HemPress & media
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Nyheter

Bilder

Kontaktpersoner

Branschen ropar efter kompetensutveckling – Nackademin introducerar nya YH-kurser inom infrastruktur och VA-teknik

Nackademin ansöker till Myndigheten för Yrkeshögskolan om att få starta 18 yrkeshögskolekurser (YH) som svar på de växande kraven och behov inom bland annat infrastruktur och VA-teknik. Bland dessa kurser är två helt nya initiativ från branschen: "Underhåll och renovering av broar och vägar" samt "Skyfalls- och dagvattenhantering".
Arrow

Nackademins innovativa Ketchupförpackning ”The Ketchup Below” tar hem guld i WorldStar Student Awards 2024

Nackademin, en ledande utbildningsaktör inom innovativa lösningar, är stolta över att meddela att deras studenters ketchupförpackning "The Ketchup Below" har tilldelats det prestigefyllda guldet i WorldStar Student Awards 2024, i kategorin Packaging that saves food . Bland 253 bidrag från studenter världen över har Nackademins studenter lyckats skapa en förpackning som inte bara är visuellt tilltalande utan också miljövänlig och nytänkande.
Arrow

Nackademin växer inom YH och lanserar nytt program inom spelutveckling

Idag kom beskedet från Myndigheten för Yrkeshögskolan om vilka utbildningar som startar till hösten 2024. Nackademin är glada över att bredda sitt utbud med eftertraktade yrkeshögskoleutbildningar inom IT- och spelutveckling. Dessa program är skapade för att möta den ökande efterfrågan på skickliga spelutvecklare i en bransch som bara fortsätter att växa.
Arrow

Nackademins AI-studenter tar plats på Women in AI Swedens nätverksträff

Nackademins AI-studenter kommer att delta på Women in AI Swedens nätverksträff hos Hyperight i Stockholm. Detta är ett viktigt steg i Nackademins arbete för en mer jämställd och inkluderande framtid inom IT och AI, samt en spännande möjlighet för studenterna att nätverka och ta del av insikter från branschledare inom AI.
Arrow

Hållbarhet blir prioriterat i samhällsbyggnadssektorn enligt undersökning – Nackademin erbjuder flera kurser för att främja miljöcertifiering

En nyligen genomförd undersökning 1 bland byggchefer inom samhällsbyggnadssektorn visar att sju av tio chefer anser att de har ett direkt ansvar för att främja hållbarhet inom sitt yrke. Nackademin erbjuder idag flera kurser för att stödja hållbart byggande och som bland annat svarar mot de växande krav på företags hållbarhetsredovisningar.
Arrow

Nackademin lanserar 10 nya yrkeshögskoleutbildningar inom IT, spelutveckling och samhällsbyggnad

Nackademin är stolta över att presentera 10 nya spännande yrkeshögskoleutbildningar inom IT, spelutveckling och samhällsbyggnad. Utbildningarna är skräddarsydda i nära samarbete med näringslivet för att möta branschens aktuella behov och säkra framtidens kompetens inom dessa områden.
Arrow

Fler kvinnor till 3D-spelutveckling – Nackademins nya spelutbildning attraherar framtidens IT-kvinnor

Nackademin bidrar till ökad jämställdhet och mångfald inom spelutveckling! På utbildningen "Teknisk 3D Artist inom spel" startade totalt* 38% kvinnliga studenter, jämfört med strax över 25% för övriga spelutbildningar i Sverige, vilket är en betydande milstolpe för jämställdhet och mångfald inom IT-branschen.
Arrow

Nackademins ansökningsstatistik 2023 – fler kvinnor till samhällsbyggnad och ökat intresse för AI!

Under ansökningsperioden 2023 fick Nackademin in över 6000 ansökningar till höstens utbildningsstarter inom Yrkeshögskolan. Nackademin kan i årets statistik tydligt se två områden som sticker ut: över 50% kvinnliga sökanden på flera av utbildningar inom samhällsbyggnad samt ett ökat intresse till program inom AI.
Arrow

Nackademin erbjuder nära 1000 kostnadsfria utbildningsplatser till efterfrågade YH-kurser!

De nya YH-kurserna är framtagna för att möta de specifika behoven inom bygg- och IT-branscherna där behovet av kompetensutveckling bara ökar. Utbildningarna fokuserar på områden där det idag råder en stor kompetensbrist och där yrkesverksamma på kort tid kan uppgradera sin kompetens för att kunna hinna med i den snabba förändring som nu sker på arbetsmarknaden.
Arrow

Nackademin tar fram nya åtgärder för en mer jämställd framtid inom samhällsbyggnad

I linje med Regeringens mål att minst 25% av de som nyanställs i bygg- och anläggningsbranschen ska vara kvinnor senast år 2030 har Nackademin tagit fram nya åtgärder för en mer jämställd byggbransch. Genom att ta bort förkunskapskrav som diskriminerar det underrepresenterade könet i branschen samt att öka antalet distansutbildningar hoppas Nackademin nå fler kvinnliga sökanden till samhällsbyggnad.
Arrow

Ny mätning: Varannan anställd upplever bristande kompetens i sin bransch

I Sverige råder akut kompetensbrist inom IT, samtidigt som många företag inte erbjuder tillräckliga möjligheter för kompetensutveckling. Det visar en ny mätning från utbildningsföretaget Nackademin, där över hälften av respondenterna upplever bristande kompetens i sin bransch. För att möta denna utmaning, erbjuder Nackademin nya skräddarsydda intensivkurser och utbildningar för att hjälpa företag att fylla sina kompetensgap och identifiera rätt roller.
Arrow

Nackademin går in som stödpartner till Kodcentrum – ett steg för en mer jämställd IT-bransch

Kodcentrum arbetar för att stärka barns digitala kunskaper och förmågor genom att introducera programmering till barn. Nackademin går nu in som stödpartner till Kodcentrum i syfte att hjälpa till att bredda bilden av vem som kan programmera, och vem som kan vara med och utveckla morgondagens lösningar.
Arrow
Ladda fler

Pressbild – Astrid Westfeldt Corneman, VD, Nackademin

Licens Creative Commons erkännande

Ladda ner

Pressbild – Astrid Westfeldt Corneman, VD, Nackademin

Licens Creative Commons erkännande

Ladda ner

Pressbild – Nackademin Yrkeshögskola

Licens fotograf BaraBild

Ladda ner

Pressbild – Nackademin

Licens  fotograf BaraBild

Ladda ner

Pressbild – Nackademin

Licens  fotograf BaraBild

Ladda ner

Lina Ingemyr

Presskontakt

Marknadskoordinator PR och Kommunikation
lina.ingemyr@nackademin.se
070 – 858 13 46

Lars Svärdling

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär