perspektiv
  • kan tillämpa kunskap om programmeringsprinciper för att effektivt utveckla webb- och back-end-lösningar
  • kan tillämpa kunskap om JavaScript för att utveckla och underhålla back-end- och mjukvarulösningar
  • behärskar relevanta verktyg, material och tekniker med hjälp av JavaScript-ekosystemet för att bygga serverbaserade lösningar
  • behärskar relevanta verktyg och tekniker för att skriva, redigera och felsöka JavaScript-program
  • kan tillämpa kunskap om databaser för att förbättra funktionaliteten och prestandan hos datacentrerade lösningar
  • behärskar relevanta verktyg och tekniker för att skapa och förbättra funktionaliteten hos statiska webbsidor
  • kan hitta information och material som är relevant för ett problem genom specialbyggd JavaScript-programvara
  • kan hitta information och material om GDPR-bestämmelser som är relevanta för ett projekt
  • kan studera ett projekt och identifiera mjukvarukraven för en JavaScript-lösning, och vilka åtgärder som behöver genomföras
  • förstår de etiska principer som gäller för utveckling och underhåll av webblösningar avsedda för allmänt bruk
  • förstår de etiska principer som gäller för GDPR-efterlevnad vid mjukvaruutveckling
  • har utvecklat en etisk attityd i förhållande till back-end och mjukvaruutveckling
  • kan utföra programmerings-, utvecklings- och underhållsuppgifter på JavaScript-baserade lösningar
  • kan bygga relationer med sina kamrater, även över discipliner och med externa mjukvaruutvecklare
  • kan utveckla projekt och lösningar av relevans för mjukvaruutvecklingsbranschen

Lyssna på vår senaste Livestream!

Utbildaren Frederick Johannes Botha berätta om utbildningen och vad du kommer att lära dig under din studietid.

Antagningen

FAQ – svar på de vanligaste frågorna

Har du fler frågor gällande följande:
Din ansökan, behörighetskrav, utbildningsinnehåll. Vänligen kontakta antagningen för Distansutbildningar för flexibla starter: foretag@nackademin.se

For info in English please contact: foretag@nackademin.se

 

Anmäl intresse för den här utbildningen!

Fyll i formuläret nedan så får du vårt nyhetsbrev samt information om när ansökan för denna utbildning öppnar.

Distans 1 år

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär