HemAtt gå en kurs som är utformad av branschen fick Kristofer att välja Nackademins båda kurser inom BIM.
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Att kurserna är framtagna av branschen och direkt applicerbara i yrkeslivet fick Kristofer att välja båda kurserna inom BIM!

BIM-kursers

Kristofer går båda kurserna inom BIM verktyg

Kristofer har en bakgrund inom bygg och inredningssnickerier och har jobbat både som snickare och projektör. Efter att ha gått Nackademins YH-utbildning ”Byggnadsingenjör BIM” på Nackademin började han sedan som utbildningsansvarig för både utbildningen Byggnadsingenjör BIM och VR-utveckling.
Idag jobbar han som VDC/BIM-ingenjör på BOX bygg där arbetsuppgifterna varierar beroende från projekt.

Eftersom Nackademins båda kurser inom BIM lät så pass relevanta och intressanta kunde Kristofer inte välja, valet föll på båda kurserna parallellt – ett val som han inte har ångrat.  Det är en enorm efterfrågas av båda dessa kompetenser i branschen. Han har dessutom redan nu kunnat applicera de nya kunskaper han fått genom kurserna på några av de projekt han just nu jobbar med.

Den här veckan har jag tex fotat/filmat med vår drönare och sen med hjälp av fotogrammetri skapat 3D-modeller av ett kommande projekt. Detta är tex något vi gått igenom under kursen BIM verktyg: Punktmoln och VR så kurserna är relevanta som sagt.

Det finns flera fördelar med att gå en YH-kurs på Nackademin. Att utbildarna kommer direkt från branschen ser Kristofer som en otrolig fördel och gör kurserna ännu mer relevanta. Kunskaperna han får är direkt applicerbara till det han vill jobba med och relevanta för vad branschen faktiskt söker.

Formatet är flexibelt då alla tillfällen spelas in och allt material laddas upp på studentportalen. Han berättar även att man får nya och viktiga kontaktytor på en sådan här kurs vilket är otroligt viktigt och roligt.

Anledningen till att läsa en YH-kurs inom BIM är många

Att byggbranschen står inför tuffa utmaningar i framtiden är det ingen som har missat. Den rådande konjunkturen gör att byggbolagen börjar se över sina kostnader och hitta nya smartare sätt att både effektivisera och få ner kostnader och även jobba mer klimatsmart.
Även digitaliseringen går snabbt fram och det gäller att ta de möjligheter som vissa digitala verktyg och hjälpmedel öppnar upp för. Sedan är det självklart väldigt inspirerande och motiverande att lära sig något nytt berättar Kristoffer.

Det gäller att ta de möjligheter som vissa digitala verktyg och hjälpmedel öppnar upp för.

Kristofers mål med kursen är att kunna ta allt det han har lärt sig och applicera detta i framtida projekt och bland annat effektivisera vissa arbetsmoment. Han berättar att han redan nu haft användning av sina nya kunskaper i sin yrkesroll.

Målet är självklart att kunna applicera det jag lär mig under kurserna i framtida projekt och kunna effektivisera vissa arbetsmoment. En del kunskap har jag som sagt redan haft användning av!

Kristofers tips inför kursens start är:

  1. Lägg in kurstillfällena i din kalender så fort som möjligt och försök frigöra tid för dessa. Alla lektioner spelas som sagt in men det är till fördel om du kan delta och ställa frågor till utbildarna under lektionstillfällen.
  2. Se till att ha tillgång till de programvaror som kommer användas under kursen. Man får ett utskick innan kursstart om vilka programvaror du behöver så se till att ladda ner och testa dessa innan kursstart.

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär