HemKristoffer och Vaidutis är utbildare på kursen BIM verktyg: parametriskdesign och programmering
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Kristoffer och Vaidutis är våra utbildare på kursen BIM verktyg: parametriskdesign och programmering.

Att ha grundkunskaper i både traditionell och visuell programmering gör dig extra attraktiv på arbetsmarknaden då det går att applicera inom nästan alla områden!

Kristoffer och Vaidutis

Kristoffer och Vaidutis

Kristoffer började sin karriär inom BIM då han läste utbildningen Byggingenjör – BIM här på Nackademin. Under utbildningen kom Kristoffer i kontakt med visuell programmering i Dynamo, vilket även ledde till ett intresse för Python programmering. Idag jobbar Kristoffer som BIM & Datasamordnare på Sweco Uppsala och tillämpar sina kunskaper inom Python och automation inom både uppdrag och interna utvecklingsprojekt.
Vaidutis är utbildad som arkeolog med GIS inriktning i Skottland samt har en master inom lantmätarteknik och automation från Högskolan i Gävle. Vaidutis har under de senaste tre åren arbetat på Sweco som GIS, BIM och FME konsult.

 

Det finns många anledningar till varför man ska läsa en kurs inom BIM

Branschen blir mer och mer digitaliserad/automatiserad och genom att läsa en kurs inom programmering och parametrisk design får du en inblick i hur du kan jobba mer automatiserat inom din arbetsroll. Att ha kunskap av programmering ger en ”framtidsgaranti” och det är lättare att få förståelse för ny teknik och automation inom branschen.

Att ha grundkunskaper i både traditionell och visuell programmering gör dig extra attraktiv på arbetsmarknaden då det går att applicera inom nästan alla områden.

Efter avslutad kurs kommer du att kunna

Du blir inte en systemutvecklare men du får genom nyvärvade kunskaper möjlighet att effektivisera både ditt eget och andras arbeten inom ett projekt. Vår förhoppning är att du med grunderna från kursen ska få idéer för hur du kan använda automation inom just din arbetsroll. Du får även en ökad kvalité eftersom datorn aldrig är stressad eller trött och vem vill inte ha en kvalitetssäker och effektiv kollega?

Fokus på kursen kommer att ligga på grunderna inom Python programmering

Största fokus ligger på grunder inom Python programmering. Python är ett brett språk med många användningsområden och genom att besitta grundkunskaper inom programmering lär du dig att ”tänka som en programmerare” – vilket även appliceras på tex parametrisk design.

För att lyckas med kursen

Behöver du ha både intresse, tålamod samt viljan att studera efter arbetstid. Att lära sig programmering kräver mycket repetition och det är verkligen ett ämne som hör ihop med ”learning by doing” – det räcker inte att endast sitta med på föreläsningarna!

Kursen kräver ingen tidigare kunskap inom programmering eller parametrisk design, utan den riktar sig mot nybörjare. Det enda som krävs av dig som person är att vara nyfiken och att ha viljan att lära sig

Kursen kräver ingen tidigare kunskap inom programmering eller parametrisk design, utan den riktar sig mot nybörjare. Det enda som krävs av dig som person är att vara nyfiken och att ha viljan att lära sig. Kursen passar för dig som på ett eller annat sätt arbetar digitalt inom byggbranschen och är nyfiken på hur du kan automatisera delar av ditt dagliga arbete.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär