HemPress & media
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Nyheter

Bilder

Kontaktpersoner

Nackademin introducerar Virtual Reality till Kulturhuset Digital Innovation festival

Den 24 mars är det återigen dags för Kulturhuset Stadsteatern Digital innovation festival. En ny programpunkt för i år är Virtual Reality där Nackademins studenter presenterar konstens digitala framtid genom tre unika VR-applikationer där besökaren får uppleva konst och kultur på ett helt “nytt” och innovativt sätt.
Arrow

Nackademin startar 4 nya intensivkurser inom IT kopplat till vad branschen behöver

IT är ett område som fortsatt ställer krav på nya kompetensbehov. Därför sker nu ytterligare satsningar inom IT på Nackademin. I januari 2023 startade 4 nya intensivkurser, som är online och på engelska, där deltagarna blir utbildade inom programmering på endast 10 veckor.
Arrow

Nackademin och Chiffer uppmanar studenter att våga drömma i ny kampanj

För att vinna kampen om studenterna inför nästa terminsstart lanserar Chiffer och Nackademin kampanjen som uppmuntrar till att våga satsa på sina drömmar
Arrow

Nackademin tilldelas nya yrkeshögskoleutbildningar inom 3D-spel och byggteknik

Idag kom beskedet från Myndigheten för Yrkeshögskolan om vilka utbildningar som startar till hösten 2023. Antalet utbildningsstarter speglar hur behovet på arbetsmarknaden ser ut och innebär att branscher med kompetensbrist har prioriterats. Nyheten för i år är att Nackademin får en helt ny yrkeshögskoleutbildning inom Teknisk 3D artist inom spel.
Arrow

Nackademins studenter introduceras i e-sportmästerskap i VR

I december gick det första e-sportmästerskapet i VR av stapeln. Ett koncept och en turnering som aldrig tidigare ägt rum, där e-sportspelare från hela världen kunde följa VR- och XR studenter från Nackademin och Hyper Island göra upp om vinsten. Nackademin och näringslivet ser ett ökat behov av VR-utvecklare inom flera branscher idag, och räknar med att efterfrågan på specialiserad VR-kompetens kommer att öka särskilt inom mode, samhällsbyggnad och inom vården.
Arrow

Nu har fler råd att studera! Nackademins utbildningar matchar kriterier för omställningsstudiestödet

Omställningsstudiestödet är ett helt nytt studiestöd för vuxna mitt i arbetslivet. Det öppnar upp för helt nya möjligheter för de som vill bredda sin kompetens, antingen genom att vidareutbilda sig inom ett område eller karriärväxla och byta spår helt. Nu kan du söka omställnings­studiestöd för studier i Sverige som börjar 1 januari–30 juni 2023.
Arrow

Nackademin går samman med Noroff School of Technology and Digital Media

Nackademin, en av Sveriges ledande aktörer inom yrkeshögskola och företagsanpassade utbildningar, ger det positiva beskedet att man nu stärker sin position inom yrkesinriktad utbildning genom sitt samgående med Noroff Education AB. Noroff Education AB har förvärvat 51 procent av aktierna i bolaget. Nackademin stärker därmed sin position på utbildningsmarknaden.
Arrow

1000 blivande IT- och byggingenjörer matchas med företag på Nackademins branschdagar

Den 11-12 oktober öppnar Nackademin tillsammans med näringslivet återigen upp dörrarna för Branschdagarna, ett event som matchar studenter med företag inom bygg, el och energi samt IT. Över 1000 studenter och 100 företag från branschen förväntas medverka och knyta kontakt under de två dagarna. 
Arrow

122 kvinnor antagna till Nackademins byggingenjörsutbildningar

Nackademin i nära samarbete med arbetsgivarna har lyckats få fler kvinnor att söka sig till byggbranschen. I år antogs över 122 kvinnor till Nackademins yrkeshögskoleutbildningar inom byggbranschen vilket innebär en ökning med 17% från förra året. Regeringens mål om att minst 25% nyanställda inom bygg- och anläggningsbranschen ska vara kvinnor senast år 2030 går sakta men säkert framåt på Nackademin.
Arrow

Nackademin får bedriva rekordmånga yrkeshögskoleutbildningar

Igår offentliggjordes det efterlängtade tilldelningsbeslutet från Myndigheten från yrkeshögskolan. Fler än hälften av de utbildningar som Nackademin fick beviljade utgörs av IT-utbildningar. Bland dessa finns de tre nya utbildningarna Data Engineer, Phytonutvecklare inom AI samt Programutvecklare Java på distans.
Arrow

Nya utbildningen Robotic Process Automation för yrkesverksamma ska öka snabbrörligheten för företag

Nackademin startar en ny kort utbildning inom Robotic Process Automation som ska få fler företag och organisationer att effektivisera, öka kvaliteten och bli mer snabbrörliga genom att introducera en digital robot på arbetsplatsen.
Arrow

Fler kvinnor satsar på en framtid som ledare inom bygg

Byggbranschen kommer inom snar framtid få se ännu fler kvinnor på arbetsplatserna. Andelen kvinnor som söker sig till Nackademins yrkeshögskoleutbildningar har nämligen stadigt ökat för varje år.
Arrow
Ladda fler

Pressbild Astrid Westfeldt Corneman, VD

Pressbild – Astrid Westfeldt Corneman, VD, Nackademin

Licens Creative Commons erkännande

Ladda ner

Pressbild Astrid Westfeldt Corneman, VD

Pressbild – Astrid Westfeldt Corneman, VD, Nackademin

Licens Creative Commons erkännande

Ladda ner

Pressbild – Nackademin Yrkeshögskola

Licens fotograf BaraBild

Ladda ner

Pressbild – Nackademin

Licens  fotograf BaraBild

Ladda ner

Pressbild – Nackademin

Licens  fotograf BaraBild

Ladda ner

Lina Ingemyr

Presskontakt

Marknadskoordinator Kommunikation och PR
lina.ingemyr@nackademin.se
070-8581346

Lars Svärdling

Presskontakt

Marknadschef
lars.svardling@nackademin.se
070-364 02 98

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär