SAMHäLLSBYGGNAD

Arash är klar VR-utvecklare

Publicerat
14 mars 2024
Copy LinkLinkedInXFacebook

VR är framtiden

Arash är 35 år och kommer från Tehran, Iran. Han har arbetat större delen av sin karriär som grafiker, Art Director och fotograf. Han har också hunnit med att vara musikansvarig för ett Art Center i Tehran, arbetat med openings för nya album och artister och spelat trummor i thrash-metal bandet ”MordaB”. Det kommer inte som en överraskning att han älskar kultur, konst och musik. Vilket i sin tur ledde honom in på VR och sin nuvarande praktikplats på Kulturhuset Stadsteatern.
 

Som Virtual Reality-utvecklare skapar du verklighetstrogna digitala och artificiella miljöer med hjälp av 3D. Arash är en utbildad grafiker som har varit i branschen länge. Han har alltid jobbat i 2D med Photoshop, Indesign, illustrator och corel och kände tillslut att det var dags att uppdatera sig och kliva in i 3D- och VR-världen, vilket han är superglad över att han gjorde.

 

– Jag har upptäckt hur kraftfull den här världen är. Virtual Reality är extremt hjälpsamt om du använder det på rätt sätt. VR är framtiden!

 

Praktik på Kulturhuset Stadsteatern – Digital Innovation

En fjärdedel av utbildningen är förlagd på en verklig arbetsplats, så kallad LIA-praktik. Arash har just nu sin praktik på Kulturhuset Stadsteatern, där han varit varit involverad i Kulturhusets nya digitala satsning inom konst och kultur: Digital Innovation.
Med hjälp av VR har han skapat en helt ny modell av Kulturhuset där du som besökare kan gå runt och interagera i olika avdelningar. Allt i en virtuell verklighet.

 

” Jag har ett av det roligaste jobben som finns just nu. Jag bygger och skapar olika projekt inne i avdelningarna på Kulturhuset. Du kan måla, rita, kasta boll och lyssna på musik, allt i en VR-värld.”

 

I filmen, skapad av Arash, ser du vad du kan uppleva och interagera med i Kulturhusets digitala VR-värld.

Det bästa med utbildningen och yrkesrollen

Det bästa med utbildningen är att du får prova på och lära dig intressanta och roliga saker hela tiden säger han. Du får en bred teoretisk grund att stå på, men med mycket praktik som lättare leder till jobb. Det är motiverande att du måste vara uppdaterad på vad som händer hela tiden.

 

– Rollen som VR-utvecklare är relativt ny på arbetsmarknaden vilket innebär att du måste hålla dig uppdaterad på nya appar, utvecklingen och allt som sker hela tiden. Det är utmanande men också väldigt motiverande.

 

Om du är nyfiken på framtiden och brinner för nya utmaningar – sök!

Många av de största teknikaktörerna är verksamma inom VR, vilket gör att det finns en stor efterfrågan på personer med denna typ av kompetens. Arash har stora förhoppningar om framtiden och är övertygad om att han kommer jobba inom VR-AR världen – alla branscher lockar säger han. Till dig som funderar på att söka till VR-utvecklare vill han säga: sök!

 

” Om du tycker om framtiden och brinner för nya utmaningar så kör! Du kommer att ha det så himla roligt under utbildningen. Jag är väldigt nöjd och glad över mina snart 2 år här på Nackademin.”

 

Vi önskar Arash stort lycka till i framtiden!

5 snabba med Arash

  1. 1. Vad drömde du om att bli när du var liten? Proffstrummis och proffsfotbollsspelare
    2. Vad gör du helst en ledig söndag? Söndagar kallbadar jag ( badar året runt ) och spelar fotboll
    3. Sol eller snö? Snö
    4. Vad åt du till frukost i morse? Omelett och te.
    5. I lurarna på morgonen? Metal, klassisk, podcast audiobook. Jag älskar musik och spelar själv trummor
Fler artiklar