HemSå förbereder sig Nackademins studenter inför höstens Branschdagar!
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Så förbereder sig Nackademins studenter inför höstens Branschdagar!

Snart är det dags för höstens omgång av Branschdagarna på Nackademin, och förberedelserna pågår förfullt. En YH-utbildning vid Nackademin innebär en rad fördelar, och en av dessa är den nära kopplingen till branschen genom LIA-praktiken. Branschdagarna utgör en utmärkt möjlighet för både studenter och näringslivet att sammanstråla och knyta värdefulla kontakter inför framtiden.

 Vi har intervjuat några av våra studenter inom områdena Samhällsbyggnad och IT för att se vilka förväntningar de har och vilka värderingar som är viktiga vid val av arbetsplats.

Tobias Andersson

 

Hej Tobias, vilken utbildning är det du läser på Nackademin?
VA-projektör

Hur kommer det sig att du valde att läsa den utbildningen?
Jag har tidigare jobbat som anläggare och gjorde då några mindre va-arbeten. Fick dessvärre problem med ryggen efter några år och behövde därför byta bransch. En nära vän som jobbar som väg-projektör har under senaste åren vid flertal tillfällen pratat om bristen av VA-projektörer och att det skulle passa mig. Efter att jag läst på om utbildningen på Nackademin så bestämde jag mig för att söka utbildningen.

Vad har du för förväntningar på Branschdagen?
Jag har besökt två branschdagar hittills och fått en väldigt positiv känsla. Det är intressant och roligt att kunna prata med personer som jobbar med just det som jag vill göra, och de representanter som varit på plats har varit väldigt tillmötesgående och intresserade av oss besökare. Det ska bli kul att träffa branschen igen!

Hur kommer du att förbereda dig inför Branschdagen?
Jag kommer titta på vilka företag som kommer och se om det är något företag jag ännu inte har pratat med.

Vilka värderingar/förmåner tycker du är viktigast hos en blivande arbetsgivare?
Personligen tycker jag att prestigelöshet är väldigt viktigt på en arbetsplats. Det blir avslappnat och bidrar till ett klimat där en vågar testa och göra fel och även fråga mycket. Jag tycker förmånen att kunna jobba både hemifrån och på plats är väldigt värdefull. Det skapar en flexibilitet som underlättar vardagen med små barn.

 

Alexander Brun

 

Hej Alexander, vilken utbildning läser du ?
 Java Programmet

Hur kommer det sig att du valde den utbildningen, vad är ditt drömjobb när du är klar?
Jag började min programmerings resa på en annan yrkeshögskola där jag läste Python programmering med inriktning AI men jag kände inte riktigt att det var något för mig. Jag hade hört väldigt gott om Nackademin och intresserade mig för Java programmet och har inte ångrat mig sedan dess. En av anledningarna till att jag just valde Java programmet var att de hade intressanta företag i sin ledningsgrupp som jag hoppades kunna klicka med på branschdagen för att få en potentiell praktikplats där i framtiden. En av mina drömjobb är Polismyndigheten och jag har fått min första praktikplats där tack vare branschdagen.

Vad har du för förväntningar på Branschdagen?
Jag hoppas att så många företag som möjligt kan närvara då det är ett perfekt tillfälle att knyta kontakter och ställa frågor så man får bättre insikt i IT branschen.

Hur kommer du att förbereda dig inför Branschdagen?
Jag tror att det är bra att skriva ner några företag som man är extra intresserad av samt några frågor man vill ställa, då det finns väldigt mycket företag på plats och man kanske inte hinner med att träffa alla.

Vilka värderingar/förmåner tycker ni är viktigast hos en blivande arbetsgivare?

Det finns nog många punkter man har i tanke men några jag tänker extra på är följande:
– Trevliga kollegor och bra arbetsmiljö
– Intressanta och utmanande arbetsuppgifter
– Karriär och goda utvecklingsmöjligheter
– Bra chef och ledarskap
– Flexibilitet och work-life balance

 

Josefin Nilsson Gharagozlou

 

Hej Josefin vilken utbildning läser du?
Jag läser sista året på utbildningen Business Intelligence-analytiker.

Hur kommer det sig att du valde den utbildningen, vad är ditt drömjobb när du är klar?
Efter 12 år inom hälsa/sjukvård kände jag att det var dags för nya utmaningar. Jag har alltid varit fascinerad av IT och letade efter en utbildning där jag kunde ha nytta av min bakgrund och styrkor som är mötet med människor och förmågan att optimera, och som samtidigt kunde ge mig en ordentlig teknisk grund. YH, med sitt nära samarbete med arbetslivet, och just BI-analytiker kändes då som en klockren matchning.

Som sjukgymnast arbetade jag primärt inom kvinnohälsa och drömmen hade varit att hitta ett liknande sätt att bidra på fast inom IT/Analytics. Kanske på ett Femtechbolag eller en organisation som på annat sätt arbetar för att stärka kvinnors roll i branschen.

Vad har du för förväntningar på Branschdagen?
Jag har höga förväntningar då de tidigare branschdagarna har varit toppen. Det är verkligen en fantastisk möjlighet att nätverka, framför allt inför LIA:n men även generellt då flera av företagen som är på plats är möjliga framtida arbetsgivare.

Hur kommer du att förbereda dig inför Branschdagen?
De bästa råden jag fick och som jag själv fortsätter att ge är att redan innan fundera vilken typ av företag/område som intresserar och därefter verkligen läsa på ordentligt om dessa för att vara väl förberedd. Det tar bort mycket av nervositeten framför allt om det är ens första branschdag. Skriv ner lite kort om företagen för att kunna fräscha upp minnet väl på plats för det är en intensiv dag. Sen är det bara att tro på sig själv och kasta sig ut i minglet.

Vilka värderingar/förmåner tycker ni är viktigast hos en blivande arbetsgivare?
För mig är det oerhört viktigt med jämlikhet. Det är fortfarande en mansdominerad bransch och att därför vara medveten om läget och aktivt arbeta för mångfald och inkludering är något jag värdesätter.

 

Ännu är det inte försent att anmäla sig till höstens Branschdagar! Det finns ett fåtal platser kvar – först till kvarn! 
Klicka här för att komma till anmälningssidan>>

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär