IT

Från fastighetsbranschen till Programutvecklare. NET

Publicerat
18 mars 2024
Copy LinkLinkedInXFacebook

Resan till en ny IT-karriär

Stefanie, 31 år, kommer senast från Fastighetsbranschen där hon arbetat som mäklare i 4 år. Hon började intressera sig för IT redan när hon var liten och från det att hon fick sin första dator. Till en början gick det långsamt men genom att testa sig fram och trycka på olika knappar lärde hon sig tillslut en hel del. Resan mot IT hade bara börjat.
 

Stefanie blev tipsad om utbildningen Programutvecklare.NET av en tjejkompis. Hon trodde först att utbildningar inom programmering och IT  är smala och nischade, men fick istället höra från tidigare studenter att utbildningen är bred och ger många möjligheter. Det var en av anledningarna till att hon valde att utbilda sig inom Programutveckling på Nackademin.

 

– Jag vill alltid framåt och kände att det var dags att prova något nytt och någonting helt annat än det jag tidigare gjort. Det är alltid kul med nya utmaningar!

 

Det bästa med programmet är att du lär dig saker hela tiden 

 

Stefanie är kreativ och har alltid haft ett intresse av att skapa och hitta nya hållbara lösningar, vilket spelar en stor roll i jobbet som Programutvecklare. Hon berättar för oss att det roligaste men också mest utmanande med utbildningen är att allting är så nytt.

 

– Det är som att du ska lära dig ett helt nytt språk. Sen att få se utvecklingen och uppbyggnaden av program och att själv få skapa något nytt  är kul och motiverande

 

Programutvecklare.NET är ett kreativt och socialt jobb 

 

Det råder ingen tvekan om att Stefanie har hittat rätt. Hon berättar för oss att det som verkar roligast med jobbet är att du ständigt får använda din kreativa sida.

 

– Du hittar nya sätt varje dag och blir aldrig riktigt fullärd. Lite längre fram vill jag börja programmera mer, men också kombinera min sociala sida med arbetet.

 

Fördelar med Yrkeshögskola och att vara nära branschen 

 

En fjärdedel av utbildningen är förlagd på en verklig arbetsplats. Stefanie ser många fördelar med sin LIA-praktik. Där får hon chansen att med färska kunskaper komma ut och testa på yrket på riktigt, hon kommer att träffa erfarna utvecklare och ta del av deras kunskaper och utvecklas inom området. Hon berättar för oss att hon gärna gör sin LIA-praktik på ett globalt företag där du kan arbeta i olika miljöer, både i Sverige och i andra länder. En viktig del i yrket är att prova på och se vad du tycker är kul, därför är LIA-praktiken perfekt.

 

– Ett stort plus är möjligheten till en eventuell anställning efter praktiken, då kommer du snabbt in i arbetet och känner till företaget när praktiken klar.

 

En annan fördel med Yrkeshögskola är att utbildarna kommer direkt från branschen, innehållet i kurserna är alltid relevant och du får ett snabbt grepp om vad som efterfrågas i branschen säger hon.

 

Du behöver inte älska datorer för att studera programmering – så sök 

 

IT-branschen är i stort behov av rätt kompetens. Och till dig som funderar på att börja studera till Programutvecklare.NET vill hon säga programmering och IT är en framtidsbransch med många möjligheter. Oavsett vad du riktar in dig på inom IT så finns det mycket du kan göra och företagen erbjuder ofta kompetensutveckling.

 

–  Jag är ett bevis på att du inte behöver älska datorer och teknologi för att hoppa in i detta utan det räcker med ett intresse för utveckling och att utmana sig själv.

 

Vi önskar Stefanie all lycka till i sina studier på Nackademin!

5 snabba med Stephanie

  1. 1.  Vad drömde du om att bli när du var liten? Som liten var min högsta önskan att bli flygvärdinna, jag var nog inte ensam om den drömmen. Jag sökte faktiskt en gång men blev aldrig erbjuden jobbet.
  2. 2. Vad gör du helst en ledig söndag? Från att jobba nästintill varje söndag med visningar i 4 år ser jag idag söndagar som vilodag för att få ladda batterierna inför kommande vecka. Jag går gärna till gymmet eller tar en långpromenad med en peppande podd i lurarna och umgås med vänner och familj.
  3. 3. Sol eller snö? Jag älskar båda men om jag måste välja blir det sol, jag är en frusen typ.
  4. 4. Vad åt di till frukost i morse? Proteinshake och ägg
  5. 5. I lurarna på morgonen? På morgonen blir det Ben Böhmer, då går inte annat än att vara på bra humör!
Fler artiklar
Mook Changrachang, energistrateg på Bonnier Fastigheter, delar insikter från branschen
Intervjuer
Mook Changrachang, energistrateg på Bonnier Fastigheter, delar insikter från branschen
Läs mer
Intervju med Alice Olsson –  en av finalisterna för Årets Byggkvinna 2024
Intervjuer
Intervju med Alice Olsson –  en av finalisterna för Årets Byggkvinna 2024
Läs mer
Webbdesign
Intervjuer
Webbdesign
Läs mer