IT

Gustav ser en ljus framtid som BI-analytiker

Publicerat
15 mars 2024
Copy LinkLinkedInXFacebook

BI-analytikerprogrammet checkar alla boxar: analysera, effektivisera och bygga

Gustav karriärväxlar nu från berg- och grundförstärkare till Business Intelligence analytiker på Nackademin. Yrkesrollens variation är det som tilltalar mest och han ser fram emot att hantera olika typer av uppgifter och utmaningar. Som student får han ta del av många års erfarenhet med tanke på att utbildarna kommer direkt från branschen. Det är häftigt!
 

Hej Gustav. Kul att träffas! Berätta lite om dig själv?

 

Jag heter Gustav och är 23 år gammal. Jag gick estetprogrammet på Rytmus gymnasium och har efter studenten arbetat som berg/grundförstärkare. I det jobbet fick jag erfarenhet av att arbeta både under och över jord med olika material som cement, betong, och pålning med mera. Mina största intressen är mat, umgänge med familj och vänner, dataspel och djur.

 

Varför BI-analytiker på Nackademin

 

Du utbildar dig just nu till BI-analytiker på Nackademin. Hur kom du fram till att du ville det?

Naturligt gillar jag att förbättra saker. Leta efter sätt att göra saker mer effektivt. Med det har jag ett stort intresse för IT från att ha byggt och använt datorer sedan jag var 10 år gammal. Så när jag hittade BI-analytikerlinjen kände jag att den checkade alla boxar: analysera, effektivisera och bygga.

 

Vilken fullträff! Om vi dyker in i din studietid just nu. Vad är roligast och vilka fördelar ser du med att läsa en YH-utbildning?

Jag gillar verkligen att det är många praktiska moment, och inte bara massa läsande. Det är också värdefullt att våra utbildare är erfarna inom sitt specifika område och kommer direkt från branschen. Som student får jag ta del av många års erfarenhet och inblick i ”hur det faktiskt går till” i arbetslivet. Det är häftigt!

 

Ser fram emot en lärorik LIA-praktik

 

Låter toppen! En fjärdedel av din utbildning är förlagd på en verklig arbetsplats, så kallad LIA-praktik. Hur går dina tankar kring den och var drömmer du om att få vara?

Jag tror att LIA-praktiken kommer att vara rolig och väldigt lärorik oavsett vart jag hamnar. Jag hoppas att jag hamnar på ett företag där det finns en företagskultur med gemenskap och stolthet, för sådant smittar av sig.

 

Vi håller tummarna att du hittar din dröm LIA-plats! Vad verkar roligast med att arbeta som Business Intelligence analytiker?

Yrkesrollens variation är det mest spännande för mig. Jag ser fram emot att hantera olika typer av uppgifter och utmaningar, vilket är avgörande för ett dynamiskt arbetsliv. Jag förväntar mig också att arbeta med varierande data, både i omfattning och kvalitet, samt att utforska olika branscher för att se hur analys och effektivisering kan tillämpas på olika områden. Det är verkligen ett mycket varierande yrke!

 

Ser ljus på framtiden inom Business Intelligence

 

Fantastiskt! Om du får drömma om framtiden, vad vill du helst göra?

Konsultrollen är definitivt det som tilltalar mig mest, just för att det finns en stor variation där. Jag hoppas att jag får testa på olika roller och att slutligen hitta en nisch som jag brinner för. Det är något jag ser fram emot!

 

Avslutningsvis, vad vill du säga till de som går i tankarna att börja studera till Business Intelligence analytiker på Nackademin?

Än är jag väldigt nöjd med både skolan och linjen. Och jag är säker på att jag kommer att vara det genom hela utbildningen. Så om du funderar på att söka, tveka inte – gör det bara

 

Tack Gustav för att du delade med dig av din resa till drömjobbet! Vi ser fram emot att få höra mer om dina framsteg och upplevelser längs vägen.

 

Lycka till!

5 snabba med Gustav

  1. 1. Vad drömde du om att bli när du var liten? Hundfrisör eller Hundmassör (ÄLSKADE djur när jag var liten)
  2. 2 Vad gör du helst en ledig söndag? Söndag är preppdag, då städas hela lägenheten och görs mat för hela nästa vecka.
  3. 3. Bästa lunchlådan? Favoriten just nu är fetaostbiffar i ajvarsås med ris.
  4. 4. I lurarna på morgonen? Väldigt olika, oftast YouTube, men ibland ljudböcker eller podd.
  5. 5. Julafton eller Midsommarafton? Jag gillar sommar mer än vinter, men måste säga julafton i alla fall
Fler artiklar
Webbdesign
IT
Webbdesign
Läs mer
Jesper Värn jobbar och föreläser om Cyber Security – läs mer om hans framtidsspaningar och varför det är en så viktig kompetens.
IT
Jesper Värn jobbar och föreläser om Cyber Security – läs mer om hans framtidsspaningar och varför det är en så viktig kompetens.
Läs mer
Har ni full koll på konsekvenserna av NIS2? Se till att uppdatera ert team med rätt kompetens inom cyber security!
IT
Har ni full koll på konsekvenserna av NIS2? Se till att uppdatera ert team med rätt kompetens inom cyber security!
Läs mer