SAMHäLLSBYGGNAD

LIA-praktiken på Skyhill ledde till jobb direkt efter examen

Publicerat
14 mars 2024
Copy LinkLinkedInXFacebook

Resan till drömjobbet

August är 32 år och uppväxt i Stockholm. Han tog examen från Nackademin för 8 år sedan då han läste till Anläggningsingenjör ( idag Byggnadsingenjör Infrastruktur ). Han berättar för oss att han alltid varit intresserad av konstruktion och design och att den drivkraften tillsammans med sitt intresse för broar och tunnlar förde honom till utbildningen på Nackademin. August gjorde sin andra LIA-period på Skyhill och fick jobb där direkt efter sin examen.
 

Idag är August partner/delägare i Skyhill och arbetar som gruppchef för projekt- och byggledning och besiktning. I sin roll som gruppchef håller han bland annat interna avstämningar och följer upp i projekt som uppdragsansvarig. Utöver sin roll som gruppchef driver han också egna projekt som projektledare och har några uppdrag som kontrollansvarig.

Det bästa med jobbet är variationen – ingen dag är den andra lik

 

–  Det bästa med mitt jobb är variationen! Den ena dagen är inte den andra lik. Jag får alltid göra olika arbetsuppgifter och ställs inför nya spännande utmaningar ofta.

 

Skyhill är ett arkitekt- och teknikkonsultföretag inom bygg som har varit verksamt sedan 1999. Deras 21 medarbetare har olika typer av utbildning ( byggnadsingenjörer, arkitekter, bim-ingenjörer och ekonomer) med olika typer av specialisering mot husbyggnation. Deras kunder varierar från det stora fastighetsbolaget som behöver hjälp med att genomföra ett komplicerat byggprojekt i centrala Stockholm, till en privatperson som behöver en besiktningsman till en slutbesiktning av ett litet badrum i Nynäshamn.

 

 

 

 

 

LIA-praktiken på Skyhill ledde till jobb direkt efter examen


August gjorde sin andra LIA-period på Skyhill och fick jobb där direkt efter sin examen. En av anledningarna till att August valde Nackademin och Yrkeshögskola är upplägget med LIA-perioder där du får komma ut och göra praktik. Skyhill har tagit emot många LIA-praktikanter genom åren och han ser många fördelar med detta.

 

–  Förutom att det är väldigt kul för oss på arbetsplatsen att få nya kollegor så tycker jag att de LIA- studenter vi tagit emot har kunnat bidra fort till verksamheten. Det är en fördel att de har teorin så färskt i minnet och kan därför ofta bidra med bra infallsvinklar.

 

Han fortsätter och säger att det är fördelaktigt att utbildningen på Nackademin är relativt kort, max 2 år, där du som student får kunskap som du snabbt kan omsätta i praktiken. Detta i sin tur leder till att du kommer in i yrkesrollen snabbt och kan få lättare jobb.

 

–  Jag, personligen, upplevde även att det var lätt att få jobb efter examen och att kunskapen var eftertraktad.

 

En ljus framtid i en bransch som ständigt utvecklas

August ser positivt på framtiden och tror att branschen kommer utvecklas kraftigt inom digitalisering och hållbarhet.Till dig som funderar på att söka till en utbildning inom samhällsbyggnad vill han säga: Vela inte så mycket- bara sök!

 

–  Jag har aldrig ångrat mitt val. Mycket handlar om att välja ett ämne och förkovra sig inom det. Då blir det nästan per automatik intressant. Sen vill jag säga att du inte ska vela så mycket fram och tillbaka, bara sök!

5 snabba med August

  1. Vad drömde du om att bli när du var liten? Professionell legobyggare
  2. Vad gör du helst en ledig söndag? Tränar, promenerar och lagar god mat.
  3. I lurarna påväg till jobbet? Det blir musik i bilen. Mär det kommer till musik är jag allätare.
  4. Vad åt du till frukost imorse? Ägg, kvarg och musli. Och en svart kopp kaffe.
  5. Sol eller snö? Sol
Fler artiklar
Mook Changrachang, energistrateg på Bonnier Fastigheter, delar insikter från branschen
Intervjuer
Mook Changrachang, energistrateg på Bonnier Fastigheter, delar insikter från branschen
Läs mer
Intervju med Alice Olsson –  en av finalisterna för Årets Byggkvinna 2024
Intervjuer
Intervju med Alice Olsson –  en av finalisterna för Årets Byggkvinna 2024
Läs mer
Webbdesign
Intervjuer
Webbdesign
Läs mer