HemAngela karriärväxlar till Data Engineer!
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

Telefontid: mån-fre, kl. 9-12

08-466 60 00 (menyval 1 i växeln)

antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

Telefontid: mån-fre, kl. 08.00-12.00

08-466 60 00 (menyval 3 i växeln)

expeditionen@nackademin.se

Den fysiska expeditionen kommer att, p.g.a. rådande omständigheter, hålla stängt tills vidare. Ni når oss via telefon och mail.

Angela karriärväxlar till Data Engineer!

Data är en nödvändighet i vårt samhälle och kommer i alla konstellationer, det finns alltid nya aspekter att utforska.

Angela läser sista året på Data Engineering-programmet på Nackademin. De senaste åren har hon arbetat på en av Sveriges största larmcentraler och på en kvinnojour. Det som tilltalar med yrkesrollen Data Engineer är att det är en så mångsidig roll! Till alla som funderar på att söka vill hon säga – Do it! 

Hej Angela, Kul att träffa dig! Berätta lite om dig själv?
Hejsan! Tack, det är verkligen roligt att vara här. Jag heter Angela och läser sista året på data engineering-programmet här på Nackademin. Snart ska jag ut på LIA ( lärande i arbete ), och det känns riktigt spännande. Utöver studierna är jag intresserad av andlighet, (lite flummigt, jag vet) och olika konstformer,  jag har också ett yogalärarcertifikat från Vancouver. På fritiden har jag under de senaste åren försökt lära mig att måla, trots att tiden inte alltid räcker till. 

Du har många strängar på din lyra minst sagt. Vad gjorde du innan dina studier på Nackademin?
Roligt nog började jag plugga data- och systemvetenskap direkt efter gymnasiet och höll på att ta en kandidatexamen i det. Men när jag flyttade till USA ändrade jag inriktning till bokförlagskunskap. Det ledde till en kandidatexamen från JMK, något jag alltid drömt om.  De senaste åren har jag arbetat på en av Sveriges största larmcentraler samt en kvinnojour.

När började du intressera dig för IT och Data?
Jag har alltid varit intresserad av ämnet, så det är inte så konstigt att jag började studera det direkt efter gymnasiet. Dock var jag då mer intresserad av det kreativa arbetet på en dator, till exempel att leka runt med Adobes produkter, än att faktiskt grotta ned mig i data. Det kreativa intresset har jag kvar, men nu gör jag det mer vid sidan av.

Du utbildar dig till Data Engineer, hur kom du fram till att du ville det?
Det som tilltalar att arbeta som Data Engineer är att det är en så mångsidig roll. Data är en nödvändighet i vårt samhälle och kommer i alla olika konstellationer, så det finns alltid nya aspekter av det att utforska.

Vad är roligast med utbildningen?
Vi har haft några outstanding lärare som verkligen har inspirerat oss, men också alla fina studentkollegor som jag har lärt känna genom det senaste året.

Härligt när man hittar rätt! Vad fick dig att söka till Nackademin?
Att jag sökte hit var för att Nackademin har ett gott rykte och jag gillade idén med att göra LIA ( lärande i arbete ). Det stod ärligt talat mellan data engineering-utbildningen och sjuksköterskeprogrammet på Sophiahemmet. Jag gick båda utbildningarna i tre veckor innan jag bestämde mig definitivt. Beskrivningen av programmet tilltalade mig, kombinerat med att flera vänner i branschen peppade mig. Så trots mitt stora medicinska intresse och vilja att hjälpa människor, så landade det tillslut i data! 

Vi är glada att du landade på Nackademin 🙂 Vilka fördelar ser du med att läsa en YH-utbildning?
Eftersom jag har läst data både på universitet och yrkeshögskola finns det tydliga skillnader. Den senare är betydligt mer praktisk och saknar (traditionell) kurslitteratur. Dessutom är utbildningarna kortare. Det är jättebra för de som värdesätter mycket praktik eller för sådana som jag som vill ha en förändring i livet.

En fjärdedel av utbildningen består av LIA ( lärande i arbete )
Var kommer du att vara och hur känns det?
Vår LIA börjar om några dagar, så det är pirrigt. Jag ska vara på Epical, ett stort konsultföretag tillsammans med en studentkollega. Vår handledare är fantastisk, och vi har under hösten blivit inbjudna till flera team-building events, vilket har integrerat oss i deras företagskultur och samtidigt låtit oss lära känna alla underbara medarbetare där. På det sättet blir det mindre nervöst att börja där om några dagar.

Låter som en dröm LIA-plats! Vad tänker du om framtiden? Vad vill du jobba med?
Jag tänker att jag tar mig igenom LIA-praktiken först så att jag får en känsla för yrket innan jag fortsätter drömma vidare. Att jag valde att söka min LIA-praktik på ett konsultbolag för att jag ville prova på något nytt. Jag har arbetat inom den offentliga och ideella sektorn ett tag nu, så det här blir en helomvändning. Det kanske är min grej, who knows?!

Och tillslut, lite pep talk! Vad vill du säga till de som går i tankarna att börja studera till Data Engineer på Nackademin?
Till alla er vill jag bara säga – Do it!

Tack för att du delade med dig Angela! Vi önskar dig stort lycka till på din LIA-praktik och resan till nya drömjobbet!

Sist men inte minst – 5 snabba med Angela

1. Vad drömde du om att bli när du var liten? Det har varit en salig blandning, från läkare till artist.
2. Vad gör du helst en ledig söndag? Jag brunchar med en vän eller går på långpromenader, utövar yoga, osv.
3. Bästa lunchlådan? Jag är typ känd för att inte ha lunchlådor. Det blir i de flesta fall att jag handlar lunch.
4. I lurarna på morgonen? Blandat, beroende på humör. Spotify uppmärksammade mig nyligen att jag lyssnat på nästan 4000 artister under det gångna året. Just den här veckan har det varit countryartisten Cam.
5. Julafton eller Midsommarafton? Jag firar inga storhelger egentligen, men jag tycker att båda kan vara mysiga

Angela karriärväxlar till Data Engineer!

Data är en nödvändighet i vårt samhälle och kommer i alla konstellationer, det finns alltid nya aspekter att utforska.

Angela läser sista året på Data Engineering-programmet på Nackademin. De senaste åren har hon arbetat på en av Sveriges största larmcentraler och på en kvinnojour. Det som tilltalar med yrkesrollen Data Engineer är att det är en så mångsidig roll! Till alla som funderar på att söka vill hon säga – Do it! 

Hej Angela, Kul att träffa dig! Berätta lite om dig själv?
Hejsan! Tack, det är verkligen roligt att vara här. Jag heter Angela och läser sista året på data engineering-programmet här på Nackademin. Snart ska jag ut på LIA ( lärande i arbete ), och det känns riktigt spännande. Utöver studierna är jag intresserad av andlighet, (lite flummigt, jag vet) och olika konstformer,  jag har också ett yogalärarcertifikat från Vancouver. På fritiden har jag under de senaste åren försökt lära mig att måla, trots att tiden inte alltid räcker till. 

Du har många strängar på din lyra minst sagt. Vad gjorde du innan dina studier på Nackademin?
Roligt nog började jag plugga data- och systemvetenskap direkt efter gymnasiet och höll på att ta en kandidatexamen i det. Men när jag flyttade till USA ändrade jag inriktning till bokförlagskunskap. Det ledde till en kandidatexamen från JMK, något jag alltid drömt om.  De senaste åren har jag arbetat på en av Sveriges största larmcentraler samt en kvinnojour.

När började du intressera dig för IT och Data?
Jag har alltid varit intresserad av ämnet, så det är inte så konstigt att jag började studera det direkt efter gymnasiet. Dock var jag då mer intresserad av det kreativa arbetet på en dator, till exempel att leka runt med Adobes produkter, än att faktiskt grotta ned mig i data. Det kreativa intresset har jag kvar, men nu gör jag det mer vid sidan av.

Du utbildar dig till Data Engineer, hur kom du fram till att du ville det?
Det som tilltalar att arbeta som Data Engineer är att det är en så mångsidig roll. Data är en nödvändighet i vårt samhälle och kommer i alla olika konstellationer, så det finns alltid nya aspekter av det att utforska.

Vad är roligast med utbildningen?
Vi har haft några outstanding lärare som verkligen har inspirerat oss, men också alla fina studentkollegor som jag har lärt känna genom det senaste året.

Härligt när man hittar rätt! Vad fick dig att söka till Nackademin?
Att jag sökte hit var för att Nackademin har ett gott rykte och jag gillade idén med att göra LIA ( lärande i arbete ). Det stod ärligt talat mellan data engineering-utbildningen och sjuksköterskeprogrammet på Sophiahemmet. Jag gick båda utbildningarna i tre veckor innan jag bestämde mig definitivt. Beskrivningen av programmet tilltalade mig, kombinerat med att flera vänner i branschen peppade mig. Så trots mitt stora medicinska intresse och vilja att hjälpa människor, så landade det tillslut i data! 

Vi är glada att du landade på Nackademin 🙂 Vilka fördelar ser du med att läsa en YH-utbildning?
Eftersom jag har läst data både på universitet och yrkeshögskola finns det tydliga skillnader. Den senare är betydligt mer praktisk och saknar (traditionell) kurslitteratur. Dessutom är utbildningarna kortare. Det är jättebra för de som värdesätter mycket praktik eller för sådana som jag som vill ha en förändring i livet.

En fjärdedel av utbildningen består av LIA ( lärande i arbete )
Var kommer du att vara och hur känns det?
Vår LIA börjar om några dagar, så det är pirrigt. Jag ska vara på Epical, ett stort konsultföretag tillsammans med en studentkollega. Vår handledare är fantastisk, och vi har under hösten blivit inbjudna till flera team-building events, vilket har integrerat oss i deras företagskultur och samtidigt låtit oss lära känna alla underbara medarbetare där. På det sättet blir det mindre nervöst att börja där om några dagar.

Låter som en dröm LIA-plats! Vad tänker du om framtiden? Vad vill du jobba med?
Jag tänker att jag tar mig igenom LIA-praktiken först så att jag får en känsla för yrket innan jag fortsätter drömma vidare. Att jag valde att söka min LIA-praktik på ett konsultbolag för att jag ville prova på något nytt. Jag har arbetat inom den offentliga och ideella sektorn ett tag nu, så det här blir en helomvändning. Det kanske är min grej, who knows?!

Och tillslut, lite pep talk! Vad vill du säga till de som går i tankarna att börja studera till Data Engineer på Nackademin?
Till alla er vill jag bara säga – Do it!

Tack för att du delade med dig Angela! Vi önskar dig stort lycka till på din LIA-praktik och resan till nya drömjobbet!

Sist men inte minst – 5 snabba med Angela

1. Vad drömde du om att bli när du var liten? Det har varit en salig blandning, från läkare till artist.
2. Vad gör du helst en ledig söndag? Jag brunchar med en vän eller går på långpromenader, utövar yoga, osv.
3. Bästa lunchlådan? Jag är typ känd för att inte ha lunchlådor. Det blir i de flesta fall att jag handlar lunch.
4. I lurarna på morgonen? Blandat, beroende på humör. Spotify uppmärksammade mig nyligen att jag lyssnat på nästan 4000 artister under det gångna året. Just den här veckan har det varit countryartisten Cam.
5. Julafton eller Midsommarafton? Jag firar inga storhelger egentligen, men jag tycker att båda kan vara mysiga

Vill du ta emot en lia-praktikant?

Formulär