SAMHäLLSBYGGNAD

Elina tog nästa steg i karriären

Publicerat
12 mars 2024
Copy LinkLinkedInXFacebook

Yrkeshögskolan möjliggjorde för en snabb karriärväxling

Yrkeshögskoleutbildningen på Nackademin blev avgörande för Elina Wardes karriärbyte. Efter examen som Byggnadsingenjör hållbart byggande arbetar hon med hållbarhet på TL Bygg och känner att hon hittat helt rätt – inte minst eftersom hon har möjlighet att påverka branschen i rätt riktning.

 

Sedan examen som Byggnadsingenjör hållbart byggande i maj 2020 arbetar Elina som kvalitets-, miljö och arbetsmiljösamordnare på TL Bygg – ett drömjobb som hon blev erbjuden redan innan utbildningen var avslutad.

 

” Jag kände mig lite för gammal för att påbörja en fyraårig utbildning och blev tipsad om att satsa på en yrkeshögskoleutbildning, som ger goda chanser att få ett spännande jobb efter examen”

 

Jag hade sommarjobbat där och gjort praktik i två omgångar, vilket blev ett väldigt bra sätt att få in en fot i branschen. Det var viktigt för mig att det fanns goda chanser att få jobb direkt efter utbildningen. Jag kände att om jag investerar den här tiden i en utbildning, så vill jag verkligen att det ska leda till något konkret.

 

Ett långsiktigt beslut

Att gå tillbaka till livet som student var en omställning, och Elina tänkte särskilt på vad det skulle innebära ekonomiskt.

Jag skulle inte säga att jag oroade mig jättemycket för min ekonomi, men jag insåg ju att det skulle bli en omställning under en period. Av den anledningen kändes det också bra med en kortare utbildning. I backspegeln kan hon konstatera att det utan tvekan var värt det.

Yrkeshögskoleutbildningen avgörande för karriärbytet

Hon tror att yrkeshögskoleutbildningen på Nackademin var avgörande för möjligheten att byta karriär.

 

” Jag trivs jättebra här, både på företaget och i min yrkesroll. Att få vara med och driva branschen i rätt riktning känns bra och meningsfullt. Dessutom har min lön påverkats positivt av att jag bytte bransch”

 

två byggnadsingenjörer pratar om hållbart byggande på en arbetsplats
Det finns ett stort behov av Byggnadsingenjörer inom hållbart byggande idag

 

Utbildningen på Nackademin har bidragit jättemycket till att jag fått det här jobbet. Jag hade lite erfarenhet från byggbranschen innan, men hade nog inte fått in foten här annars. Jag skulle verkligen rekommendera Nackademin till andra, särskilt till den som befinner sig i en situation som liknar min, att man vill gå en kortare yrkeshögskoleutbildning som med största sannolikhet leder till ett intressant jobb inom det man plugga

Topp 3 med mitt jobb

  1. Intressant och utvecklande
  2. Möjlighet att påverka branschen
  3. Positiv löneutveckling
Fler artiklar
Intervju med Alice Olsson –  en av finalisterna för Årets Byggkvinna 2024
Intervjuer
Intervju med Alice Olsson –  en av finalisterna för Årets Byggkvinna 2024
Läs mer
Webbdesign
Intervjuer
Webbdesign
Läs mer
Sofie Hansen från Sweco är utbildare på kursen Cirkulärt byggande och återbruk
Intervjuer
Sofie Hansen från Sweco är utbildare på kursen Cirkulärt byggande och återbruk
Läs mer