HemBeatrice ville ta steget vidare från traditionell UX med Inkluderande design!
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Beatrice ville ta steget vidare från traditionell UX med en ny spetskunskap!

Min dröm är att bidra till förbättring för de som känner att den digitala världen inte är anpassad efter dem och deras behov.

Beatrice Inkluderande design

Beatrice Ferrera, jobbar idag inom UX och UI.

Beatrice jobbar idag som UX & UI designer. Hon har alltid haft ett stort intresse för inkluderande design och tillgänglighet och just nu jobbar hon på egna projekt, främst inriktat mot spel.

Jag valde denna kurs då jag har arbetat med tillgänglighet i ett tidigare projekt. Detta gav mig mersmak för ämnet och inte minst en helt fantastisk erfarenhet att få arbeta så nära med tillgänglighets experten Brandon Cole. Med det som bakgrund kände hon att denna kurs var det rätta valet.

– Min dröm att bidra till förbättring för de som känner att den digitala världen inte är anpassad efter dem och deras behov.

Under studietiden har Beatrice fått bekräftat hur viktigt det är att företag jobbar med inkluderande design.
Att kursen är på 25% och en gång i veckan gör det enklare att hinna med. Samt att alla lektioner är inspelade gör det lätt att återbesöka inspelningen i efterhand om man känner att man behöver repetera något berättar Beatrice.

Ett stort plus är Hampus och hans inspirerande engagemang som smittar av sig på alla som går kursen.

Varför tycker du att man bör läsa en YH-kurs?
Jag tycker det är stimulerande att lära sig nya och relevanta saker. Att vara öppen för nya metoder och verktyg anser jag är en viktig del i att bara vara en designer och ovärderlig förmåga att ha som UX designer. Därför känner jag stark för att man ska läsa en YH-kurs!

Beatrice mål med kursen är att känna att hon fått ett nytt verktyg i sin toolbox att arbeta med. Drömmen vore att få jobba ännu mer med tillgänglighet i framtiden!

Har du några tips inför kursens start?
Var dig själv och var inte rädd att fråga! Man studerar för att lära sig, inte för att kunna allt från början!  Vill också dela ett citat som jag tycker är så himla bra:
“I wish for a world that views disability, mental or physical, not as a hindrance but as unique attributes that can be seen as powerful assets if given the right opportunities” ― Oliver Sacks

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär