Samhällsbyggnad

Att skapa och hantera BIM-modeller i revit

Kursen, att skapa och hantera BIM-modell med Revit passar såväl dig som redan är i branschen och vill utöka din kompetens, som dig som vill komplettera eller bygga på tidigare studier.

Arkitekt -och byggbranschen står inför en omvälvande digitaliseringsresa som omfattar nya och innovativa digitala arbetssätt. En central kompetens inom denna transformation är Building Information Modeling (BIM). Denna spetskompetens är inte bara viktig utan också nödvändig för att uppnå målen för hållbart och effektivt byggande.

Läs mer

Lär dig skapa och hantera BIM-modeller med Revit

 

I dag och framåt råder det kompetensbrist inom BIM och där branschen skriker efter kunnig personal. Genom kunskap i BIM kan du optimera din designprocess och skapa en enhetlig digital plattform för samarbete mellan ingenjörer och entreprenörer. BIM kommer att hjälpa dig att minimera fel och problem främst under projektering- och produktionsfasen, även effektiviteten kommer att öka avsevärt, och dina  övergripande projektresultat kommer att förbättras.

Genom att investera i BIM-kompetens och integrera det i det dagliga arbetsflödet kommer arkitekter att spela en viktig roll i att forma en mer hållbar och effektiv byggsektor och därmed bidra till att uppnå de globala miljömålen för 2030.

Läs mer

Kursinnehåll

 

– Teorin bakom byggnadsinformationsmodellering (BIM) och skillnader gentemot traditionell projektering
– BIM som projekteringsmetod för ett ekonomiskt och ekologiskt hållbart byggande
– Parametrisk byggnadsmodellering
– Koppling till andra CAD-program och andra Datafilsformat
– Skapa dokumentation och layout för visning och presentation av byggnadsmodellen enligt svenska byggnormer och standard
– Praktiska övningar i projekteringssamarbete genom s.k. worksharing

Kursens mål

 

Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
– forma, redigera och måttsätta parametriska objekt
– upprätta BIM-modell från givna ingångsdata på byggnad
– upprätta tabeller och förteckningar baserade på modellen
– hantera vyer för redovisning

Läs mer

Så funkar det

 

Distansutbildningen har ett flexibelt upplägg och 50% studietakt. Utbildningen består av 15 webbmöten. Mellan dessa träffar bedriver du självstudier med verksamhetsnära case. Utbildningen kan med fördel kombineras med befintlig anställning. Samtliga föreläsningar spelas in så du kan ta del av dem under hela utbildningen.

 

Läs mer

Extra förmånligt pris för dig som är Alumn

 

Du som är Alumn  får 20% rabatt på anmälningsavgiften.
Du betalar endast: 25 000 kr (inkl.moms)

Anmäl dig här>>

Läs mer

Bokningsvilkor

 

Så snart vi mottagit din betalning kommer du att få ett bekräftelsemejl. Cirka två veckor innan kursstart får du informationsmejl med schema och webblänkar för att kunna ansluta till webblektionerna.

För privatpersoner tillämpar Nackademin Distans- och Hemförsäljningslagen samt Konsumentköplagen. Kunden har alltid rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar efter att avtal om tjänsten ingåtts och utan att behöva uppge någon speciell anledning. Avtalet ingås den dagen då du betalar utbildningen.

För att avboka ditt deltagande, vänligen kontakta oss på foretag@nackademin.se. Vänligen observera att du endast kan avboka inom 14 dagar från det att din betalning har mottagits av Nackademin. Om du vill ångra dig efter kursens start, har du ändå möjlighet att göra det, men detta måste ske senast inom 7 dagar efter kursstart, och i så fall kommer du endast att återbetalas 50% av din ursprungliga betalning.

För företagskunder är köpet bindande vid anmälan till kursen och återbetalning kommer inte att vara tillgänglig.

Kursen kommer att genomföras under förutsättning att det finns tillräckligt många deltagare; i annat fall kommer hela kursavgiften att återbetalas till dig.

Har du några frågor eller funderingar om utbildningen är du varmt välkommen att kontakta oss på foretag@nackademin.se 

Läs mer

Utbildningsledare

Marie Johansson
Marie Johansson
Kontakta mig om du har specifika frågor om kursinnehållet.

 

Studera på Nackademin

 

Gör dig redo för din framtida karriär! På Nackademin går du en utbildning som din nya bransch efterfrågar och som näringslivet är med och formar. Dina utbildare kommer direkt från branschen och all undervisning är baserad på sådant vi vet kommer att vara till nytta för din framtida yrkesroll. Faktum är att utbildningen är så pricksäker att 9 av 10 får jobb efter examen. Idag erbjuder Nackademin över 60 pricksäkra utbildningar inom samhällsbyggnad, elteknik, energi, IT, spelutveckling, kommunikation, design och vård.

Läs mer
Startdatum & plats

Preliminär start: våren 23
Distans


Omfattning

8 veckor halvfart


Ansökningsperiod

Stängd


Antagningskrav
Tidigare arbetslivserfarenhet från arkitekt -eller byggbranschen
Läs mer

31 250 kr. Du som är Alumn får 20% rabatt på anmälningsavgiften. Du betalar endast: 25 000 kr (inkl.moms)


Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan så får du vårt nyhetsbrev samt information om när ansökan för denna utbildning öppnar.

*” anger obligatoriska fält

GDPR*