HemElina karriärväxlade och blev byggnadsingenjör
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

”Jag har fått kliva rakt in i en intressant roll som passar mig perfekt”

Elina Warde, TL Bygg

Yrkeshögskoleutbildningen på Nackademin blev avgörande för Elina Wardes karriärbyte. Efter examen som Byggnadsingenjör hållbart byggande arbetar hon med hållbarhet på TL Bygg och känner att hon hittat helt rätt – inte minst eftersom hon har möjlighet att påverka branschen i rätt riktning.

Elina Warde arbetade som administratör på ett försäkringsbolag och ville ta nästa steg i karriären. Hon hade tidigare arbetat på Skanska ett par år med stöttning åt miljö- och arbetsmiljöingenjörerna och fått upp intresset för yrket.

Jag var ganska säker på att jag ville plugga vidare, och hade först tänkt utbilda mig till lärare. Men jag kände mig lite för gammal för att påbörja en fyraårig utbildning. Jag blev tipsad om att satsa på en yrkeshögskoleutbildning istället, som verkade ge goda chanser att få ett spännande jobb efter examen.

Jobb direkt efter examen
Sedan examen som Byggnadsingenjör hållbart byggande i maj 2020 arbetar Elina som kvalitets-, miljö och arbetsmiljösamordnare på TL Bygg – ett drömjobb som hon blev erbjuden redan innan utbildningen var avslutad.

Jag hade sommarjobbat där och gjort praktik i två omgångar, vilket blev ett väldigt bra sätt att få in en fot i branschen. Det var viktigt för mig att det fanns goda chanser att få jobb direkt efter utbildningen. Jag kände att om jag investerar den här tiden i en utbildning, så vill jag verkligen att det ska leda till något konkret.

Ett långsiktigt beslut
Att gå tillbaka till livet som student var en omställning, och Elina tänkte särskilt på vad det skulle innebära ekonomiskt.

Jag skulle inte säga att jag oroade mig jättemycket för min ekonomi, men jag insåg ju att det skulle bli en omställning under en period. Av den anledningen kändes det också bra med en kortare utbildning.
I backspegeln kan hon konstatera att det utan tvekan var värt det.

Jag har fått kliva rakt in i en intressant roll som passar mig perfekt. Jag trivs jättebra här, både på företaget och i min yrkesroll. Att få vara med och driva branschen i rätt riktning känns bra och meningsfullt. Dessutom har min lön påverkats positivt av att jag bytte bransch.

Yrkeshögskoleutbildningen avgörande för karriärbytet
Hon tror att yrkeshögskoleutbildningen på Nackademin var avgörande för möjligheten att byta karriär.

Utbildningen på Nackademin har bidragit jättemycket till att jag fått det här jobbet. Jag hade lite erfarenhet från byggbranschen innan, men hade nog inte fått in foten här annars. Jag skulle verkligen rekommendera Nackademin till andra, särskilt till den som befinner sig i en situation som liknar min, att man vill gå en kortare yrkeshögskoleutbildning som med största sannolikhet leder till ett intressant jobb inom det man pluggat.

Topp tre med mitt jobb

  • Intressant och utvecklade roll
  • Möjlighet att påverka branschen
  • Positiv löneutveckling

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär