HemIT-utbildningarPreparandkurs Programmering
Antagningen

Har du frågor om din ansökan? Vår antagning hjälper dig!

08-466 60 00
antagningen@nackademin.se

Expeditionen

Frågor om allmänna studieärenden och CSN.

08-466 60 00
expeditionen@nackademin.se

Vi som jobbar på Nackademin

Möt personalen på Nackademin

Overlay link

Övrigt

Samarbeten, kompetensutveckling och övriga frågor.

Overlay link

Stockholm 3 alt. 6 veckor

Preparandkurs Programmering A/1

Gå en preparandkurs inom Programmering

Obs! Denna preparandkurs är fullbokad och det går tyvärr inte att anmäla sig till denna kurs. 

Under ett par kvällar under våren kan du som saknar kunskap i programmering läsa en preparandkurs på Nackademin. Denna intensivkurs motsvarar behörighetskravet Programmering A (1) på Nackademin. Innehållet fokuserar på att du får lära dig grunderna i C#.

Om preparandkursen

Vår preparandkurs vänder sig till dig som saknar kunskaper i programmering och har sökt någon av våra utbildningar där Programmering A (1) är ett behörighetskrav. Kursen innefattar sju kvällstillfällen och avslutas med ett prov, som vid godkänt resultat ger dig behörighet i Programmering A (1) hos oss på Nackademin. Din lärare är en person med bred och god kunskap inom ämnet och under lektionstillfällena finns gott om tid att ställa frågor. Under kursens gång blandas teoretiska genomgångar med praktiska övningar för att säkerställa att du som deltagare ska få bästa möjliga förståelse för ämnet. Observera att resultatet endast kan användas för våra utbildningar och alltså inte hos andra utbildningsaktörer. Avklarad kurs ger inte heller någon platsgaranti eller förtur till utbildningarna.

Här kan du se vilka utbildningar som har programmering A som behörighetskrav: Särskild behörighet

Kursinnehåll

 1. Grundläggande programmering:
  • Variabler
  • IF-satser med logiska villkor och operatorer
  • Loopar
  • Arrayer
  • Listor
 2. Grunderna i objektorientering:
  • Klasser
  • Properties
  • Metoder
  • Instans av en klass
  • Kunna tänka objektorientering dvs förstå vad det handlar om och hur man bygger sin applikation objektorienterat.

Anmälan

För att kunna anmäla dig till en preparandkurs behöver du först skapa ett konto samt göra en ansökan till en av Nackademins utbildningar. För att sedan anmäla dig till en preparandkurs går du in under fliken ”Händelser” på ”Mina sidor”. Observera att du betalar kursavgiften i samband med din anmälan.

Du kan endast anmäla dig till en kurs om det finns platser kvar. Detta betyder alltså att om du har kunnat anmäla dig och betalat kursavgiften så är du garanterad en plats på preparandkursen.

Avgift: 1000:- totalt. Betalas i samband med anmälan.

Kursstart: Löpande starter sker under vårterminen, men dessa är tyvärr fullbokade och du kan inte anmäla dig till denna kurs.

Längd: Kursen är förlagd kvällstid, 17:00-21:00. Välj mellan helfart (2 kvällar i veckan under 3 veckor + 1 provtillfälle) eller halvfart (1 kväll i veckan under 6 veckor + ett provtillfälle).

Anmälan: Anmälan görs via Nackademins ansökningswebb. För att kunna anmäla dig till en preparandkurs behöver du först skapa ett konto samt göra en ansökan till en av Nackademins utbildningar. Observera att kursavgiften betalas i samband med din anmälan. Om du har några frågor om preparandkurserna så är du välkommen med dem till antagningen@nackademin.se.

Behöver du förlängd skrivtid på det avslutande provet skall du skicka in intyg och meddela oss på antagningen@nackademin.se senast två veckor innan provet.

Här hittar du mer information om behörighetsprov och preparandkurser.

Anmäl intresse för den här utbildningen!

Fyll i formuläret nedan för mer information!

Anmäl dig till kursen!

Anmäl dig till kursen genom att fylla i formuläret nedan.